2008-06-26 | 12:37:42

Ghanim den stilige



Midsommar -08. Ghanim har precis tagit sig ett dopp i sjön, därför är fluffet på benen fortfarande blött och inte så fluffigt. Han kisar lite i solen. Ärret på sidan har han som ett minne av sista gången han nåsin fick springa lös och leka med sin bästaste kompis. Numera får de endast busa inomhus p g a att de triggar varandra så fruktansvärt när de springer.

Visst är han tjusig? Mitt livs kärlek!

2008-06-24 | 21:53:12

Monster i huset

Katterna hatar honom redan.

Han bits, busar, härjar, jagar Ghanim, piper, kissar inne, och är alldeles ljuvligt söt - när han sover!

Vi har besök av Loke:


2008-06-24 | 12:01:31

Ghanims midsommarfirande

glömde ju berätta om hur Ghanim hade det på midsommar!

Han lekte som sagt med valpen en del. Sen tröttnade både han och valpen och vilade en stund ute på gräsmattan. Han passade även på att bada i sjön, få tokryck och springa runt på stranden och så bada lite till! Helena och jag försökte ta lite fina kort på honom uppställd men jag vet inte riktigt hur de blev än. Medan vi åt hade han hittat sig en skön sovplats i soffan i vardagsrummet. Sen efter maten så väntade Ghanim mycket artigt tills alla lämnat bordet och börjat pyssla med annat, sen hjälpte han till att städa undan resterna från tallrikarna. Vi hade grillat fläskkarré och då blir det ju ganska mycket kvar. Det stog 15 tallrikar på bordet och efter att Ghanim varit där fanns det bara rester kvar på en eller två av dem... Behöver jag säga att han var mätt och belåten? Men han blev inte nå dålig i magen av det! Vid efterrätten var han också framme och fjäskade lite för att se om det fanns nå gottigt åt honom. Då lyckades han vifta med svansen på tallrikarna med blåbär och glass, så resten av kvällen hade han fina blå slingor i svansen! =) Eftersom det blev en säng ledig i rummet där jag sov så antog Ghanim att den var till honom och sträckte ut sig och somnade gott! Sen sov vi båda som små grisar till kl 11 nästa dag.

2008-06-23 | 23:47:52

Bästa midsommar nånsin!

Jag har haft en underbar helg!

På fredagen packade jag och bästaste tjejen in oss i lille golfen tillsammans med hund, öl, sill och en smarrig chokladkaka. Vi styrde kosan mot Hedemora och vad som skulle visa sig vara tidernas midsommarfirande!
För en gångs skull så stämde allt. Det var kul folk, god mat, fint väder, god öl, alla var glada och hade roligt! Lille Loke charmade alla med sina små valpögon, t o m farbror Ghanim tyckte att han var kul och de lekte ute på gräsmattan. I Hedemora har man tydligen lite egna regler för hur man spelar krocket så ett spel som påbörjades under midsommaraftonen i väntan på färskpotatisen var ännu inte avslutat på lördagkvällen. Under middagen så sjöngs det diverse glada visor och dracks diverse drycker.

Jag kan nu ge mitt betyg på den inhandlade ölen: Corona - blask. Inte äckligt men inte direkt nån smak på det heller... Heineken - visste jag ju redan att jag gillade. Innis&Gunn - alldeles för söt. Primator - riktigt god till chokladkakan! Den sista i bastun vet jag inte vad den hette, och minns inte riktigt vad den smakade heller... Snapsen smakade sprit. 

Efter maten vill jag minnas att det blev ett halvlyckat försök till singstar, lite spontanbrottning och så småningom var bastun varm och det var dags för ett kvällsdopp. Det blev inte bara ett dopp utan två, vi värmde oss i bastun däremellan, drack mera öl och sjäng mera sånger. Stämningen var på topp! Vissa duschade mer än andra och till slut tog varmvattnet slut, inte alltför oväntat... Men det spelade mindre roll!  Efter bastun så var alla lite slöa. En somnade på kökssoffan, en i vardagsrummet och resten satt ute och filosoferade en stund till. Men till slut insåg vi ändå att det var dags att sova.. Vissa av oss vandrade in mot Hedemora och andra stannade kvar.

Dagen efter blev det hundpromenad, frukost, Lappens, mera krocket och mera grillning. Vi från Fagersta insåg snabbt att vi borde varit förberedda på en tvådagars. Hmm... Som det nu var fick vi snällt hålla oss nyktra under kvällen och sen bege oss hemåt till de hungriga katterna och de törstiga tomatplantorna.

På söndagen gymmades det lite och jag fick iaf träningsvärk i biceps. 15kg-s stången tar död på mig... på ett bra sätt =) Axlarna däremot får jag mest bara ont i , och de knakar som fan. Så det blev bara lätt lätt lätt på dem...

Bilder från midsommar kommer förhoppningsvis... själv hade jag ingen kamera med mig men jag hoppas kunna stjäl... öhhmm... låna några bilder av de andra som var med. =)


2008-06-19 | 17:07:44

Midsommar


Jag har botaniserat på systembolaget, det blev en Corona (att drickas med lime i), en vanlig Heineken (gillar dem! + att jag lite stolt kan säga att jag besökt Heineken museet i Amsterdam, hehe), en ale, Innis & Gunn (sägs vara speciell i smaken, lite söt, hoppas den är god!) och för att komplettera färgskalan så tog jag även en mörk öl, Primátor, en tjeckisk mörk lager. Till sillen och potatisen ska vi prova en ny snaps, Göta Kanal, med smak av pors, cognac, vanilj och torkade örter. Hmm.. får väl se hur det smakar, sprit gissar jag på. Till festligheterna skall även en del sprit medbringas och något att blanda ut denna med. Drinkar helt enkelt!


2008-06-19 | 13:52:02

Åska i luften?

Hundträning:

Uppgraderat godiset lite - rökt kalkon. Varvar med mitt hemmagjorda "halvtorr-köttfärslimpa-på-lammfärs" och kalkonen verkar helt klart godast. Ankan är också med och piper på träningarna och vanten för följa med ibland och bli kampad med. Sen kan ju själva godisgivandet varieras också, direkt ur handen, kasta upp i luften eller varsågod - gå och leta!

Så igår tränade vi sitt - stå i köket. Ett kort 5 min pass medan jag lagade mat. Gick hyfsat, måste fortfarande visa med handen innan han fattar stå men försöker ta bort det snarast!

Idag lite sitt - stå igen i köket. Ännu kortare pass, 3 min ca. Sen lite senare ett "längre" pass ute på gräsmattan, 10 min kanske. Hunden lös och godissugen =) Vi tränade fot. Början kan han, dvs sitta tätt intill med kontakt. Så vi tränade rätt mkt "starter" eller vad man nu ska kalla det. Typ jag går framåt, lockar lite på hunden, när han hänger på säger jag fot! och belönar med att slänga fram en godis som han får ta. Nu är vi på den nivån att det blir ingen belöning om man inte är snabb på att hänga med matte. Kan också gå i rikting mot en skål med godis och han får ett varsågod när han gör rätt. Viktigt att belöningen är riktad framåt för att förstärka den önskade rörelsen. Vi gjorde även ett par vändningar åt båda håll, dem är han rätt duktig på! Och så två korta inkallningar som avslut, springa fort mot matte belönas med bus!!

Ev blir det en cykeltur längs linjan senare men det var nästan lite för varmt nu, 20 grader. Fas å andra sidan såg jag några riktigt mörka elaka moln så det kanske blir åska här framåt em. Skulle ju förklara varför jag varit så trött och sovit typ hela f.m.

Egen träning:
Är ganska omotiverad. Hittills den här veckan bara ett pass Bodybalance. Igår blev det ingen gym för jag kom hem sent från stallet, där jag och Kakan kikat på hästarna och jag gått långpromenad i skogen. Idag var planen ett pass pump men... jag är omotiverad som sagt. så tänker inte boka, blir jag trots allt sugen på träna så får det bli gym istället.

Övrigt:
Men nu borde jag göra nåt vettigt. Har gjort mest ovetttiga saker den här veckan. Handlat öl till midsommar. Sovit. Gått tipspromenad. Ätit chips. Somnat i soffan framför tv:n på kvällarna. Hehe, föräldrafritt ju.... Men faktiskt lite tomt här i stora huset. Tror jag vill ha en stor familj mest för att då blir man inte så ensam. Egoistiska skäl =) och då har jag många barn som tar hand om mig när jag blir gammal!

Nu kommer regnet.... precis som smhi lovat...

2008-06-17 | 21:35:17

Tipsrunda

Ha ha, tredje inlägget på en och samma dag. Jag måtte ha riktigt tråkigt.

Närå, har haft en trevlig kväll med tipsrunda runt Eskiln med gamla vänner från förr. Blev ingen glass för mig där vid sjön så jag tog igen det när jag kom hem med sista rabarberpajen och vaniljglass till!

Nu ser köket ut som katastrofområde efter att jag bakat pizza, men mamma är ju int ehemma och stör sig på det så jag kan städa imorn! hehe...

Kollar på en av de sämsta filmer jag sett på länge, DEBS på 6an. Fast iofs rätt kul.

Nu en kopp te och två stulna bilder från dagens aktiviteter:





fotograf: Åsa http://laddaskafferiet.blogg.se/

2008-06-13 | 10:35:45

Hagelstorm

Det haglade häromdagen:






2008-06-12 | 10:47:51

den duktiga flickan kan dra åt...

idag är en sån där jävla dag som man bara vill krypa ner under en filt och dricka te och sova hela dagen, Vilket är exakt vad jag ska göra. trots stora planer om att måla hus och träna. ha! inte jag inte! har ingen lust!! sådeså!

Annons:
Saluki bortskänkes
Hane 4 år, snäll i alla lägen
går bra ihop med andra hundar
van vid katter
kan gå lös i skogen
Först till kvarn!


Nej vi har inte bråkat, varför tror ni det??

2008-06-11 | 11:43:33

Regn

Fast skönt som omväxling. En skogspromenad på morgonen, allt doftade härligt friskt och fräscht! Nu lyser solen igen men det är bra mycket kallare än det varit den senaste veckan. Jag klagar inte. Nu orkar man ju göra nåt också och inte bara sitta och slöa på det svalaste ställe man hittar...

Träning:

BodyBalance i måndags. Var säkert minst tre år sen jag var på ett pass sist, finns inga bra ställen i Uppsala där jag har råd att gå tyvärr... Här i Fagersta är det asbra träningsmöjligheter, faktiskt!! Så iaf, det enda jag mindes från passet var att det brukade va skönt med stretching och sånt, avslappning på slutet. Och visst var det skönt! Kroppen kändes härligt avslappnad och lite lagom trött efter passet. Inga övningar som var direkt jobbiga, inte så mkt styrka, inte alls kondition. Jag upptäckte att yogan fortfarande sitter i ryggmärgen och att mina muskler kom ihåg de olika övningarna och positionerna. Solhälsning, krigare, barnets position, hunden... men lite stel var jag allt kände jag!

Igår kom då träningsvärken. Att jag aldrig lär mig! Yoga är lurigt, man står där och tänker att jaja, det här var ju inte så jobbigt... sen dan efter har man ont överallt och kan knappt gå... suck. Nu har jag träningsvärk i rumpan, magen och vid skulderbladen. Hur gick det till?

Idag blir det gym med Jamilla och imorn ett pass BodyPump är planen.

Hund:

Vi har varit osams. Han flörtade med tjejer, jag sa att han inte fick det, han blev sur och vägrade prata med mig på resten av promenaden. Sen ville han inte ha sin frukost (bogblad från lamm) och nu ligger han på golvet och surar i sin tydliga "jag är missnöjd"-position. Och piper lite då och då. Jag läser artiklar på internet om klickerträning och ska införskaffa mig en klicker tänkte jag. Nästa hund ska tränas från början med klicker så det är väl bara att börja öva på Ghanim då! Stackarn, han är mitt lilla experiment... men ett suprelorin-chip känns rätt lockande just nu.

Igår hälsade vi på valp så jag avslutar med en bild på den lilla bäbisen, Loke:



2008-06-08 | 17:41:25

Lite nostalgi med gamla vänner

MEN FÖR I HELVETTE... saker jag skrivit försvinner alltid när jag ska förhandsgranska. GRRR!!!


Iaf, varit till Strömsholm idag och tittat på fina hästar. Det var sol sol sol!! Vi kollade på riddare och duktiga hoppryttare som hoppade höööga hinder! Jag hann även med att äta lite mumsigt rökt lammkött och klappa på en trevlig greyhound. Har ju ingen häst så det blev ingen shopping även om det fanns hur mycket fint som helst!! En ny ridhjälm ska jag däremot investera i men orkade inte hålla på och prova idag, det var så varmt. Nice dag hursomhelst! Och trevligt sällskap! =)

Ghanim har varit hemma och tagit det lugnt. Den här bilden är från i onsdags, han ligger mitt i den varma solen! Galen hund, men han låg iofs bara där ett par minuter, sen höll han sig i skuggan resten av dagen. Han smälter in bra på altangolvet!


2008-06-06 | 19:02:33

skönheten kommer inifrån

Varning! Detta inlägg innehåller en stor del ironi.

Tack venus breeze! Tack vare venus breeze kan alla kvinnor känna sig vackra hela dagen! Har ni inte sett reklamen? Jag lovar, det funkar! Trots att man vaknar upp med världens pms, en fet finne i pannan, hår som svinto (för att balsamet var slut) och världens snyggaste bondbränna så fixar det sig med lite hjälp av venus breeze, för har du bara släta och nyrakade ben så är ju livet lätt och enkelt! hårlösa ben, det är det som är viktigast för ditt välbefinnande.


åh herre gud, nej! jag har typ tvåveckors-stubb, måste raka!!

2008-06-05 | 10:21:41

Lite sommarbilder

SOMMARLOV


Ghanim och Tiger solar på altanen


Tiger har hittat lite skugga och en mysig hög med stolsdynor


Vi köpte och syster planterade blommor vid ytterdörren


Tårtkalas hos lillebror-kusinen som fyllde 18 år

2008-06-01 | 23:15:59

lyckat grillande i sommarvärmen


Vilka underbara vänner jag har! Åker två timmar i varm bil för att ta sig till lilla Fagersta och grilla med mig! Jättekul! Massa god mat, jag som var orolig att det inte skulle räcka... Bra stämning, sol och värme, vad mer kan man begära? =)

Nu ska jag sova men ville bara skriva ett litet TACK för att ni kom!

natti natti


några foton från kvällen finns HÄR en bit ner på sidan, fotograf var Åsa.


RSS 2.0