2007-12-11 | 17:50:15

jour på ambulansen

jour idag, hittills den bästa ambulansdagen någonsin tror jag! bara för det så blir väl natten ett helvete, men det kan jag ta! har idag först kastrerat en hankatt i en skitig ladugård. det var 4 st katter att kastrera (och ett antal fler i ladugården) så vi fick varsin att skära i, fick även lära oss en ny metod! istället för att ligera av funikeln så separerar man kärlet och sädesledaren från varann och använder dem som trådar som man sen knyter ihop med två eller tre knutar.  Sätt en peang så högt upp som möjligt på funikeln (efter att hinnorna petats bort) och knyt ihop under den, skär av och släpp peangen! klart! smidigt men lite pillrigt att knyta, försök att få så långa "trådar" som möjligt.

nästa ställe var en ko som gått 14 dagar över tiden, vet. i fredags kände ingen kalv och trodde "patologisk dräktighet". när vi kom låg hon och vilade, åt, verkade må bra... Helena började känna efter och helt plötsligt var kalven på väg! den var lite stor så vi hjälpte till och drog och snart såg vi framklövarna! efter en stund kom mulen och snart hela huvudet. frågan var, levde kalven? ögonen var öppna men strax började kalven blinka och stirra på oss lite förskräckt (ja om det första du såg när du kom ut i den stora världen var 4 personer i gröna rockar och hucklen som stod och stirrade på dig så skulle nog du också se förskräct ut!) Den levde! En stor och fin kvigkalv blev det! Mamman och bonden var mycket nöjda och vi studenter var lyckliga! Kalvningar som går bra är härligt =) När vi åkte därifrån ca en halvtimme senare hade kalven blivit renslickad av sin mamma och höll på med sina första försök att ta sig upp på benen...

nu väntar jag med spänning på att telefonen ska ringa och vi ska ut på nåt nytt spännande, ska göra en termos med te och ett par mackor så jag har ifall det blir sent..

Kommentarer
Postat av: Jamilla

Och så vill jag höra allt om hur många fler som helt plötsligt läser din blogg efter att du lagt upp adressen på facebook. Vill veta om det är ett bra sätt att marknadsföra sig på, eller inte =)

2007-12-12 @ 04:09:01
URL: http://jamilllas.blogg.se
Postat av: Emilia

Vad underbart det låter!
Jag vill också dra kalvar!

2007-12-12 @ 07:10:17
URL: http://emilia.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0