2008-04-30 | 21:33:30

fönstershoppar på blocket

om man hittar en gård som man vill ha, men inte riktigt har råd att köpa nu, hur gör man då?

suckar lite, har tålamod, och väntar tills man är färdig veterinär med fast jobb och tjänar pengar?

ja, kanske det...


en finfin gård lite längre norrut i landet. fint hus, stall... lite för lite mark tyvärr.

2008-04-25 | 11:43:07

ska vi köpa en glass?

"... och dela en strut, innan sommaren är slut...."



Läste en rolig historia idag:

Snorren säger till kondomen:
"kåvver mi, ajm going in"


hahaha


Vad fan...

2008-04-18 | 10:37:54

Grattis Ghanim!



Idag fyller min älskade Ghanim 4 år! Grattis grattis!

Utflykt till sjön igår, jag var lat och orkade inte gå så långt så vi satt mest och solade. Men salukin hade kul ändå! Han jagade kanadagäss, apporterade pinnar, lekte monsterhund och anföll pojken och så grävde han en grop eller två i sanden. Härligt hundliv! Här är lite bilder:


2008-04-14 | 15:39:30

aprilväder

Har en inneboende, det är ganska kul! än så länge =) så jag har möblerat om igen för att få plats med en extrasäng. Ni anar inte hur mkt grejer man kan klämma in i en etta på 30 kvadrat!

Effektiv dag hittills.

- klev upp kl 6.
- tvättat två maskiner tvätt
- frukostgröt + te
- morgonpromenad i det härliga solskenet
- mellanmål i bilen på väg ut till...
- ...rektaliseringsövning på Jälla
- bajs bajs och åter bajs =)
- sen en lunch bestående av diverse salladsgrejer, bönor, ett kokt ägg och en helt perfekt mogen avokado! Tänk att en så liten grej kan göra en alldeles lycklig!

Nu var planen ut och springa med pojken, men... från strålande solsken vände det till ösregn på ca 10 minuter så jag väntar lite och ser om det kanske kan vända tillbaka till solsken.. Ser tyvärr mörkt ut. Kanske får bli en promenad med hunden och sen ett pass på gymmet istället. Har faktiskt träningsvärk i magen sedan i lördags! Kul kul!!

2008-04-13 | 13:43:12

Regnig söndag

Uscha vilket tråkväder! Snöblandat regn ser det ut som, och kallt är det också! Vi var ut ca 45 min imorse, det fick räcka. Nu kurar hunden i sängen och jag städar. Får ju besök ikväll och då kan det inte va alltför mkt grus på golvet. Jag förstår inte var allt grus kommer ifrån, hur ofta jag än dammsuger så är det ändå alltid lite sand på golvet. Suck... Jag vill ha en stor lägenhet där det mesta gruset stannar i hallen, här är ju hallen bara ett hörn av resten av lägenheten.

Igår gymmade jag. Det var på tiden. Den här veckan blev det inte så mycket träning, löpning i måndags och så gym igår, lördag. Men imorn blir det nog löpning igen och så gym på tisdag tänkte jag. Har eget gymkort nu så jag behöver inte snylta på andra, men det är ju så mycket roligare att träna med en kompis! Skulle egentligen varit ner idag med och kört lite men det hinner jag nog inte. Eller hinner väl egentligen om jag sätter lite fart, men orkar inte sätta fart. Regnet gör mig slö...

Ska handla idag också. Mat i första hand, diskmedel och sånt också och kanske nån kartong att ha prylar i. En snygg kartong alltså, inte bara en skokartong utan en som man faktiskt kan ha framme. Så jag åker till ÖB och Rusta och så får maten bli på Coop.

2008-04-10 | 21:41:49

Ghanims dag idag

Idag har varit Ghanims dag! Vi började med en liten kissning på morgonen, sen sovmorgon ända till kl 9, härligt! Morgonpromenad på åsen som vanligt, gick en hyfsat lång runda eftersom förmiddagen var ledig. När vi kom hem täntke jag bada tassarna med Fungoral och passade då på att bada hela hunden. Stackars lilla ynkliga blöta salukin... Men han blev fin efteråt! Sen lite brunch -pannkakor - och sista minutenplugg inför redovisningen i e.m. Var massa folk där, kul! Bl a vår grisbonde och en massa professorer och veterinärer. Jisses vad de diskuterade, haha... Kom igång rätt bra där ett tag, de gamla gubbarna!

Det drog förståss ut på tiden så jag fick skynda mig till hundkursen som ju började idag! Ghanim och jag går nu under våren en fortsättningskurs i Rallylydnad. Det är superskoj! T o m salukin tycker det är kul och går gladeligen fot, gör sitt och andra luriga saker. Iaf idag var han duktig, ska ju inte svära på att det går lika bra nästa gång, men jag hoppas det!

Nu ligger det en mkt trött liten hund och sover sött i soffan brevid mig... mycket mycket söt... jag aktar mig noga för att ens peta på honom eller flytta mig så att soffan knarrar eller nåt annat som eventuellt kan störa hans sömn. Det har nog aldrig hänt att han kommit upp och lagt sig brevid såhär förr... myysigt!!! Åååååh jag får klia han på magen!! myyys!!!


2008-04-07 | 19:40:26

Inte den bästa dagen

Dagen började trist med regn och rusk. Snabbkissade hunden och åt min frukost i godan ro när telefonen ringde. Tydligen började vi redan kl 9 men det var ingen som hade brytt sig om att tala om det för mig. Så helt plötsligt var det bråttom som tusan. Grrr!! Arg blev jag!! Vad fan, ska jag behöva stressa, inte gå ut med hunden som planerat, int hinna packa nån lunch osv bara för att de klantat sig och glömt tala om schemaändringar??!! Nä fy...

Äckliga grisar idag. Eller iaf en äcklig gård. Dammigt och trångt åt grisarna. 10 st i varje box, strax innan slakt lär det vara riktigt ont om plats i boxen. Relativt mycket svansbitningar, hältor m.m. Åtminstone tre grisar som fick avlivas och en som hade självdött och låg död i en box. Fast i en besättning på kanske 3000 djur så kanske det inte är så farligt? Råttor hade de också, låg bajs överallt. Fy! Och jag är fortfarande torr och kliig i halsen trots andningsskydd. Vet att jag skrivit en del om att KRAV inte alltid är bra för djuren men nog ser de krav-gårdar jag har varit på trevligare ut än den här konventionella gården. Men kursare som var på en gård i fredags sa iofs att den var jättefin och grisarna mådde bra och det var en vanlig gård. Så det beror nog inte på om det är krav eller inte krav, utan är mer skillnad på gård till gård och vem som sköter gården och deras kunskap, engagemang och djuröga.

30 min löpning idag, en smoothie efteråt. Nu har jag duschat bort svett och äcklig grislukt. Det luktar fortfarande svagt tjära från fingrarna (man smetar på grisarnas svansar för att de inte ska bita varandra) men det slits väl bort så småningom.

Resten av kvällen ska ägnas åt att plugga till morgondagens tenta. Önska mig lycka till!!

2008-04-06 | 13:55:46

brainfreeze

Kom precis hem från gymmet, slängde ihop en smoothie med yoghurt, en banan, ett ägg, lite frysta blåbär och hallon. Supergott och snabbt och enkelt! Men kallt!! Kallt ända upp i hjärnan, haha!

Idag tränades det:

Biceps tre övningar, 3x10 på varje övning. Tungt på sista övningen...

Bröst tre övningar, 3x10 på varje övning. Nästa gång tar jag lite mer på "bänkpress m hantlar" eller vad den nu heter. Tog mer på sista 10 för att testa och det gick ju galant!

Rygg fyra övningar, 3x10 på varje. hade nog ganska lagom vikter. Men tar gärna emot tips på övningar som är kul!

Nu ska jag ut i på promenad i skogen med hunden, han blir ju tyvärr inte motionerad av att jag går på gymmet... Det är därför löpning är så bra. Det passar in i min vardag, är ju enkelt att byta ut promenaden mot en löprunda två gånger i veckan. Och med tiden kanske jag lär mig tycka att det är kul att springa t o m. Man kan ju hoppas iaf. Imorn ska pojken få bestämma runda, får se vad det blir... Spännande!

Nån som har nå bra middagstips?


2008-04-05 | 17:49:41

träning

Idag blev det ingen sån traditionell träning iaf, trots att en del kalorier brändes ändå =)

Långpromenad längs sjön i solskenet var nice! Tyckte hunden med.

Jag har ju försökt bli lite mer hälsosam, träna åtminstone 3 ggr / vecka varav två löpning. Helst två gym också. Men jag tar det lugnt och det är ingen panik om jag inte orkar nån gång.

Försöker också äta lite mer. 5-6 mål / dag, varav två "riktig" mat och så frukost och ett par bra mellanmål. Försöker göra mellanmålen lite mättande, macka med ett bra pålägg, t ex ägg, skinka, tomat, ost, avokado, keso, makrill... eller fil med havrefras eller smoothie med banan, frysta hallon och ett rått ägg (det var ju inte så äckligt som jag trodde). Godis äter jag inte, men som sagt i tidigare inlägg så funkar kakor och choklad finfint! Lite marängswiss framför en film igår kväll var inte heller helt fel.. =)

Förra veckan blev det träning torsdag (bodypump m syster) och söndag (löpning m Björn).
Den här veckan har det hittills blivit måndag (gym m Helena) och torsdag (löpning m Björn) och imorn är ett till gympass inplanerat.
Nästa vecka tänkte jag börja med löpning på måndagen och sen får vi se helt enkelt!

För att motivera mig lite till löpningen så har jag köpt mig en finfin jacka att springa i! Det finns ju inga dåliga skäl till lite shopping =)

2008-04-04 | 20:42:02

Grisliv

Idag har jag klappat på grisar. Eller snarare skrapat med skalpellblad i sår som de har på öronen. De tyckte inte om mig... Har varit hos en KRAV-ansluten smågrisproducent och det var en riktigt trevlig anläggning! Suggorna grisar inne på BB i boxar men flyttar ganska snart ut i stora lösdrifter där de går i grupper om ca 10 suggor  smågrisar. Där har de värmelampor för de små att ligga under, massa halm att böka i, möjlighet att gå ut i en rasthage. Rätt mysigt grisliv helt enkelt!

Bilderna i inlägget är inte från gården som skrev brevet.


gris4gris5gris2gris3gris1

RSS 2.0