2008-10-31 | 10:56:13

Vinterland









2008-10-28 | 15:36:02

Tisdag e.m.

Och hittills har det gått såhär:

  • Inget jobb sökt, har dock lyckats ringa ett samtal till New York av misstag.
  • pga regn struntade jag i långpromenaden och gick bara 20 min. Ska väl ut nu istället, det är uppehåll, hoppas det håller i sig.
  • föreläsningen var marginellt bättre än den igår, eftersom den igår var inställd. den idag hölls iaf och det får man väl säga är ett framsteg.
  • kl 17 ska jag gymma, får se om det sätter fart på min kropp. fryser som attan! en stund i bastun skulle sitta fint också... Syster! jag behöver ett träningsprogram! önskas: lite mera flås, lite fastare rumpa, lite plattare mage, tack! och dessutom självklart lite förebyggande så jag inte får ont i ryggen och sånt...



2008-10-28 | 10:19:18

Jobbångest

Jag har lite ångest.

Sitter här och borde söka nåt extrajobb till nästa termin. Borde ringa till lite ICA-butiker i Uppsala och söka jobb. Jobba på ICA alltså. Efter 5,5 års veterinärstudier känns det lite som ett nederlag att gå tillbaka till ett jobb på ICA. Men det är pengar, och såvitt jag minns så var det ändå helt ok att jobba där. På mitt förra ICA-jobb hade jag trevliga arbetskamrater och en bra chef. Fick även göra ganska varierande saker i butiken, inte bara sitta i kassan eller plocka varor... Men jag skulle ju mycket hellre jobba som veterinär.. suck... det blir tid till det också.


Annars har jag börjat en ny kurs igår. Det var ju spännande. Först ca en halvtimme info. Sen rast. Sen ca 10 min info. Sen rast igen för de hade inget mer att säga. Sen vänta förgäves på en föreläsare som glömt bort oss. Respektlöst. Jga hoppas den här dagens föreläsnigar är mer givande.

Ska nog sätta lite fart nu, tänkte duscha och gå en långpromenad innan jag börjar... och så var det det där med att söka jobb. hmm.. kanske kan ta det lite senare? imorn eller nästa vecka? eller inte alls? Kan inte nån bara ge mig ett jobb.



För att avsluta med något mer positivt så tror jag min orkidé håller på att göra en ny blomstängel!
Hoppas den blir sähär fin igen!

2008-10-24 | 12:34:50

Ghanim - ökenhunden


2008-10-20 | 17:16:26

Motljus


Den vackraste hunden i morgonsolen. Minns inte riktigt när bilden är tagen...

2008-10-19 | 19:40:20

Skogutflykt med familjen

Tänkte uppdatera lite.

Jag har sen sist haft besök av pojken. Vi var überkära och hade helg mitt i veckan. Så nu i helgen var meningen att jag skulle plugga. Just den lilla biten gick lite sådär, men jag har hunnit med att umgås med min syster, promenera i skogen, äta god mat och spana på en ny salukikull. Mycket spännande med andra ord. Med exjobbet har det faktiskt gått lite framåt. Jag har insett att trots mitt mycket oproduktiva sätt att plugga så har jag fått ner 6 sidor på papper, tyvärr inte alls färdigt med referenser och fina meningar, men ändå nåt! Inledningen börjar bli som jag vill ha den, ska bara få ordning på mina referenser då.... Imorn blir det kanske lite shopping och på tisdag en playdate. Sen hoppas jag kunna åka ut i bushen och hälsa på Helén en sväng innan jag åker till Uppsala i slutet på veckan. Nästa vecka börjar en ny spännande kurs i nutrition. Det blir nog bra det.


Dagens skogsutflykt i bilder:


Familjen på väg på utflykt.


Ghanim solar medan vi fikar vid en ruin.


Ghanim tycker det är trist att fika så han får vara i snöre för att inte ge sig ut på egna äventyr.


Den här lille filuren njöt också av solen.


Än är inte sommaren slut.


2008-10-14 | 22:19:07

Examensarbete

Hata krångliga artiklar som man fattar varannan mening.

Hata referenser!

Idag hatar vi exjobb.

Och nya C3.




Ghanims dag har varit den bästa av de bästa. Dagen började med en tidig kort morgonpromenad. Sen skulle matte äta frukost men Ghanim fick ingen! Stackars hund... Väldigt synd om honom. Men det skulle bli mycket mycket bättre. Vi packade in oss i bilen och for till Hedkärra där vi träffade Nemo, 15 mån salukihane från Badavie. Mycket vacker och trevlig ung pojke! Ghanim och Nemo fick springa i stora ridhuset tills ingen av dem orkade mer. Då drack vi lite vatten ur en hink inne i stallet och gick sen in i lilla ridhuset där de fick springa en stund till. Efter det var det nästan slut på spring i salukibenen. Nästan. Sen en liten solskenspromenad innan vi åkte hem igen. Hemma serverades äntligen frukost, bogblad av lamm, mums! Sedan däckade salukin lycklig och mätt på golvet i vardagsrummet. En liten kissning på e.m. följt av en tupplur innan vi begav oss ut i skogen. Springa lös och få leta godis, hoppa upp på stenar och pussa på matte. En alldeles lagom härlig promenad! Till middag serverades lammkött, kokt grötris, äggula, solrosolja och så lite vitaminer och mieraler. Slurp! Nu sover den igen. Till synes nöjd med dagen. Matte ska försöka ragga upp en till playdate, kanske kan vi få med oss Fenix på den också! Tyvärr inga foton. Önskelista: Mobil med superbra kamera som kan ta kort på snabbspringande hundar.

2008-10-11 | 16:32:40

Bästaste bästa Ghanim!

idag har jag kommit över min rädsla och vågat låta Ghanim prova Lure Coursing. Han tyckte det var skoj!! Främst kul att träffa massa andra vinthundar, bl a kompisen Fenix och hans matte. Ghanim hade mycket att säga när de andra hundarna sprang "jag vill också!!!" lät det som! Och när det var hans tur sprang han så fint efter trasan! När trasan stannade tittade han sig om, "var är matte då?!" Duktig hund!! Min lilla älskling.... tyvärr blev det inga kort, kameran låg i bilen. Och den kan ändå inte ta kort på saker som rör sig, kolla bara agilitykorten i ett tidigare inlägg...

2008-10-09 | 18:41:51

Vi hittade trattkantareller i skogen


2008-10-09 | 16:23:49

Lunchtips



Dagens lunch 2 port:

Couscoussallad
Couscous (ca 2 dl)
en avokado, skuren i bitar
1/2 röd lök, hackad
1/2 påse babyspenat, skuren i lite mindre bitar
rivet skal + saft från en citron

Tillaga couscousen. Blanda alla ingredienser. Strö över rostade cashewnötter, olivolja och lite havssalt.

Yoghurtsås med örter
Turkisk yoghurt
Salt
Vitlök, gärna färsk, hackad
Örter, "italienska örter" från frysdisken

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av.

Stekt laxfilé
En laxfilé per portion, stekt i lite flytande margarin. Helt okryddad eftersom det redan är så mycket smak i salladen och såsen!

2008-10-07 | 20:38:59

Prioriteringar i livet

Det ligger ett gammalt märgben på golvet. Brevid ligger en tallkotte.

Min hund spanar in grejerna som ligger på golvet och tassar fram. Stolt över sitt fynd bär han bort kotten till sin bädd och lägger sig för att gnaga sönder den i molekyler.

Är han inte lite underlig?

2008-10-01 | 23:19:48

ny header

Det är bättre än att ha bild på nån annans skor iaf! Tänk var mycket viktigt man kan göra när man egentligen skulle skriva ex-jobb.. designa blogg, frisera tax, sy sig en klänning. (bli inte orolig nu mamma, det ordnar sig med exjobbet också!)

2008-10-01 | 13:49:26

regnig höstig oktober

Hittills ingen höjdardag.

Det regnar. Vi ska på agilitykurs ikväll, kan ju hoppas att det klarnar lite, annars tror jag att varken jag eller salukin vill åka på kurs. Vi vill nog helst gå ut 5 min, kissa, bajsa och sen gå in och mysa i soffan. Det var ju fint i morse!!

Examensarbetet går så segt så segt. Nåt så fruktansvärt segt. Men det går iaf framåt, väldigt sakta, men ändå framåt. Alltid nåt. Måste nog ner på biblan en sväng och leta fler artiklar, blä...

Annars roar jag mig med att frisera en tax, den är väldans snäll men vi tar lite i taget för att den inte ska tröttna.


Hmm, man kanske skulle äta nåt?


RSS 2.0