2008-02-28 | 21:11:20

min orchidé


2008-02-25 | 23:17:54

teknik-krångel

jag skulle kunna uppdatera med nya bilder på orchidén som nu börjat slå ut sina blommor, men kameran bråkar och vill inte lämna ifrån sig sina bilder till datorn... men det fixar jag så småninngom.

har idag haft fostervatten, blod, slem och ev bajs i håret. borde jag duscha kanske?

2008-02-21 | 16:04:46

simultankapacitet

Måste bara säga, det blev asbra när jag möblerade om!! Nu kan jag sitta vid skrivbordet med den lilla söta datorn och titta på tv samtidigt utan att få nackspärr!! =) Jag är så effektiv...

2008-02-21 | 15:58:01

Ser ni vad det är?


Min orchidé med stora blomknoppar på!

2008-02-15 | 20:12:24

DVO-vecka i Hedemora

Måndag:

En sjuk kalv, ev RS men lungorna lät hyfsade. Den fick Metacam och PC.
En envis mugg på en häst, tog baktprov som senare visade sig vara en staf. Skickad till SVA för typning och resistensbestämning.
Tre vaccinationer häst.
Blev bjuden på lunch, slutade tidigt, mycket bra början på veckan!


Tisdag:

Individjuver och dräktighetsundersökningar. (jag var så duktig så!!)
Tandkoll och vaccination på tre hästar varav två fick raspas lite.
Ytterligare en tandraspning och en vargtand som drogs ut.
Stryka mjölkprover och hemma sent sent... halv åtta på kvällen. Blev iaf bjuden på korv m bröd på det berömda Lappens, hehe...
Känns som jag har lite bättre koll på hästtänder nu iaf. Men känns som att om man ska våga göra nåt själv så ska man gå de där kurserna som finns...

Onsdag:

Individjuver och sen bar det av på möte i Tällberg. Det bjöds på lunch (riktigt lyxigt!) på Tällbergsgården och sen pratade Dan Christensson om parasiter på häst eftersom maskmedlen numera är receptbelagda. Fick även en miniliten ficklampa och nån informations-dvd från Intervet. Lite fika på det och sen hemåt. Hann med ett stopp på hästbutiken Aubiose i Borlänge på hemvägen, oj vad mycket fint det finns!!

Torsdag:

Pares och en mastit. That's it. Mia bjöd på hjärtebakelser.
Mastiten var en nykalvad lite tjock ko. Tydligen typiskt för E.coli-mastit. Hög feber, slutat äta och när vi kom låg hon. Coli-toxinerna ger en diarré som ger utsöndring av Ca till tarmen, därav hypokalcemi. Även om man ibland är ute så tidigt att diarrén inte syns än. Alltså ska en nykalvad E-coli-mastit ha kalk. Dessutom låg hon ju och var lite darrig. När vi kom och skulle kalka reste hon sig visserligen, tyckte väl det var bättre än att bli stucken i halsen, men tji fick hon kalk skulle hon ha iaf! Sen lite NSAID och Baytril. Efter odling visade det sig vara en Staf aureus...

Fredag:

Min tur att bjuda, bullar till fikat. Alldeles nybakta från ICA.
En mastit och en avhorning hos en underlig mjölkbonde som på nåt vis livnärde sig med att ha 6 st mjölkande kor. Han var iofs ungkarl på en släktgård så han hade väl varken utgifter eller lån men ändå...
Sen en mätning och chip-märkning av en New Forest, en islandshäst med sårskada och svullen has, en akut mastit och så tillbaks till stationen. Min sista insats blev att diska.

Alla mjölkprover utom de som misstänks vara en E.coli odlas på blod-eskulin-agar. Sen görs KOH-test och väteperoxidtest. Om det är en staf görs ett speciellt test för att se om det är en staf aureus, och sen en nitrocefin-lapp för att se om den är pc+. E.coli-misstanke sätts på SELMA+.

Jag behöver garanterat träna mer på att sticka i.v och sätta kanyler. Usch vad svårt det är när kossorna hoppar runt att hålla bra stas och våga sticka tillräckligt rakt in, bestämt och geschwinnt.

Och man bör ha en liten hund för att den ska få plats att åka med i bilen.


2008-02-10 | 10:36:57

Söndag i Fagersta

Godmorgon!

Eller? Hunden gnäller alldeles för tidigt. Syster varit ut på krogen och är inte på språng, så jag får släpa mig ut... suck.. vaddå, det är ju min hund? jamen! ändå! Morgonpromenader är jobbiga, jag blir alltid tokhungrig och får blodsockerfall nånstans mitt i. Borde äta nåt innan jag går ut, en smoothie är perfekt men det hinner jag inte fixa. Hunden säger det är bråttom!!

Frukost

Ja! Är alltid jättehungrig på morgnarna. Tänk en sån riktig frukostbuffé men gröt, fil, mackor, färskpressade juicer, olika sorters te, kaffe, frukter, ostar, pålägg.... vilket lyx! Sånt vill jag ha. Men imorse blev det havregrynsgröt. Fiberhavregryn, krossade linfrön och lite torkad frukt i, äppelmos och mjölk till.

Hann även bråka lite på morgonen. Jag orkar inte bry mig. Inte mitt fel iaf när katten blir så fet att hon inte längre kan gå. Eller får diabetes eller hjärtfel eller ledproblem. Då får de väl avliva henne då. Jag har iaf gjort vad jag kunnat. Och klart jag (eller syster kanske?) kan ta henne härifrån sen när jag bor så att jag kan ha katt men just nu funkar det inte.

Sen då?

Ska plugga lite idag. Eller mycket. Tenta om drygt en vecka ju, fast det känns rätt bra ändå. Kurserna har varit bra så mycket minns jag från föreläsningar och praktiska övningar. Synd bara att min dator tyckte att Macromedia player inte funkade, annars hade jag kunnat titta på min MR-CD också. Den är jätterolig!

Förbereda inför imorgon, dvs ta reda på vart jag ska, när jag ska va där, packa väskan, förbereda matlåda och kläder jag ska ha på mig. Praktik hos distriktsveterinärerna i Hedemora. Blir skoj tror jag!

Långpromenad i skogen inplanerad.

I övrigt en lagom slö söndag. Hoppas jag!


2008-02-01 | 19:38:19

Åre

Söndag-
-det hade snöat massor innan vi kom men nu lyste solen på all denna härliga nysnö! Dagen tillbringades på rumpan i barnbacken svärades åt liften. Trevlig stuga, trevligt folk.  Seg efter bussresan så det blev handla mat och laga mat och äta mat, bastu, öl och sen slöa lite bara.

Måndag-
-varmt. Plusgrader. Usch skulle man kunna tro, men inte då! Helt ok, lite snö/slask men fint. Gratislunch i backen och sen elakt brant backe ner till bussen. Kanade på rumpan, tog bussen till Tege och efter ett sista åk i barnbacken bytte jag till skidor. Utgång på kvällen men jag bangade. Orka dryga sig på knökfullt ställe med kass musik och dyr öl.

Tisdag-
-varmt igen. Hängde på i de blåa backarna och det gick finfint om jag får säga det själv! Lunch på trevligt ställe nånstans uppe i Rödkullen, sen hemåt.

Onsdag-
-perfekt!! Sol sol sol! Åkte i Björnen och sen tog vi oss mot Åre. De andra åkte upp till toppen men jag fegade.. bad dem fota massor. Lina och jag tog bussen hem till Tege, jag hann med ett åk där (vildmarksstigen, weheeii!!). Visade sig att jag missade afterskin, blä. Röda backar ner till The Black Sheep (nej, jag åker inte röda backar, de är för branta. fast åkte en, det gick bra... åkte den tre gånger t o m ) och ingen sa att de skulle dit förrän bussen redan gått. Elakt. Irish coffee i stugan, äntligen! Längtat hela veckan =) sen tacos, rödvin, gitarrspelande och lite sjungande och allmänt trevligt. Kvällen avslutas med en underlig film om lesbiska tjejer i Canada. Hmm... Folk kom hem från Bygget kl 04.00 efter att ha blivit utkastade av polisen, herregud.. jaja, jag sov gott iaf, stackars de i andra stugan, de fick efterfesten.

Torsdag-
-hemfärd. Började med att städa stugan. Sedan ett sista åk i Tege innan vi ledsnade och lämnade in grejerna i uthyrningen och for in till Åre en sväng istället. Lunch på The Black Sheep (fish and chips på röding... dyrt men åh så värt det). Inhandlat choklad till de underbara hundvakterna.

Bilder dyker nog upp.


RSS 2.0