2007-10-31 | 22:20:52

veckan

vaknar oftast kl 06.00, ställer om klockan och sover en halvtimme till. släpar mig upp ur sängen, ut på promenad ca 30 min (ja, är lat, vet) sen hem, bädda, fixa frukost åt hunden och mig själv. Väntar på Jenni som lämnar Miro' och så går vi på föreläsning. två timmar förhoppningsvis intressant föreläsning, sen praktiska grerjer, denna vecka som sagt idisslarmedicin. Vi har bl a gjort klinisk undersökning på många kor, läst på om olika sjukdomar, kastrerat två getter, skjutit två kor, vält och rullat en ko samt lärt oss om vad kor ska äta. lunch 12.15 efter patologen (titta på de döda korna som vi skjutit) och då springer jag hem, ut m hundarna, får i mig lite mat, springer tillbaka och byter om för eftermiddagens övningar. ca kl 16 kommer jag hem, hälsar på hundarna, tvingar med Björn ut på promenad (haha) och sen är det mörkt ute när vi kommer in igen. middag av nåt slag, möjligtvis macka och te. slöar i soffan, kollar på tv, oups så är kl 22 och jag går kvällspromenad och stupar i säng. mån-fre. sen äntligen helg. och vad fan ska jag göra då?? jo, joura... kul kul. (snart jul.. hahaha)

2007-10-22 | 16:10:05

lite snabbt här då...


denna vecka: IME (idisslarmedicin), har en extra varg här hemma eftersom hans matte är ute med ambulansen.

helgen: älgmiddag, mumsig mat och trevligt sällskap! kass musik på kåren som vanligt, men jag har hört värre... slöade i en fåtölj och diskuterade livets väsentligheter istället, medan andra dansade och vissa drack tequila.

nu: promenad


2007-10-16 | 20:20:43

juverkurs

igår var vi till kungsängen och klämde på ko-juver. roligt, intressant och lärorikt! fick prova på att mjölka lite för hand, mest för att få ut bra mjölkprover att sedan odla på. Det var inte det lättaste direkt! När det väl kom ut mjölk ur den lilla spenen så sprutade den åt alla håll utom i mitt lilla provrör... men idag på labbet såg vi att det hade växt några väldigt fina kolonier av troligtvis E. coli (eller Klebsiella)! Imorgon är det andrologi, tror vi ska samla sperma då.... skumt.

äh orkar inte sitta här mer just nu, har en fin bild från kungsängen som jag kanske orkar lägga upp senare.
hoj

och förresten, jag vet inte riktigt vad kadettbal är heller, men bal är ju tjusigt! och jag är bjuden gratis! det är iaf på S1 så det är nåt sånt militärt...

uppdatering: det går inte att föra över bilderna från kameran till datorn! bajs också.

2007-10-11 | 18:18:08

ojoj

vad har vi lärt oss idag?

-det är mycket svårt att plugga när man har nästan hela dagen "ledig"
-man blir blöt av att cykla i regn, och dessutom kall
-det är kul att shoppa kläder åt pojkar!
-Henning har snygg klädstil

ikväll blir det shrek den tredje och imorn åker jag till fagersta, igen...


2007-10-10 | 10:59:32

vinter på gång

åh fy, det ska visst bli kallare nu! bara + 1 grader ikväll, och jag som ska på hundkurs!! Det blir långkalsonger, raggsockor, vantar och mössa som gäller! Och så massa extra tröjor med i väskan, iaf två... eller så tar jag det tjocka fodret till jackan och så jackan i väskan. hmm svårt det där. och täcke till hunden är bäst att ha och en filt att ligga på så att han känner sig trygg i sitt eget lilla hörn. Sånt är viktigt. Mamma varnade för snö imorn men jag tror (hoppas) att hon överdriver.

jag har ett liiitet problem:

nu i helgen är jag ju helt ledig
nästa ska jag på älgmiddag
helgen efter är det kadettbal i enköping som jag är bjuden på, innan det skulle jag behöva åka till fagersta och hämta balklänning! (ja, syster, jag tänker låna din)
sen är det väl alla helgona-helgen så vi är lediga på fredagen, men jag har jour på lördag (kl 8- kl 8 sön)
helgen efter det veterinärmöte tor-fre, phlugan lör, åka till skara söndag. senast lördag dag skulle jag gärna bli av med min hund i en vecka! (syster? jenni? Maria? mamma?) och innan skara-resan måste jag även byta till vinterdäck, hur göra??

åka till fagersta nu i helgen och hämta balklänning? åka även 8-9/11 och byta däck? ska jag åka till Gävle m hunden också nånstans däremellan? eller byta däck nu i helgen? bara lämna hunden hos Jenni?

just nu är inte allt helt genomtänkt och färdigplanerat vilket stör mig en gnutta. jag gillar att ha saker planerade i god tid. (nähä??!!)

nu tvättstuga.

2007-10-09 | 23:26:42

topp

oj toppnotering! 10st läsare i söndags! så men KOMMENTERA då!

för det är inge kul att skriva utan att få respons. (det är väl en anledning att man delar med sig av sitt liv såhär publikt och öppet på internet, annars kan jag ju lika gärna skriva i min lilla rosa dagbok som jag noggrannt gömmer under madrassen. )

lägger ner tillsvidare. 

2007-10-05 | 09:08:12

sovmorgon

idag tog jag sovmorgon. har sovit lite dåligt hela veckan och inte känt mig så pigg. ont i ryggen och ont i magen... funderar på stressmage, men jag är väl inge stressad? kanske omedvetet stressad? hmm konstigt iaf.

men inatt sov jag bra, så då tyckte jag när klockan ringde 06.00 att det var klokare att fortsätta sova =) sov till åtta, klev upp, gick promenad och nu ska jag i lugn och ro äta frukost. tror jag smiter in på föreläsningen i nästa rast, borde va strax före tio. Har slut på havregryn! katastrof!! så idag äter jag yoghurt, macka och dricker te till frukost. Funkar ju det med... men inte lika bra som gröten!!

fredag alltså.. min plan för dagen är att hinna städa köket och badrummet. Blev ju lite slö där igår kväll så jag kom inte så långt. Vore bra om jag hann tvätta mattan också, massa leriga tassavtryck på den... Varför jag städar? för att det är skitigt här hemma kanske?? eller för att jag får besök av min söta lillasyster och hennes pojke imorn!! =) vi ska fika på stan och kanske ta en liten promenad i skogen, eller vad säger du syster? Ghanim vill gärna ut iaf så är det fint väder vore det skönt att komma ut en sväng på e.m. och sen ev nachos på kvällen.

hmm.. fick precis ett mess om att e.m-föreläsningarna är inställda. nu känns det ju dumt att ha tagit sovmorgon... kanske måste skynda mig lite iaf (aaah nej, inte skynda! inte bra för magen!!)

här är ett foto på den finaste lilla kvigan nere på KC. hon är gullig! och gillar när man borstar och kliar på henne...


2007-10-02 | 18:30:10

äckliga saker

- kalles randiga med banan
- rutten/möglig squash
- hår i avloppet i duschen som legat där ett bra tag
- havtornsjuice
- livmödrar från slaktade kor som sedan legat i frysen och tinats för att vi ska få träna på att kateterisera urerthra på dem
- glidslem blandat med kobajs (fast inte så jätteäckligt egentligen...)
- dålig andedräkt

men det där med kalles-banan är ändå värst. usch!


RSS 2.0