2008-11-30 | 11:55:43

1a advent

Gåragens resultat:
√ diska (men jag har redan skapat ny disk förstås)
√ vika tvätt
√ byta lakan
√ ut i skogen med hunden (behövde inte tanka, men måste idag innan
   agilitykursen)
√ städa (badrummet kvar)

Adventspynta hann jag inte däremot. Men nu har jag hängt upp en stjärna i fönstret och plockat fram adventsljusstaken. Tomtarna får vänta en vecka till, det är inte jul än! En fin julduk och röda kuddar i soffan vore däremot snyggt. Jag ska nog ta en sväng på stan imorn och kika lite, kanske passa på att handla lite julklappar också. Några önskningar?


Mitt fönster, grått och regnigt utanför men varmt och mysigt inne!


Idag regnar det. Lovely. Och jag som tänkte gå en långpromenad nu mitt på dagen så att han hinner vila hela e.m. sen inför agilityn. Det är bra att hunden är lite uttråkad, utvilad och hungrig på träningen. Då går det lättare att motivera honom till såna jobbiga hinder som platta tunneln och däcket. Får se om vi  lyckas ta oss över gungan idag, utan att ta ett  jättehopp ner från den så fort den börjar vippa över.Annars är det väl bara att fortsätta med grejandet här hemma. Hur mycket man än putsar och städar och plockar så finns det alltid kvar att göra. Jag skulle t ex kunna tvätta fönster, tvätta kläder, städa kylskåpet, sortera papper in i pärmar... eller plugga förståss... (kan vara så att jag försöker undvika det...)

Ikväll blir det glögg och pepparkaka. Invigning av årets inköpta flaskor, jag satsar på Dufvenkrooks i år. Lite variation till Blossa, som visserligen är en klassiker och väldigt god. Men köpte Dufvenkrooks vinglögg och starkvinsglögg. Pepparkakor med ädelost på är riktigt gott till! Sen lite russin och mandel och tända ljus så blir det en perfekt kväll!

2008-11-29 | 22:12:19

Härlig film!

Salukis kan också! På sitt eget vis! =)


2008-11-29 | 12:09:56

oinspirerad

Jag har ingen inspiration till att skriva. Jag har ingen inspiration till mycket alls, så jag tänkte göra såna viktiga saker som måste göras och som inte är så kul så man bara gör dem utan att tänka så mycket. Så planen för dagen:

-diska
-vika tvätt
-byta lakan
-ut i skogen med hunden (kom ihåg att tanka först!)
-städa

och om allt det här funkar och blir gjort (hur troligt är det?) så ska jag adventspynta lite, dvs hänga upp en stjärna i fönstret och plocka fram min adventsljusstake. Vad kan man pynta den med tro? Jag är ju lite nervös över att saker ska börja brinna okontrollerat så jag vill inte ha nån mossa eller grejer... kanske lite snygga stenar? Stenar brinner inte så lätt.

nähäpp, får väl börja nu då.

2008-11-24 | 21:49:28

snabbis

Jag lever än. Går på bilddiagnostik nu i veckan och förra veckan. Kul men långa dagar.

Annars är det mest snö.

Uppdaterar bilder och grejer snart, när jag hinner...

2008-11-17 | 17:11:17

Favoritposition i soffan


Gammal bild, men han är väl för söt?

2008-11-16 | 16:01:39

söndag igen

Major ångest om ifall vi ska gå agilitykurs. Den börjar om två timmar. Dyrt, dyrt men ack så roligt! Hmm försöker pruta lite.. för jag vet ju att jag kommer va borta åtminstone en gång. tror inte de går med på det , men ändå.

Nä nu,. mat kanske?

städa var planen men det går dåligt som vanligt. ska väl lyckas städa badrummet och så dammsuga resten iaf. usch usch, storstädning nästa helg innan Carro kommer. Nästa vecka röntgen hela veckan lång, och veckan efter det också. Varför valde jag så mycket kurser? hur smart var det? när ska jag nu ha tid att plugga?

suck...världens tråkigaste blogginlägg, men vet ni, det är ju inte för er skull jag skriver! ha!

2008-11-13 | 12:50:21

Hur man bäst undviker tentaplugg...

Nu kan ni om ni vill läsa om alla Ghanims utställningar här på bloggen. Tänk vad man kan hitta på när man borde tentaplugga!

2008-11-13 | 12:42:49

Inofficiell utställning i Köping 2/11-08

"Maskulin hane. Bra bett. Bra hals och överlinje. Tillräckliga vinklar fram, utm bak.
För dagen ej i pälskondition. Välburen svans.
Ger för dagen ett uttråkat intryck och skulle vilja se mer gnista, därav inget HP."
Blev alltså en etta utan HP av domare Gunilla Sandberg. Efter tre timmars väntan på att äntligen få komma in i ringen var både Ghanim och matte lite less och ville helst åka hem. Och ingen bra idé att visa en hund som fäller som satan och har satt en löjlig liten ursäkt till vinterpäls som enligt Jenni "ser ut som kycklingfjun ". Hmm... vi kommer igen till våren helt enkelt!


2008-11-13 | 12:42:36

Inofficiell utställning i Norberg 30/8-08

"4 årig. Bra storlek, vackert maskulint huvud, fina öron. Markerad manke.
Kunde ha bättre rygglinje. Välkroppad. Bra benstomme.
Kunde ha bättre knävinkel. Stabila rörelser som kan ha mer drive.
Vacker päls. Trevlig och välpresenterad."
Inofficiell utställning i Norberg. Efter en liten paus på 2,5 år tänkte vi prova utställning igen. Ghanim tyckte inte det var så läskigt som när han var yngre, men däremot var det inte så kul heller. Han gjorde som jag sa men såg ut att tycka det var det tråkigaste han gjort på länge. Vi fick en tvåa av domare Elisabeth Spillman.

2008-11-13 | 12:42:03

Inofficiell utställning i Uppsala 14/11-06

"2 år hanhund. Välformat huvud med ädelt uttryck. Välplacerade öron, fina ögon. Tunn underkäke men bra bett. Bra skuldra, lite rak överarm. Korrekt rygglinje med väl markerade hötfben. Välformad bröstkorg. Normala vinklar bak. Typiska tassar. Lång svans. Bra päls med typisk behåring. Rör sig med bra steg. Bra temperament. Välvisad."Veterinärmedicinska Föremingens lilla interna hundutställning. Mest ringträning för oss. Domare Patric Ragnarsson (?). 

2008-11-13 | 12:39:35

Inofficiell utställning i Enköping 13/11-05

"18 mån junior hane som inte trivs riktigt i ringen. Men har vackert uttryck.
Välformat huvud. Utm benstomme och korrekt vinklade mellanhänder.
Behöver få mer massa och djup men har vackra linjer i kroppen. Goda vinklar bak.
Utm överlinje. Ngt brant i korset. Rör sig mjukt.
Skulle bara ha lite bättre självförtroende. Välvisad.
Bäst i Ras. HP."
Som en gänglig tonåring som tyckte utställningar var skitläskigt fick Ghanim ändå den här fina kritiken av Karin Hedberg på Mårtensutställningen i Enköping 2005.


2008-11-13 | 12:36:39

Inofficiell utställning i Uppsala 25/4-05

"Välformat vackert huvud. Mörka vackra ögon. Bra bett. Välplacerad överarm. Elegant hals. Bra skuldra. Lite rak överarm. Bra rygg. Välformad bröstkorg. Bra vinklar bak. Bra ben och typiska tassar. Lång fin svans. Rör sig med bra stil och steg. Behöver bli fastare framtill. Kunde bjudit mer på sig själv. Bra temperament. Välvisad."


En liten utställning anordnad av Veterinärmedicinska Föreningen (vår studentkår) mest på skoj, men bra social- och ringträning! Domare Patric Ragnarsson (?).

2008-11-10 | 22:52:27

Bortregnad dag

Egentligen så var det väl en ok dag idag. Om man tänker efter.

Vaknade av att pojken skulle till skolan, själv fick jag sova vidare i två timmar till!! Sen en promenad i hyfsat vackert morgonväder. Sol och fint. Hämtade schäfern också och Ghanim släppte faktiskt in henne längre än i hallen, annars brukar han va stenhård på att hon ska sitta i hallen en stund innan hon tillåts komma in i hans lägenhet. Tydligen är rollerna ombytta hemma hos schäfern. Schäfern heter förresten Nike och är jättestor och har parabol-öron. Hon är snäll för hon bits inte.

En lugn frukost och lite pyssel vid datorn. Några viktiga mail skickade och börjat greja med min power point till presentationen på onsdag. Sen började det ösregna så jag och Ghanim sköt upp långpromenaden ett bra tag. Han snarkade i sängen och verkade nöjd med det. Strax innan det blev mörkt, dvs ca kl 15.30, hade det äntligen slutat regna och vi begav oss ut på långpromenad, schäfern fick hänga med. Riktigt skön promenad! Jag kände mig pigg, glad, effektiv!

Sen gick det utför. Kvällen har varit pest och bajs.har iaf lyckats handla mat. och glass. och choklad. och chips. Men om man tänker efter så är det ju en bra dag. Ändå vill jag helst bara döda nån. Eller iaf slå nån hårt. Björn föreslog sandsäcken i korridoren, kanske ska gå och spöa skiten ur den...

Ghanim är förresten världens underbaraste! Vi har tränat klossträning för första gången och han är världens smartaste hund! Började redan fatta att det är bakdelen som måste flytta på sig! Min finaste finaste bäbis! Såhär tränar man med kloss:

ta en lagom tjock stabil grej som hunden kan stå på med framtassarna, t ex en übertjock veterinärmedicin-bok
klicka upp hundens framtassar på klossen
klicka för ögonkontakt när den står med framtassarna på klossen
klicka för rörelser med baktassarna

Sen kan man utvecka det hela som man vill. Jag tänkte göra som jag läste nånstans att nån hade gjort, ha tre olika gejer, en där hunden ska flytta sig så att den hela tiden står mittemot mig. En där hunden ska röra sig åt vänster och en där hunden ska röra sig till höger. Detta kommer förmodligen att resultera i en superb bakdelskontroll! Vi får väl se.

Nu ska jag pussa på finhunden lite, hehe, för det är han ju så förtjust i...

2008-11-08 | 20:25:10

Lördagkväll

Jag har i tre dagar drabbats av huvudvärken from hell (Anna, hur känns migrän?). Första dagen ackompanjerad av en härlig feber. Mys mys, ligga fullt påklädd under täcket och frysa. Stackars hunden fick inte så mycket aktivering de dagarna. Jenni och Loke var snälla nog att ta med honom ut på långpromenad på fredagen, kika här om ni vill se.

Idag har huvudvärken äntligen släppt och jag tog med mig pojken och alla hundarna ut på en två timmars promenad i Hågadalen. Ghanim gick lös i skogen och sen släppte vi alla tre hundarna i kohagen nere i dalen (inga kor ute förståss!) så de fick rasa av sig ordentligt! Och gissa om det var skoj, taxen var helt vild, Vilgot sprang som en vinthund minst och Ghanim var lycklig som få! En härlig dag helt enkelt.

Nu har vi ett monster här hemma. Loketoke ska sova över eftersom hans mamma och pappa är på fest. Men hittills har han varit försvånansvärt snäll, och nu dessutom äntligen somnat! Får se hur det går imorn när vi ska ut och gå. Det lär bli livat!

Nu var egentligen planen att jag skulle plugga men jag tror att jag kollar på en Bond-film istället och sen går och lägger mig =)

2008-11-01 | 17:42:54

En solig dag med dåliga kamerabatterier.


Ghanim poserar vackert.


Ghanim spanar.


Ghanim är snabbare än vinden!

RSS 2.0