2007-09-26 | 16:14:34

kofot

haha

jag luktar ko. eller snarare kobajs. igår luktade jag riktig levande ko, ganska mysigt faktiskt. så länge det inte blir för mycket kolukt så funkar det! inte som med grisarna då jag kastade mig in i duschen så fort jag kom hem, duschade och hade massa parfymerad tvål, sen deo, parfym, hårjox som luktar gott, hudkräm som luktar gott.. usch, grisar luktar illa.
men idag har jag inte träffat så många levande kor, och inte på så nära håll som igår. idag har jag karvat i döda koklövar. verkat dem. alltså bankat med klinga och klubba, skurit med hovkniv, svurit lite och fått lite ont i händerna också. men det var skoj! och blev hyfsat fint. sen på e.m fick vi se hur proffsen gör, har en ställning som kon står i så att hon inte kan sparka och som håller upp en fot i taget. Sen slipar de med en slags vinkelslip, fort gick det! vad sa hon? 180 kor på en dag?? nu ska jag laga lite mat och sen iväg på hundkurs!!

2007-09-20 | 11:33:28

snabb uppdatering

Vad har hänt sen sist?

jag är förkyld, igen. denna sommar är verkligen en sjuk-sommar. fast nu är det ju höst, så höstförkylning kanske? jaja.. just nu är jag hemma och vilar för att bli frisk fort fort!!

fick ju inte hälsa på bäbis idag heller då.. inte bra att snora på en två veckors bäbis.

varit på kurs m Ghanim, jättekul! han var duktig! och mkt positiv instruktör, tyckte det var kul att jag tränade med en vinthund och tyckte att han var mkt lyhörd för mig. kul!

beställt glasögon, de har kommit också så jag skulle kunna hämta dem i helgen, men väntar nog en vecka, var ju till fagersta förra helgen... kan inte skämma bort föräldrarna för mycket med min närvaro =)


nä nu ska jag sova lite, det ska visst vara bra om man är sjuk.

avslutar detta mkt kreativa inlägg med en bild på den blivande lydnadshunden:
image43

2007-09-13 | 14:36:23

stressigt

ja jag är dålig på att blogga. har inte tid just nu.

uppdatering kommer sen nån gång, och bilder från jämtlandresan kanske också.
blev ju medlurad i facebook så nu måste jag ju få ordning på min lilla lya där också, haha


men nu ner på stan! eller först kissa hunden lite i solen

2007-09-05 | 21:36:12

5/9 -07 ett år äldre och klokare (öhhh??)

Jag var rejält trött på kalvarna idag men som tur var var det ju sista dagen. På e.m tog jag och Ghanim en härlig och solig promenad med lite hundbus i hågadalen med Emilia och hennes ena lilla Italienare.

En snabbis in på ICA för att handla mjölk och hämta paket och jag sprang förståss på pojken, jättekonstigt och stelt. Och självklart hamnade han i kassakön blevid den jag stog i och vi tog oss så sakteliga framåt mot kassörskan brevid varann. "hej" "hej" det är rätt upp&ner nu med det hela. önskar bara allt kunde kännas bra, på ett eller annat sätt.

inga tentareslutat har kommit heller och imorn har vi en diskussion som jag inte riktigt hade fattat var en examination så nu sitter jag här och inser att jag inte kan ett piss!!!! uuuuhhh, tror jag ska gå och lägga mig och inte kliva upp förrän på fredag e.m.

dessutom ska jag träffa pojken imorn. kul kul.

Men enligt Charlotte så är mina hjärnspöken döda nu!!

nåt fan som mullrar därute, kanske ett flygplan som tänker störta ner på Ultuna? eller en helikopter? eller åska? jaja.. godnatt.

Morgonpromenaden 5/9-07 kl 06.30


2007-09-04 | 21:58:36

dagens tips

ni vet sån där halloumi-ost? som är underbart god att grilla? och nästan lika god att steka? iaf, jag var sugen på sån, men hade inte det hemma. så jag tänkte att feta-ost borde ju funka lika bra att steka i stekpanna.  men nej, det funkar inte. det blev bara en vit guckig massa som dessutom luktade sur getmjölk.  smakade iofs bara som feta men så jättegott var det inte. så dagens tip blir:

- prova inte steka fetaost i stekpanna i tron att det ska bli lika gott som stekt halloumiostoch ett extra tips på köpet:

- vänta inte för länge med fikarasten för då är sockerkakan slut.

2007-09-03 | 21:29:50

3/9

i morse kl 6 ringde klockan och jag var faktiskt inte ens trött när jag slog upp ögonen! såg att flickan i Canada fortfarande var vaken och sa godmorgon till henne innan jag gav mig ut på morgonpromenad. Det var en underbar morgon!! Alldeles lagom varmt och solsken och fågelkvitter. Löven börjar bli sådär gula och bruna nu, snart trillar de väl av men än så länge är det bara vackert. och luften är alldeles höstig och fräsch!
till frukost blev det gröt, 2 mackor m färskost och tomat på och en kopp grönt te som fick dra lite för länge så det blev alldeles för beskt.. huuu..
Morgonföreläsningarna handlade om gris, nya produktionsformer och sätt att se på djuren.
Sen dags för obstetrik igen, tyvärr hade vi en ny lärare idag som inte alls var lika bra som hon i fredags... tyckte inte hon idag lyckades förklara riktigt bra och tydligt. tidig lunch fick vi iaf, och eftersom min söthund var hos jenni som hade inläsning idag så hade jag gott om tid att gå hem och äta min päckliga fisksoppa från i torsdags =P nädå, den var helt ok, men inte vad jag var sugen på egentligen.
På e.m fortsatte vi med obstetriken, nu praktisk övning. För er som inte vet vad jag pysslar med om dagarna så läser jag nu en kurs som kallas "lådakursen". vi lär oss om förlossningar hos häst, gris, ko och får. Dystoki är när det blir komplikationer vid förlossningen och fostret inte kan födas fram utan hjälp. Det kan handla om att benen ligger fel,  huvet åt sidan, kalven är för stor, missbildad eller att kossan har för svaga värkar.  Då rycker veterinären (dvs jag då...) in och får lägerätta, hjälpa till att dra och i värsta fall utföra foetotomi. Det är vad vi har gjort idag och det innebär att man får såga sönder kalven för att få ut den och då rädda kon.  Vi övar med riktiga döda kalvar som vi lägger i trälådor med konstgjorda livmödrar i. i ena änden på lådan är ett hål som ska föreställa bakdelen på kon och där stoppar man in armen.  Att såga av en riktig kalv huvudet känns inte kul. Att såga ett ben får att få ut resten är ok, men huvudet var jobbigt att såga, mentalt jobbigt. skumt, vi borde ju va härdade vid det här laget... men om alternativet är att skjuta kon så är det klart att man försöker få ut kalven med alla medel. vi höll på länge för att ta igen lite tid som vi missat i fredags då energin totalt tog slut, så idag var vi inte klara förän halv fem.  Höjdpunkten på de här eftermiddagarna är fikarasten eftersom vi har gjort en lista så att det varje dag är nån som har bakat till alla  =)
hämtade hunden hos Jenni, åt en macka, två morötter och ett äpple och sen gick jag och Jenni långpromenad. Efter det en liten pratstund med en övertrött Maria (jobbat tre nätter på rad och sovit en timme idag...) och så hem för att få i mig lite middag (makaroner, stekta hot dogs och senap... inte så glamoröst men mat iaf). Top model och lite mys i soffan med en filt och nu börjar det väl bli dags att sova då. ska koka en kopp te och slöglo lite till på tv bara...  godnatt!!

2007-09-02 | 11:10:40

nya kunskaper kräver inrednings-shopping

jag har lärt mig nåt nytt!

anledningen till att vinflaskor bör förvaras liggande är att annars torkar korken och det kommer in luft i flaskan vilket gör att vinet oxiderar, dvs börjar smaka vinäger..  så nu skulle jag behöva ett vinställ... 

hihi, alltid hittar man på anledningar till att köpa saker! detta är en materiellt samhälle, kommersiellt och kapitalistiskt och allt vad det nu heter. du är vad du äger och den med flest saker när den dör vinner. jag vill ha ett vinställ! snyggt ska det vara och med mått så att det passar in i mitt vitrinskåp.

såhär kan det ju inte se ut...
image27

RSS 2.0