2009-12-23 | 18:28:17

Adjö Gotland! Ses i sommar!

Japp, nu är det städat packat och flyttat igen. Destination okänd. Mellanlandar i Fagersta, över jul eller längre? Ingen som vet... Mellandagarna kanske ger oss svaret på många frågor.


Jag far till Jämtland och jobbar lite i början på nästa år. Kan inte säga att DV är mitt favoritjobb, men mitt bankkonto ekar tomt och i plånboken finns bara kvitton. (Kan nån kasta på mig ett smådjursjobb i mellansverige?)

Fick förresten höra att arbetsmarknaden för veterinärer var iskall nu, undrar om det är sant, eller om det var ett dåligt skämt med tanke på vädret... Jag hoppas ändå det finns jobb nånstans åt mig.Funderar på om jag ska våga släppa Emir lös litegrann, kanske på juldagen. Han lär ju bli lite halt resten av dagen, men det kanske är värt det så han får springa och leka lite i snön. Han blir så lycklig då! Och jag blir lycklig när han inte har hur mycket överskottsenergi som helst. Nu snarkar han i soffan, söt... Vi gick en promenad runt Uggelbo, snö och mörker och stjärnor, vackert var det! Jag försökte vara seriös och träna, dvs stanna när han drog i kopplet, vända och gå åt andra hållet, vänta på att han tar kontakt med mig innan vi går vidare. Och försökte komma ihåg att busa och leka med honom som beröm, men att inte låta honom busa på eget initiativ. Funkade ganska bra, men vi skulle gått en kortare runda, vi blev ganska trötta mot slutet och orkade inte riktigt hålla fokus...

Kom ihåg:
Gå ensampromenader med Emir och träna, behöver inte vara långa prom, 15 min räcker.
Bli inte arg på honom... svårt att komma ihåg, men viktigt.
Lek med honom, öva på att ta initiativ till lek och att avbryta lek.
Tillåt inte att han busar med Ghanim eller härjar när han inte får.
Träna mycket mycket mycket kontakt!


Morgondagen ska firas hos pojkvännens familj. Seriöst värre. Men sen drar jag med han på släktmiddagen på juldagen! Nån rättvisa ska det vara här i världen!

Nu ska här slås in julklappar, och kanske drickas lite glögg, om det finns nån i skafferiet!

GOD JUL!


2009-12-18 | 20:28:43

Vintermys och sommarlängtan

Jag har varit ute på promenad på galgberget. Snö och vacker solnedgång! Underbart!

Vild Emir och lösspringande hundar som ska gfram och skälla på oss, inte lika underbart. Jag råkade tappa Ghanims koppel så han skrämde skiten ur den där löjliga pudeln som var fram och härjade. Sen jagade han den ända bort till dens matte... haha! Men eftersom Ghanim är världens gullehund så ville han ju bara hälsa, vifta svans och nosa rumpa! Men hoppas verkligen den matten blev lite skrämd! Det är andra gången vi träffar på henne och hennes tre lösspringande hundar som hon inte har minsta pli på. Närts gång skriker jag på långt håll att hon ska koppla dem, annars kanske de blir bitna - av mig!!

Iaf, sen blev jag frusen och kvällen har tillbringats i soffan med en filt, en kopp varmt te och nu lite glögg. Jag klurar på julklappar och sömnadsprojekt. Och lyssnar på Loke och Gråfötterna och längtar efte sommar. Jo, jag gillar vintern också, speciellt nu när vi har snö! Men det är ändå skönt med sol och värme. I somras jobbade jag ju mest så jag kände inte att jag fick nån riktig sommar. I norrland dessutom. Ah, det var fint, jag badade rätt mycket i sjön och solade lite. Njöt av långa myggfria promenader och jourade under långa ljusa nätter. Men nåt riktigt sommarlov var det ju inte!

Jag fotade en del också men bilderna ligger kvar på mobilen, har inte orkat lägga över dem på datorn. Det får bli en annan dag, nu mera glöggdrickande! (Blossa Lättglögg Lingon - god enligt mig, för mycket lingondricka enligt Björn)

2009-12-17 | 11:46:29

Vinter

Snö snö snö. Först kommer det ingenting på hela november och halva december. Nu vill det inte sluta snöa!! Och det blåser också. Får klä på mig ordentligt när jag ska ut med djuren.

Gammelforden har varit tjurig och ville inte starta alls. Efter diskussion med pappa kom vi fram till att det nog var batteriet som behövde bytas, men eftersom både jag och sambon är totalt okunniga vad gäller bilskruvande så ringde jag till verkstan. De var mycket effektiva! Jag ringde igår e.m. och i morse var de hit, startade bilen, körde den till verkstan, bytte batteriet och för ca en timme sen ringde de och sa att jag kunde hämta den när jag ville! Service... jag gillar sånt! Inte gratis dock, men vad gör man?


Hundarna sover, härligt. Jag har sovit i soffan bredvid Emir hela förmiddan, var bara uppe en sväng omorse och åt frukost och rastade hundarna. Vi vaccinerade oss i förrgår, jag och sambon, och har väl varit lite slitna sen dess. Känns som nån har slagit en hårt på armen. Jag ahr dessutom haft lite ont i huvet, inte så farligt men jag tog en alvedon för jag tyckte det var onödigt att gå runt och ha ont i huvet. Och så har vi varit trötta... jag tog sovmorgon igår och ändå var jag trätt och gick och la mig tidigt på kvällen. Han gick förståss till jobbet på morgonen men kompenserade med att somna på soffan ett par timmar när han kom hem på e.m. och ändå gå och lägga sig tidigt. Inte orkade vi laga midag heller, så det blev hamburgare från Max! Ibland är det väldigt bra att ha ett Max så nära, hehe...

Nu ligger min långbenta sprattelsaluki uppåner i soffan! Han är söt.. han måste ha lärt sig det av sin morbror =)

Jag ska försöka stoppa i mig lite lunch, blir så tokigt när jag glömmer att äta lunch.


Snart är det jul! Tjohoo!! (för då flyttar vi till fastlandet, får träffa familj och vänner och bara myyysa!!)


Ska jag åka till jämtland och jobba ett par veckor förresten?

2009-12-14 | 09:18:12

Snö

Snö på marken - nej, inga foton.. kan försöka fota senare men på morgonpromenaden var det stört omöjligt. Emir har ju visserligen sett snö som liten bäbis, men han blev iaf väldigt glad nu i morse när marken var vit. Samtidigt blåste det lite och han blir ju helt nipprig när det blåser! Så jag hade fullt sjå att hålla reda på vilda valpen som skuttade runt och attackerade snön, jagade snöflingor, bet i sitt koppel och allmänt mest hoppade runt. Nu har det slutat snöa, marken och alla taken är vita, eller, hyfsat vita iaf. Det är inte riktigt heltäckande, men ändå mysigt!

2009-12-13 | 18:04:07

en annorlunda julkalender

hittar ni här: http://livskrafter.blogg.se/index.html 


Annars har jag varit på promenad men min visby-kompis idag! Trist att vi ska flytta nu... jag tycker man kunde samla alla snälla goa vänner på ett och samma ställe så kunde alla leka med varandra och ha roligt varje dag!

Snörapport: nix nej, bara pissigt regn idag med.

2009-12-11 | 10:40:00

tråkig uppdatering

Länge sen sist... Jag har varit upptagen med annat. Exjobb bl a. Nu är det redovisat och jag ska "bara" få det skriftliga helt klart och godkänt.

Vi ska snart flytta, så det är mycket funderingar kring det också.

I övrigt borde jag söka jobb men jag vill mest sy fina klänningar och så regnar det mest hela tiden.

Blogga är trist.

RSS 2.0