2008-05-29 | 17:47:12

gammal och klok

inspirerad av kvackspexet tänkte jag här komma med lite råd till er yngrekursare inför åk 5 och kanske även åk 4.

Bra-att-ha:
- en bra handkräm, alltid i väskan. Händerna ska tvättas och spritas i tid och otid och det är inte så bra för huden...
- en bra nagelsax/fil också bra att ha i väskan. Vassa naglar är aj aj på operationer och rektaliseringsövningar, och när man är ute med ambulansen vet man aldrig när man får tillfälle att stoppa armen i en korumpa!
- när vi ändå är inne på skönhetstemat så kan det va bra att investera i ett bra schampo, balsam, hudlotion, ansiktstvätt osv eftersom man som sagt tvättar sig och duschar oftare än ofta under dessa år. Kobajs i håret, vaginalslem i armhålan, hunddiarré på byxorna och kattkräk på skorna. För att inte tala om alla de underbara dofter man stöter på och drar med sig hem. Ko, häst och inte minst gris. Hunden är förtjust, pojkvännen mindre...
- apropå pojkvän/flickvän så är det bra att utrusta sig med en med mycket tålamod. Han/hon bör inte heller ha några större krav på att faktiskt umgås med sin respektive under dessa år. En hög toleransnivå gällande ovan nämnda dofter och kroppsvätskor är också ett plus liksom frivilliga hundvaktsutryckningar.
- hundvakter är annars bra att ha ett gäng, för de kommer att behövas! Långa dagar, sena kvällar, jourer, ambulansåkande och ingen lunch... Lova inte att vara hemma en viss tid, för du kommer inte att vara hemma då.
- matlådor. Alltid bra att ha i frysen för de där 15 min luncherna då du även ska hinna rasta hunden och kanske kissa själv också. En mat-termos  är super inför den kalla ambulansvintern. Och glöm inte att äta så fort ni får tid för man vet aldrig när nästa tillfälle till en matpaus kommer. Och studenter är ju kända för att äta hela tiden...
- varma kläder inför vintern, underställ, lager på lager, fleece är ett populärt material. Och ett par sköna varma yllesulor i stövlarna är guld värt när man är ute i ett kallt stall och ska vaccinera 15 hästar. 
- inför åk 5 är en almanacka att rekommendera. I den skriver man upp sitt schema och försöker desperat komma ihåg alla datum för tentor, praktiska prov, inlämning av EEF-plan m.m. T o m jag har försökt (men inte helt lyckats) ha lite struktur på tillvaron. Att göra i ordning pärmar för varje kurs redan i början av terminen kan kännas som överkurs men är ett hett tips. Då kan man bara stoppa in papprena i varje pärm efter föreläsningen och även om de är i oordning och inte renskrivna så vet man iaf var man har dem.


Och kom ihåg att ha roligt! För det är jätteroligt, och vi är så duktiga allihopa! Man lär sig massor, får göra massor och se ännu mer. Sen ska man inte stressa över sommarjobb, det finns jobb. Och man behöver inte kvacka om man inte vill. Själv ska jag mest sola och bada i sommar!

kram kram och LYCKA TILL!!

2008-05-21 | 15:42:45

Bäbis!

Igår fick jag pussa på världens sötaste lilla bäbis. Han hette Diesel och var en blandras amstaff/pitbull. Urgullig! 8 v gammal, busig, glad, cool och nyfiken. Han luktade valp =)

Ghanim tyckte nog han va lite underlig, han gillar inte närgångna hundar och små valpar kan bli lite för mycket. Sen var den ju liten och då kan man ju inte morra på den heller, det är Ghanim för snäll för... så han försökte förtvivlat hålla lite avstånd mellan sig och valpen utan att säga åt den. Stackars Ghanim! En liten morrning hade nog räckt för att bäbisen skulle fatta men men... Är man världens snällaste hund så morrar man inte åt 8 v valpar.

Det är skumt egentligen, borde det inte sitta i generna att man fattar hur man ska hålla en bäbis? Instinktivt liksom? Sätt en nyfödd liten människounge i händerna på mig och jag blir livrädd. Ge mig en valp däremot och jag vill krama gosa, nosa, pussa, gulla.... Dem är jag inte rädd för att tappa fast de har fyra ben att sprattla med.

Idag ska jag äta potatis, senapssill och kokt ägg. Det är bra mat sägs det, billigt, nyttigt, enkelt och gott! Inte vet jag, men gott är det iaf =)


Lite träningsvärk i magen sen gymmet igår, får se om det blir mer till imorn. Då funderar jag på ett pump-pass, eller kanske lite mera gym. Får se vad jag är sugen på. Om jag nu är sugen på nåt överhuvudtaget, förutom chokladkaka då... Det är man ju ofta sugen på, fast man inte tänkt fika alls =) hehe...

2008-05-18 | 18:39:24

Helgen snart slut.

Idag har jag köpt 50 m staket. 1,5 m högt. Blir finfint! En liten rastgård till hunden att vara ute i i sommar.

Dessutom har jag skrivit klart mina YF-moment från åk 4 (oups...) och ska nu bara maila in dem och få dem godkända. Sen har jag inga ursäkter för att inte TFa som smådjursvet i sommar. Men jag tänkter ändå va ledig nästan hela sommaren!

Ska jobba totalt 4 dagar i sommar. På stora  hundmässan i Sthlm i början på juli. Det känns alldeles lagom =)

Har även promenerat i skogen med hunden och ätit ärtsoppa till lunch. Ärtsoppa är gott, men man bör inte äta det tre ggr i veckan. Man tröttnar... men det är billigt och man kokar ju oftast en stor kastrull, inte bara en portion. Till middag blir det nog wook med ris och räkor.

Har även hittat en underbart söt liten greyhound-blandis valp från Irland. Nån som vill ha? Får jag? Kolla här!

2008-05-14 | 10:25:09

sista jouren

Sista jouren igår då. Eller iaf sista jouren jag inte får betalt för. För nästa gång jag jobbar mitt i natten räknar jag med att få rejält betalt för det. Men men, det var ändå en trevlig jour igår.

- kastration häst, 1 -år
- halt häst, lymfangit?
- mastit/svullet juver ko
- kvarbliven efterbörd häst

Var hemma ca kl 1 på natten och fick sen sova ostört.

Jag lyckades sätta kanyl på märren med efterbörden! kul när det går sådär bra som det annars aldrig gör...


Nu har jag varit ner på ambulansen och kikat på listan. Fick nästan ett praktiskt prov (häst m fång) men sen var det en annan som snodde det mitt framför näsan på mig... och eftersom jag ändå har en DVO-dag kvar att ta ut och dessutom känner mig lite seg och har ont i huvet så stannar jag hemma idag. Och så är det hundkurs ikväll och det är ju bra att hinna till den också, med ambulansen vet man ju aldrig...


Nu ska jag sova ett par timmar (6 timmars sömn i natt, INTE tillräckligt för mig!) och sen nog fara ut till Brukshundcentret och köpa lite hundgodis att ha på kursen ikväll.

Natti natti!

2008-05-11 | 14:07:06

Chokladkaka med vispgrädde!



Dagens lunch:

Currylinser och tomatsallad

Fräs lite lök och vanlig gul curry i flytande margarin. Tillsätt röda linser och vatten, lite salt och så ett halvt tärnat syrligt äpple. Koka tills linserna är lagom mosiga. Till detta serveras en härlig tomatsallad bestående av två tärnade tomater.

Nåt måste man ju hitta på även fast det ekar tomt i skafferiet och man inte har minsta lust att varken laga eller äta mat! Man hade säkert kunnat slänga i lite kokosmjölk i linserna också om man haft det hemma. Nu ska jag skriva en inköpslista och sen åka och handla inför veckan.


Träning:

Igår blev det trots sol och värme även ett pass på gymmet (triceps, axlar och mage). Idag är det bara sola och lata sig som gäller. Gick en långpromenad i morse innan det hann bli varmt, och det lär ju bli en till ikväll när det blivit svalare... Hunden tvärvägrar att gå promenader när det är över 20 grader... igår la han sig helt enkelt på gräsmattan i skuggan och vägrade gå vidare. Han är lite rolig han... jag klagar inte, jag tycker inte heller om att gå när det är för varmt.


2008-05-10 | 12:49:20

Planer som inte fullföljs.

Idag skulle jag vara duktig. Skulle tvätta, städa, diska, träna, handla, laga mat inför nästa vecka (ambulansvecka) och plugga.

Idag lyser solen och det är över 20 grader varmt.

Jag har diskat, pluggat lite och nu får det räcka, nu går jag ut.

Drar på mig bikini, tar med en filt och en vattenskål (till hunden) och lägger mig nånstans i solen och bara njuter!

2008-05-09 | 12:46:41

inge vettigt inlägg alls =)

Sol ute, varför sitter jag inne?

Jo, jag pluggar. Och ute har jag inget internet. Nu ska jag laga mat också, är grymt hungrig!




Kurs i onsdags, med hunden. Han var duktig!! Så roligt att visa de andra att en saluki också kan =)



Och ja... vad annars?

Ut och springa ikväll när det är svalare, kanske gymma lite imorn om jag får sällskap ner på gymmet. Triceps, axlar och mage då, det tråkiga passet...

Nån som vill hitta på nåt kul på lördag kväll? Jag är tydligen Magic-änka... om ni fattar. Övergiven och bortprioriterad för ett kortspels skull. Suck...

2008-05-06 | 15:39:11

Nya tag

Efter ett par veckors slappande (förkyld, sen fest, valborg och bortrest) så måste jag nu komma igång med tränandet igen. Förra veckan tränade jag bara en gång lite halvengagerat och veckan innan det blev det också bara ett besök på gymmet . Igår blev det en lite lite längre löprunda än vanligt och idag ska det gymmas. Imorn är det förståss tv-kväll men sen får vi se om  jag hinner ut och springa en gång till i veckan.

Så idag är planen biceps, bröst och rygg. Försöker va lite effektiv så det ska bara ta en timme är tanken. Borde även bege mig ut på långpromenad snart, kanske gå och handla samtidigt.

Frukost nr 1: Fil och müsli (Euroshoppers billiga, både god, nyttig och billig!!).
Fruskost nr 2: Gröt med fiberhavregryn, hela linfrön, russin, äppelmos och laktosfri mellanmjölk till.
Kaffe m mjölk och lite muscovadosocker på f.m. (Hur får man muscovadosockret att inte bli en enda stenhård klump??)
Lunch: Idag har jag lunchat på Gallan (lunchrestaurang) med två vänner. Blev en rejäl portion kalops och potatis och en tjock skiva hembakt bröd med smör på. Deras salladsbuffé var tyvärr jättetråkig så det blev bara lite rivna morötter till. Tänkte nog äta omelett till kvällsmat så får göra en sallad till det då. Hmm kanske skulle koka mig lite te.... eller äta ett äpple... mellanmålssug i magen..... =)

Hade nåt jag tänkte skriva om men nu minns jag inte vad det var.. ska nog plugga lite istället. Hoj!

2008-05-03 | 20:45:36

Vårblommor

image82

image86

image83

RSS 2.0