2009-04-29 | 21:03:30

Sammanfattning

Jag har varit i Fagersta, Visby, Fagersta igen och nu är jag i Uppsala.
Jag har ensamtränat valp, koppeltränat valp, åka bil-tränat valp. Socialtränat valp. Valp är ganska duktig.
När han lämnas helt ensam blir han upprörd, om han inte är jättetrött och somnar... När han är ensam med Ghanim är han snäll, det brukar vara en kiss i hallen när jag kommer hem men hittills inget söndertuggat och relativt lugna hundar.

Nu packar jag ihop mitt liv i flyttkartonger och på lördag går flyttlasset norrut. Fyra månader som distriktsveterinär väntar.
Imorn ska valborg firas här i Uppsala, jag börjar ju blir gammal så planen är lite picknick, lite bubbel, på kvällen lite grillat? Planen är inte helt fastställd än... Men kanske blir det Flogsta. Ja, känns som ett bra sätt att avsluta sin tid i Uppsala, fest på valborg i Flogsta. =)

Men nu är det Greys anatomy!


Valborg med flickorna - 2007!

2009-04-17 | 21:26:08

Lillen växer... och växer... och växer!


Emir på Galgberget i Visby 17 april 2009.
Förhoppningsvis växer han i sina långa ben lite...

2009-04-17 | 12:19:42

Dagen hittills

04.00
Vaknar av att valpen bökar runt i sängen. Bestämmer mig för att ta ut den för att slippa torka kiss i hallen som natten innan. Sedan ligger jag vaken en stund och filosoferar innan jag somnar om. Vanligtvis somnar jag om direkt, men nu berodde det nog på att jag sov en stund på dagen igår så jag var inte så trött helt enkelt.

06.45
Pojkens väckarklocka ringer. Han tassar upp, stänger dörren för att jag och vovvarna ska få sova vidare. Ghanim är inte helt nöjd utan tycker att vi faktiskt också kan kliva upp nu! Men han går snällt och lägger sig när jag säger åt honom.

07.15
Pojken säger hejdå och sticker till jobbet. Ghanim beklagar sig ytterligare lite över att inte han får följa med.

08.00
Jag ledsnar på Ghanims visserligen ganska diskreta beklagande (en massa bökande, tassande, suckande, små små pip så fort jag öppnar ögat lite...) och kliver upp. Morgonpromenaden som vanligt bort till ICA Wisborg. Det är ett litet grönområde bakom det här kvarteret som sträcker sig längs en större väg, men som tur är så finns ett riktigt bra staket ut mot vägen hela vägen bort till ICA så det går bra att ha valpen lös. Upp mot husen är det inget staket så Ghanim får gå i koppel. Vi möter ett par hundar på promenaden och jag får träna inkallning på vilda valpen. Än så länge är godis mer lockande än främmande hundar.

08.45
Frukost.

09.20
Hundarna har lugnat sig och jag har ätit min frukost. Dags att lämna dem ensamma en stund som träning för lille valpen. Jag har ju inte så många ställen att gå till här i Visby så jag tar med mig datorn (tack syster för mobilt internet!) och sätter mig i bilen så länge batterierna räcker på datorn. När jag går lyssnar jag en stund utanför dörren och hör inget gnäll.

10.30
Går tillbaka in. Lyssnar lite utanför dörren innan jag öppnar, och det är helt tyst. Självklart hör grabbarna när jag låser upp så när jag öppnar dörren står de där och viftar på svansen i hallen. Inget är tuggat, förstört, stulet eller nerkissat, duktig valp! En snabbkissning ute och sen ska jag pyssla lite inne.

Diskar, duschar, dricker en kopp te... och nu har jag alltså fastnat här igen. Jobbansökan filas på ytterligare lite och sen är det ju det där exjobbet som ska skrivas klart. Men man måste prioritera och just nu känns det ändå bra. Jag har klarat alla tentor från åk 5, jag får jobba som tf-veterinär och jag har fått ett jobb över sommaren. Nu ska exjobbet bli färdigt också så att jag får mitt leg, och sen ska jag hitta en fast tjänst nån gång också. Men det är ingen brådska!

12.20
Lunch kanske?


2009-04-14 | 15:56:52

Utflykt till torpet

Jag och grabbarna tog oss ut i bushen och hälsade på Jenni och Gustav och Loke som firade påsk i Gustavs föräldrars stuga, även känd som "torpet". Loke fick inte leka med Emir eftersom Loke lekte lite för våldsamma lekar, däremot fick han och Ghanim busa på en liten åker. Grabbarna grävde gropar, sprang och badade i en lerpöl. Härligt hundliv! Sen fick Loke vara i koppel en stund medan Ghanim och Emir busade. Vi gick även en liten runda i skogen och ner till sjön som låg precis vid torpet. Då fick de stora grabbarna gå i koppel för att inte dra iväg på egna äventyr men den lilla mesiga valpen fick gå lös eftesom han inte vågar gå så långt ifrån flocken på egen hand. Och han kommer så glatt när man ropar och har godis åt honom!


Full fart!


Loke!


"Här får du för alla gånger du bitit mig med dina vassa valptänder!"


Fina Emir!


Emir snokar i skogen.


Ghanim svalkade sig lite i en härlig lerpöl. Lerpölen var egentligen ett hål som Gustav grävt för att plantera träd i, men träden dog så Ghanim använde hålet som swimmingpool.

2009-04-12 | 09:38:31

Agilityträning i vårsolen


Emir är modig - och gör allt för godis!


Titta vilken duktig valp!


Ghanim är också duktig!


Man får faktiskt plats med två salukisar i en tunnel!


Efter hård träning blir man trött och måste vila, tunneln var ett utmärkt vindskydd!

2009-04-11 | 22:11:12

teknikens under

Nämen bara glöm det där med bilder. Digitalkameror må vara superbra och ta sååå fina bilder men om bilderna sen på mystiskt vis försvinner på vägen från kameran till datorn så har man ju inte så stor nytta av det. ARG!!! Fina fina bilder som återigen bara puts väck!! Dels de som mamma inte tog igår, dels de som jag tog och pappa slarvade bort idag.

Så bara glöm det.

2009-04-08 | 17:32:19

Promenad på åsen


Grabbarna i början på april 2009

2009-04-03 | 20:49:15

Aj!

En liten dispyt i korridoren:

Ester och Vilgot äter. Emir tittar på med stora ögon. Ester har ätit klart och väntar på Vilgots rester. Emir ser sin chans och smyger fram mot Esters tomma matskål. Ester tolererar inte detta utan säger ifrån med all auktoritet som går att uppbringa när man är en sur tax-korsnings-tant! Kaxiga valpen  tycker dock att en tom matskål är värd att kämpa för och svarar upp mot taxen. Vilt slagsmål utbryter (nåja, inte så vilt, både jag och taxens matte avvaktar med ro och anser att Ester får tugga lite på valpen innan vi lägger oss i). Efter lite morrande, skällande och huggande drar sig valpen tillbaka lite för att hämta andan, Ester viker inte från sin tomma matskåls sida... Jag, mitt lilla klantarsle, sträcker fram foten för att peta undan valpen lite och får genast ett gäng sylvassa huggtänder som borrar sig in i min lilla fot. Aj aj aj! Blodsvite uppstår och Emir får utstå en utskällning som heter duga. Hur upprörd man än är så biter man INTE sin matte i foten! Han tycks dock inte ta åt sig särskilt av utskällningen.... Nu värker min fot och jag inser att det var en helt onödig situation som endast uppstod p g a övertrött och hungrig valp, och klantig matte som la sig i på fel sätt... Alltid har man lärt sig nåt! Men oavsett situation så tycker jag fortfarande att man inte får bita sin matte. Morra är väl en sak, man har rätt att säga sin åsikt, men bita är inte ok.

2009-04-02 | 13:55:05

Magproblem

Med diet-kost, dvs kokt ris i små portioner i ett dygn så var bajset normalt igen. Men så fort jag började ge torrfoder (blanda med riset) så blev det löst...  i morse var det riktig äcklig slemmig diarré... så nu har det inhandlats Diarsanyl och mer ris står på kokning. Jag vill inte svälta en liten bäbis så han ska få små portioner överkokt ris och diarsanyl tills magen är normal. Sen ska jag ge rå köttfärs och äggula och benmjöl tillsammans med riset i några dagar. Om allt funkar så ska jag långsamt börja blanda i lite lite torrfoder och hoppas att magen tål det. Aj fan också! Skulle ju köpa avmaskningsmedel också!!


I1:orna i överkäken sitter också löst nu, och i nerekäken börjar nya små huggtänder titta fram!


2009-04-01 | 10:59:08

Sen sist...

Nu har jag skrivit den sista tentan för den här gången. Jag har fortfarande epizootologin kvar, men hade väl egentligen tänkt ta den i höst... Det känns inte som nån brådska. Håll tummarna för att jag klarade den här, så jag slipper skriva om den, igen... Så nu är det jobbletande som gäller.

Valpen växer och frodas. (säger man så? eller bara om blommor?) Han är nu en stor kille som tappat två av sina små huggtänder! I1:orna i underkäken finns inte längre! =)

Han och Ghanim har varit ensamma tillsammans ett par timmar igår när jag skrev tentan, pga akut insjuknad hundvakt (kräksjuka går tydligen här på Ultuna...) och det hade gått bra. Emir hade pinkat på golvet men det är ju sånt som händer! Idag fick han vara helt ensam medan jag var till tvättstugan och rastade Ghanim lite också, var väl borta kanske 20 min... Tyvärr så hörde jag lite gnäll när jag kom tillbaka, inte när jag gick dock! Men men, vi fortsätter träna! Målsättningen är att Emir ska kunna vara ensam en timme utan gnäll. Kan han det så är jag nöjd. Sen kommer de ju oftast att vara tillsammans när jag lämnar dem, men man måste ju kunna vara helt ensam också! I bilen går det bra att lämna dem också, jag har lämnat dem i bilen medan jag handlat och uträttat andra ärenden. I måndags fick de sitta i bilen en timme när jag var iväg och åt frukost med systrarna på Arlanda, innan lillasyster for till Thailland.

Annars då? Har snöat in ordentligt på historiska kläder och fått för mig att jag ska ha en komplett dräkt som passar för mitten av 1300-talet. Så till den ska det vara en särk (underklänning) i linne, kortärmad. Jag har redan en långärmad särk i naurfärgat linne, maskinsydd, men den känns inte helt rätt. Ska köpa finare blekt linne och sy en ny för hand. En tunn klänning, figursydd men ej med snörning eller knappar, i ljusgult tunt ylle från Saxylle. Ev sätter jag några knappar i ärmsluten för att kunna öppna och kavla upp ärmarna om det blir varmt. Över denna en kortärmad klänning i hyfsat tunt ylle. Detta tyg är inte inköpt än så får se vad det blir för färg, funderar på nån ljusblå variant... Ska även sy mig en hätta, öppen fram, troligtvis knäpps med ett ringspänne, ev knappar om jag orkar. Sen nån gång i framtiden när jag känner mig lite duktigare på det här med att sy för hand så blir det även en långärmad cotehardie, eller helt enkelt en figursydd tajt klänning med knappar mitt fram och i ärmarna, från armbågen och ner. Kjolen ska vara vid. Jag har ett finfint rött fiskbensmönstrat ylletyg som ligger och väntar. Den sista klänningen ska vara ordentligen sydd och fodrad också, blir ett stort projekt. Den ska gå att ha lite som ett överplagg också om jag nån gång får för mig att springa runt i desa kläder i kyligt väder. I första hand är de ju tänkta till medeltidsveckan i Visby, men vi får se....Nja, en kopp te kanske? Sen ska jag fortsätta röja lite i garderober och skåp i min lägenhet. Och ringa på jobb var det ja...


RSS 2.0