2007-08-31 | 16:45:16

usch

pissdag

jag mår illa

vi skulle såga huvudet av en död kalv idag och det gick inge bra alls.

min arm är trött och lite sönderklämd. usch, tänk sen om man nån gång ska göra sånt här på en riktig ko med levande kalv?!! jag ska nog inte bli koveterinär... 


nä nu måste jag gå ut med djuret, men det blir en tråkig runda idag, sen slöa i soffan.

mår illa..


2007-08-30 | 22:33:31

några bilder från i somras

I somras jobbade jag i skåne (läs tidigare inlägg i bloggen). En helg överraskade mina föräldrar mig med att komma ner "på semester" och hälsa på! jättekul! vi gjorde skojiga saker, som att gå på stan och fika, titta på rosenträdgård, äta glass, åka ut till havet, äta mer glass... här kommer lite bilder: (den som inte vill vara med på bild såhär på internet säger till så tar jag bort dem!!)  visst ser vi glada och semestriga ut!




nu ska jag sova, godnatt!

2007-08-27 | 19:56:29

upprörd och fattig

dyrt som fan!

har nu beställt böcker till åk 5, två feta böcker, sammanlagt nästan 2500 kr.
och lagt ut 640 på kompendier samt 800 i depositionsavgift för skyddskläder.
Nu borde det inte va så mkt mer i år, nåt litet kompendium och så lite kopieringskort bara som tillkommer under året... hoppas jag. usch..

vi är ju faktiskt inte veterinärer än, vi får fortfarande bara ca 7000 kr i månaden och vi bor i Uppsala där en etta kan kosta 3800 kr / mån. hur mycket blir det kvar då?


herregud.

dessutom läcker min vattenkokare, typiskt obra då det kan bli kortslutning. dags att köpa en ny. och min termos läcker också... och min mascara är torr som öken och min ansiktskräm slut (men sånt får man väl prioritera bort, liksom sittningen på torsdag) men min nya höst-jacka tänker jag faktiskt köpa trots fattigdom! på nåt vis...

2007-08-24 | 15:44:51

het som ett isberg

I'm a macho man. yeah.


usch
det är svettigt, Fagersta here I come!

2007-08-22 | 21:55:43

Poirot och omelett

kvällen då:

pluggat lite halvdant, ingen riktig inspiration idag. promenad med Jenni.
Poirot på tv och en omelett (3 ägg, resten av zuchinin, fryst hackad spenat, riven ost)
nu sova strax, ska kolla när jag måste upp imorn...

äh...

förresten var glasögon MYCKET billigare i västanfors så jag ska nog handla där istället.

2007-08-22 | 14:47:23

mittemellandag

hittills idag:

vaknat av gnäll 07.15, snabb kissning, somna om till 09.00.
frukost-gröt + grönt te oriental
långpromenad 1 timme runt gula stigen, plockat lite äpplen vid GC
dusch + dusch och schamponering av Ghanims tassar
ner på stan m Björn, synundersökning (hyfsat het optiker!), en snabbtitt på HM m.m... (men jag fattig så inge shopping)
lunch, gårdagens linsgryta (curry, lök, vitlök, ingefära, kokosmjölk, zuchini, röda linser) m ris

nu:

plugga inför muntan imorn och äta godis =)

och jag måste faktiskt ta och göra om designen lite till min blogg, det där gula riktigt sticker i ögonen!

2007-08-21 | 20:01:08

dagen D 1

idag tentat 25 hp (ja, ni vet, de nya högskolepoängen) hur det gick? ja det får vi väl se. munta på torsdag iaf.
även ansökt om studiemedel på csn:s hemsida med sån e-legitimation. avancerat.

badat i en sjö och solat en timme eller två med Jenni och Miró. ätit en glass.

kokat linsgryta och ris, förbereder mig på att leva fattigt om tentan inte gick bra. linser är billigt.  men inte kokosmjölk...


nu är det tydligen inte Gilmore girls utan om en timme, därför promenad nu.

2007-08-20 | 12:48:55

hemåt

så nu ska jag då sätta mig i bilen och åka de ca 14 mil till uppsala. hur känns det då? just nu  är första känslan jag känner  hunger, ska alltså ta en macka innan jag åker. sen lite sorgligt för det är himla skönt att va här i Fagersta. och så betyder det ju att sommaren nästan är slut, skolan börjar på måndag. och imorn tenta, det är läskigt. tentor gillar vi inte. men ska ändå bli skönt att komma hem till min egen lägenhet där det bara är jag som bestämmer och gör som jag vill och ingen som hela tiden vill veta vad jag gör/ska göra/har för planer.... så det blir nog bra. tre terminer till, sen är det slut på det roliga. kanske ska göra ett ryck och leva lite studentliv i år då. sista chansen nästan ju. nä, macka var det, sen åka.

2007-08-18 | 14:01:13

fan vad tråååkiga ni är!

man vill ju ha lite respons!! ja, ta åt er!! ni som läser, ni är inte många men  ni skulle faktiskt kunna kommentera lite... jag försöker ju att kommentera era bloggar, det är inte svårt. ofta far en tanke genom hjärnan när man läser en blogg, skriv ner den som kommentar! (ev redigera/censurera den lite först)


kom igen nu!! så försöker jag uppdatera lite oftare också, kanske t o m lägga upp lite bilder (kan bli mer när jag kommer hem till min egen dator...)

2007-08-15 | 11:39:58

en bra början

Hittills idag en bra dag! jättetidigt imorse (ja 8.15 är väl tidigt??) for jag ut mot Hedkärra för att rida ut m Anna. nice nice... skönt att rida en häst som det är lite ordning på, inget hispigt nerv-vrak eller bångstyrig klumpeduns. Donn är verkligen superfin (ska komma ihåg att ta med kameran nån dag!), snäll att ha att göra med också. Cool i skogen, blir inte rädd för allt möjligt utan bara traskar på! Det är så de ska vara, pållarna... t o m när vi galopperade (lite busigt blev det =) så var han fullt kontrollerbar och blev bara lite glad när vi ökade tempot, inte alls så han försökte sticka eller bocka eller nåt tok. kändes tryggt =) och fint väder, sol och alldeles lagom varmt ute! fast det börjar bli kallt på nätterna, oroar mig lite för det där med att tälta... kommer vi hinna det?

nu ska jag äta lite, second breakfast är klart underskattat, haha... sen blir det väl att sätta sig med plugget igen då, undrar vad jag ska lära mig idag? kanske lite öronsjukdomar? eller immunologi? cancer? näringslära? hältor? det är bara att välja och vraka bland allt jag har kvar att läsa...

2007-08-08 | 22:20:20

åskväder

idag har varit en dålig dag, både pluggmässigt och hälsomässigt. fick väl lite (med betoning på lite...) gjort under förmiddagen men sen blev det varmt och kvavt ute. jag fick ont i huvet och la mig en stund i soffan för att vila. lyckades dricka en halvliter saft också och få i mig ett par mackor. men sen däckade jag som sagt i soffan. mellan kl halv ett och halv sex rörde jag mig inte mycket. låg mest och halvsov, drömde massa konstiga saker, klev upp ibland och drack lite, åt lite, kissade, tog en alvedon, tyckte lite synd om mig själv... när mamma kom hem från jobbet åt vi middag och sen blev jag väl lite piggare. huvudvärken har släppt (pga alvedon?) och det är svalare nu.

jag har ju varit förkyld mer eller mindre hela sommaren så tänkte nästan ta och ringa doktorn imorn, kolla så det inte är nån bihåleinflammation på gång och isf få lite antibiotika mot det.... jaja, nog gnällt. jag kommer garanterat bli en sån gammal tant som gnäller om mina krämpor för alla som orkar, och inte orkar, lyssna =)

imorn är det iaf inplanerat en öl nere vid hamnkrogen, ska bli nice! om det inte regnar då... *håller tummarna* och massa massa plugg ska det bli imorn!! även om tentan går åt skogen så har jag ju iaf lärt mig nåt. tänk positivt, tänk positivt!!


2007-08-06 | 13:45:39

syltar och saftar

hittills har jag gjort 4 flaskor vinbärssaft på vita vinbär och kanske 6 burkar med körsbärsmarmelad. lite sugen på att baka nåt också, typ skorpor...

även lagat middag två dagar (grillad laxfilé i foliepaket med citronpeppar, citronsaft, vitt vin, dill och persilja och potatis till) (köttfärsbiffar med fetaost, svarta oliver, soltorkade tomater och oregano i och klyftpotatis till)

idag blir det kyckling och pasta. http://www5.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=20120 

jag ska överleva de här veckorna i Fagersta!! ska laga mat varje dag även om ingen annan gör det... försöker komma på goda saker utan vitlök och chili i (till lilla mor) och det är kul! saknar färska kryddor och örter bara...

nästa projekt då? skrapa lite på lilla huset kanske? och sen är det snart dags att plocka av de röda vinbären, de vore gott att blanda med lite hallon, nån som har några liter ni vill bli av med? våra hallonbuskar är ganska övervuxna med ogräs... och så sätta på solskydden på golfen också, det ska jag ju försöka hinna med idag.


och plugga var det... =)

fortfarande, varför är inte jag på Gotland??

2007-08-05 | 13:44:15

klagomål

jag är så sjukt trött på att plugga. det går inge bra...

skulle helst vara klar nu på en gång så att jag kan få ett riktigt jobb, tjäna pengar, komma vidare med livet.... känns lite som att jag fastnat på samma ställe nu. alltså... det är ju skitkul med studentliv, bo på Gälbo med alla kompisar inom 2 min promenadavstånd, lära sig massa nya saker hela tiden, nära till Uppsala centrum där det finns typ allt, restauranger, bio, caféer, nationerna m.m men jag börjar tröttna nu.
det har sina baksidor också, aldrig ha tillräckligt med pengar, bo i en liten lägenhet där man antingen alltid har grejer överallt eller inte får plats med alla grejer så de får ligga hos mamma i kartonger. aldrig vara riktigt ledig för det är alltid nåt man borde plugga.

nä ett riktigt jobb vore toppen, en större lägenhet, kanske t o m en trea med balkong =)
kunna köpa en ny bil, ha ett större kök med plats att laga mat ordentligt, en stor frys där man kan frysa in bär och kanelbullar! ett sovrum, det är faktiskt inte så kul att sova, äta, laga mat, plugga, titta på tv, ja allt! (utom skita då..) i samma rum! usch vilket klag... men just nu har jag fått nog. omtenta om drygt två veckor och helt sjuuukt mycket kvar att läsa. dålig självdisciplin och en liten gnagande tanke att "om jag inte klarar den här tentan så får jag inte nå studiemedel i höst..."

försökte förresten luska lite på hur arbetstidslagen gäller för studenter och såvitt jag förstår ska den gäll om man under en längre tid praktiserar på samma ställe och utför arbetsuppgifter som de anställda också gör. Därmed borde det gälla att även vi veterinärstudenter ska ha 11 timmars sammanhängade dygnsvila, d v s om vi har gått jour en natt så SKA vi ha ledigt dagen efter. hmm.. inte riktigt vad de på skolan sa...... ska nog luska lite mer i det där.  www.arbetsmiljoupplysningen.se och kollektivavtal ska man också kunna läsa i, om särskilda regel gäller för veterinärer vid jour.

jaja, plugga var det. jämtland var fint förresten, kanske skulle kunna bo i östersund ett tag? ska iaf börja ragga sommarjobb till nästa år, knyta kontakter och så fundera på ex-jobb. efter tentan.

och varför är inte jag på Gotland?


2007-08-02 | 12:38:05

solarplexius

nu har jag köpt solskydd till golfen. så att Ghanim slipper bli stekt bak i skuffen. har ju redan sån solfilm från Biltema, men det här är bättre =)

http://www.solarplexius.se/default.asp?lang=swe

500 kr blev det, billigt tycker jag! (hoppas bara de inte lurade mig på nå vis...)




uppdatering om semestern kommer snart, nu plugga!

RSS 2.0