2008-07-27 | 13:49:19

Värmeslag

Ghanim, jag och pojken har  varit i Uppsala en snabbis. Åkte i fredags kväll och hem idag. Varmt i bilen! Varmt i lägenheten, pojkens korridor, utomhus, ja överallt! Jag har svettats, hunden har flämtat. Enda gången då jag inte var varm var när vi badade och sen satte oss i skuggan. Även på natten när jag sov med öppet fönster var temperaturen ok.

usch för värme

Nu är vi tillbaka i Fagersta, sitter i föräldrarnas stora svala härliga villa. Vissa ligger på altanen i skuggan under taket och låter vinden fläkta lite i de långa öronen. Han njuter..


2008-07-22 | 15:08:46

Agilityfåret

Vi ska förresten gå agilitykurs i höst.

Jag har varit lite skeptiskt till om Ghanim nånsin kommer lära sig kluriga saker som tunnlar, vipp-brädan och det läskiga däcket. Men efter att ha sett denna film på youtube så är jag övertygad om att med hjälp av klickerträning och massa fantasi och glädje så kan man lära en saluki allt! Om ett får kan gå genom tunneln så nog kan min hund det!

2008-07-22 | 12:37:12

btwså är det nå jävla bajsfel på den här sidan! grejer man skrivit försvinner, sparade utkast ser inte ut som när man sparade dem... Och så ville den helt plötsligt skriva ALLT centrerat. orka. ni vet. ORKA!!! skriva inlägg alltså när allt bara blir skitfult ändå.

2008-07-15 | 15:26:26

Semester bokad!

Jag ska åka till Gotland!!! Tjohooo!!!

Jag, pojken, syster och hennes polis har bokat färja och boende, so here we come!
Nice niiiiice..... Håll tummarna för sol under medeltidsveckan då!

2008-07-07 | 21:12:13

WDS

Jobbat 4 dagar på World Dog Show. Jag har sett 22 000 hundar. Känt och klämt på 2 200 av dem ungefär... Och förvånansvärt nog inte blivit biten av en enda! Däremot hårad på och dreglad på i mängder. Många av hundarna var stressade, ville inte hoppa upp på undersökningsbordet (lågt och ohalt och med en bred ramp som de kunde kliva på) och såg mest ut att vilja springa hem. Vissa var glada och viftade på svansen men det var en klart mindre del. Hundägare är ju också lite speciella har jag förstått. Många som inte hade nån koll, härjande hundar i långa koppel som gladeligen hälsade på allt och alla och trasslade in sig i folks ben. Ägarna kunde inte få upp hundarna på bordet, de förstog inte varför vi skulle titta på hundarna, de försökte smita förbi kontrollen eller "såg den inte". Suck... Nä fy, hundutställningar verkar inte så kul. Hundarna gillar det inte, ägarna är nästan lika stressade och stämningen är laddad. Det pratas skit om folk, kritiseras handling, domaren är inte bra och det är alltid fel hund som vinner. 

Så vad ska jag göra nästa helg? Gå på hundutställning!! =) Men jag räknar med att det blir en trevlig helg. Utställningen är utomhus så det är gott om plats och därför inte så stressigt för hundarna. Det är bara vinthundar och vissa grupp 5 hundar. Jag ska dessutom ha med mig min älskade saluki så vi kan gå runt där och tänka att "om vi hade varit med så hade vi UTKLASSAT alla de andra!". Vi ska även spana lite på Galgo Español och saluki förståss och träffa ett par uppfödare hoppas jag. Fast nu börjar jag ändå begränsa mig lite i frågan om nästa hund. Saluki eller pudel lutar det åt. Vi får se.

Här är en bild på tjusiga salukin i sitt tjusiga nya halsband som jag shoppade i Stockholm. Köpte även ett matchande svart koppel samt ett brunt jättefint läderkoppel! Hmm... ska jag ha råd att shoppa nästa helg också?? Han skulle ju gärna vilja ha ett vinthundshalsband i läder, fodrat, handsytt, halvstryp med mässingskedja. sååå snyggt!!! och dyrt, tyvärr...

                            
                                                           


Det roliga är att båda bilderna är tagna vid samma tidpunkt men den ena med blixt och den andra utan.

2008-07-01 | 15:12:18

liten uppdatering

Ikväll blir det bio!! Shit vad länge sen det var jag var på bio... flera år. Har inte ansett det befogat att lägga ut 100 spänn på att se en film man kan ladda hem gratis... Men nu firar vi ju lite födelsedag fortfarande, och så är det ju bra mycket festligare att åka till "storstan" och gå på bio än att sitta hemma och dega i soffan. Vi ska självklart se Sex & The City.

Har även varit ut och tittat på det store Edward och den lilla Anna som tränade dressyr. Tjusigt värre! Kikade lite på de andra pållarna, gosade med världens keligaste föl och pratade med gamla bekanta.. Det mesta är sig likt därute.

I övrigt har jag inte pluggat idag heller. Har däremot skrapat skrapat och skrapat målarfärg från det skruttiga lilla huset vi håller på och målar. Har även tvättat vägg, oljat och faktiskt börjat grundmåla. Blir tjusigt!! ska försöka dokumentera arbetet... bilder kommer så småningom.

RSS 2.0