2008-09-25 | 15:27:02

Vi två i solen


Jag och älsklingsdjuret.

2008-09-25 | 15:23:28

Soliga höstdagar

Igår gick jag, hunden och pojken en härlig höstpromenad. Jag försökte fånga de vackra färgerna och ljuset men det blir aldrig riktigt lika bra på bild som i verkligheten. Hur som helst, här är några bilder:
2008-09-25 | 15:15:40

Vildmarksweekend bland björnar och lingon

För ett par veckor sedan var jag och Helena till Jämtland för att hälsa på Carro. Helgen gick mest ut på att plocka bär, äta gott, ta det lugnt och umgås. Mycket trevligt och en välbehövlig paus från examensarbetet.

Lite bilder då:


Det fanns massor med lingon i skogen.


Många av dem hamnade i min hink!


Vackra är de också.


Och alla vet ju att man måste fika när man är ute i skogen!

2008-09-17 | 21:44:41

Agilityträning

Inställd agilitykurs idag men vi var ner och tränade lite ändå. Hade med oss en fotograf men tyvärr är salukin svår att fånga på bild när han springer fortare än Fantomen. ("när Fantomen rör sig står blixten stilla" - gammalt djungelordspråk) Jag fick iaf ett bildbevis på att han faktiskt klarar tunnlarna! Även en suddig bild på ett hopp och så ett på däcket där jag själv tyvärr står mitt för så att hans fina hopp inte syns alls så det tänker jag inte ens lägga upp.
2008-09-16 | 16:21:44

I dare you!

Sorry men jag orkar aldrig greja sånt dära utmaningar och listor m.m.

Nu gnäller hunden dessutom så jag måste väl ut med den. Men uppdatering och bilder från Jämtland är på gång, så småningom.


2008-09-11 | 10:01:15

roadtrip på gång

Det förra inlägget trodde jag hade försvunnit men tydligen var det sparat som utkast.. jaja, publicerat nu iaf!

Igår: agilitykurs! superduktiga hunden!!! han har fått lite fart genom tunneln, sen tränade vi en serie med hinder - bord - hinder, en serie med fokus på fart framåt (inga problem!!), lite slalom och däcket. Däcket försökte han fuska på men med lite träning så! Som avslutning fick alla prova på balanshindret och eftersom vi tjuvtränat så var det inga som helst problem. Jag kunde dessutom ha honom lös hela träningen fast att de andra hundarna sprang och hoppade och så runtomkring!

Idag: ska jag diska, gå ut m soporna, packa, städa ur bilen (om jag hinner) och sen en snabb lunch på stan innan jag och Helena drar norrut! Vi ska plocka lingon och hälsa på Carro. Blir nice!! Håll tummarna för att golfen orkar ända fram, mamma är skeptisk. Jga tror på golfen!!

Dags att sätta lite fart nu!

2008-09-11 | 09:56:31

UFO

I förrgår såg jag ett ufo. Det var som nånting som lyste starkt och svävade i luften. Efter några sekunder lyfte det sakta uppåt och försvann bakom molnen. Lite som ett stjärnfall fast baklänges... Jag tyckte det var rätt tufft och tror stenhårt på att det var ett ufo. Pojken tror mer på en helikopter....

Igår började jag skriva mitt exjobb. Jättefint blev det. Jag har iaf gjort en formatmall och lånat lite böcker på bibblan, alltid en början! Nånstans måsta man ju börja och vi var väl på kursen rörande överens om att det svåraste av allt är att börja, att komma igång. Så eftersom jag har den svåraste biten avklarad nu så borde resten vara en bit av kaka! mmm... kaka.... kladdkaka.... choklad......

Ikväll är det agilitykurs igen. Vi har övat med tass-target på burklock, det går sådär... för tillfället så är Ghanim mycket för att skrapa med tassen på locket. Han blir också lite frustrerad om jag väntar ut skrapandet. Börjar nästan apportera locket och det vill jag absolut inte! Men idag fck vi till några fina med båda tassarna på locket och så lite luta sig bakåt, som att han är på väg att lägga sig med framdelen först. Det tycker jag borde funka. Måste ju va bra att han stannar upp och lägger vikten lite bakåt på balanshindrena och sånt. Ska försöka lägga in lite omvänt lockande eller nåt för att få honom att stanna på burklocket tills han får frikommando också. Lite struktur i träningen helt enkelt!

Imorn drar jag till Jämtland och plockar lingon. Ha det så bra så länge!


2008-09-05 | 17:37:32

ojdå, tiden gick visst fort.

Det var ett tag sen, men så är det när man är en hårt arbetande student. Eller nåt... Nä men jag har lyckats fylla mina dagar utan att sitta framför datorn så mycket.

Första veckan epizootologi.
Tenta på fredan, vissa skrev den traditionsenligt i balklänning/frack, själv hade jag ju sparat en tenta eller två till januari så jag nöjde mig med jeans och tröja.

På lördagen först hundutställning i Norberg (gick sådär men jag är nöjd) sen lunch och skogspromenad med mamma och på kvällen tornerspel vid slottet med Helena. Trevligt! Och riktigt tufft med riddarna på sina tjusiga hästar och eldshow och allt!

På söndagen var vi på marknaden vid tornerspelen, jag köpte tyg... så nu är det bara att sätta igång och sy!

Denna vecka en kurs i skriva & presentera en vetenskaplig uppsats. En kurs som jag trodde skulle bli nyttig men tråkig, och jag hade rätt. Nå, så är det ibland.

Idag har jag shoppat loss lite på IKEA, helt onödiga prylar men kul! En ny lampskärm till fönsterlampan, den passar nästan... Nytt påslakan och örngott. Två doftljus i glas. En tallrik, djup, eftersom jag slagit sönder en...

I helgen blir det hundträning och så lite städande men annars inte så mycket planerat. Skönt att ta det lite lugnt bara... Sen i nästa vecka bör jag sätta igång med ex-jobbet och skriva lite kanske... hmm. jag är inte duktig på sånt men det är väl bara att bita ihop och sätta igång. Nu ska jag släpa mig ut en sväng med hunden.


och så det viktigaste av allt, som jag nästan glömde berätta: vi går agilityurs!! och Ghanim är världens duktigaste agilitysaluki!! i onsdags klarade han 3-m tunnlarna galant, hoppade hinder gladeligen och gjorde både slalomen och däcket (om än lite sakta...) Men det här känns verkligen som hans grej, han gillar det! Och jag tycker också det är kul =)

RSS 2.0