2009-02-24 | 11:49:25

Morbror Ghanim




Visby idag 24 feb 2009.

2009-02-22 | 13:01:17

Snö och förkylning

Det snöar för fullt här i Visby.

Och jag har drabbats av en elak förkylning. Egentligen är den nog inte så farligt elak, men i kombination med en jobbig vecka och ganska få timmar sammanhängande nattsömn tär på lilla mig. Så pojken får ta hand om oss alla tre. Han handlar alvedon och nässpray och tuggpinnar. Rastar Ghanim och går ut med valp. Han är väldigt snäll min pojke. Och fast jag mest ligger i soffan och ynkar mig så säger han ändå att han är glad att ha mig här. söt... det är kärlek det...

Emir har lärt sig viktiga saker.

1. man tar inte Ghanims mat, speciellt inte när Ghanim fått ett lammben med massa kött på.
2. man sitter fint och väntar på varsågod innan man äter sin egen mat (inte helt lätt för den hungrige lille parveln!)
3. bit-leken må vara rolig, men man leker inte den när matte och husse ska sova.

ok, punkt nr 3 håller vi fortfarande på att lära oss... men sammantaget så går det hela tiden framåt! Nu har vi en kissa ute statistik på över 50 % och nästan ingen bajs inne. De pölar som ändå blir har senaste dygnet blivit i hallen, framsteg tycker jag! Killen är ju ändå inte ens 10 v! Tar man ut honoså gör han det kan ska fort och vill sen springa in, så han verkar ju ha fattat anledningen till att vi går ut i kylan. Gulleplutt...

Men bajskorvarna är fortfarande oemotståndliga, speciellt de få som hamnat i hallen. Då får man vara framme snabbt innan den äckliga valpen slukat dem! blä!!

2009-02-22 | 12:54:43

Gotland

Vi bestämde oss lite hastigt och lustigt för att åka till Gotland en vecka. Jenni rastade den store medan jag och den lille packade bilen. Bokade färja i sista minuten och sen bar det iväg. Emirs "åka-bil-träning" går ut på chockmetoden. VI började lite lätt med 62 mil, sen hade vi iofs en mycket pedagogisk träningsstund i bilen i onsdags då vi bara satt i bilen i några minuter och åt knäckebröd. Igår blev det då två timmar i bil till Nynäshamn, sen färja i 3 timmar till Visby. Han verkar tycka det är helt ok att åka bil. Han gillar sin bur, med mysiga fällar, han har det varmt och gott där och ibland får han en bit knäckebröd. (ja, han gillar faktiskt knäckebröd...) På resan har jag även gett honom en liten näve torrfoder och en skvätt vatten för att han ska få i sig lite vätska. Det har han ätit i buren för att ytterligare förstärka hur bra och mysig buren är. Det verkar funka eftersom han nu lägger sig ner och sover i buren efter bara lite pip och gnäll.

Jag och grabbarna på färjan.


Båda killarna var supersnälla på färjan. Emir sov i princip hela tiden och Ghanim låg och spanade lite på alla folk. Han skötte sig förvånanasvärt bra med tanke på att det fanns både en löptik, en gris och ett par ilskna terriers i samma salong. Till hemresan har vi bokat en egen kupé, lite dyrare men jag tror det blir skönare för oss alla tre.

Två av mina grabbar slöar i soffan.

Framme i Visby möttes vi av pojken. Här har vi installerat oss i hans tillfälliga lägenhet och på tordage eller fredag flyttar vi in i den tvåa han troligtvis ska ha fram till i höst, dvs så länge han jobbar här i Visby. Det blir mycket runtflängande för den lille pluttvalpen men han verkar ta det med ro. Han har ju sin nya flock med sig hela tiden, sin matskål, sina leksaker och fällar och bäddar. Och det är såhär mitt liv ser ut nu, så det är bara att vänja sig! Ghanim är ju dessutom cool och van vid det så jag tror den lille tar efter honom i mycket. Han ser att Ghanim är lugn och då är han själv lugn också. Eller så härjar han lite =)

Slänger in några bilder på grabbarna när de delar säng, de var så söta så jag var tvungen att fota dem!



2009-02-20 | 14:24:59

Solskenspromenad!


Grabbarna på långpromenad/kissrunda, beror lite på vem man frågar.


Vi gick till tennisplan, inhägnad, som ligger kanske 50 meter bort. Där tänkte jag att de kunde få leka lite, men Ghanim var inte så intresserad av att leka med snorungen. Han hade viktigare saker för sig, som att kissa på väl valda ställen... Emir har nu dubbla täcken på sig, eller han har den fina tröjan han fått låna av Ester och ovanpå den har han det fina blå täcket som Loke varit snäll och lånat ut, så nu kan han inte påstå att han fryser iaf! Annars har han ingenting på sig när vi bara ska ut och kissa/bajsa, men nu skulle vi ju vara ute i flera minuter så då blev de kläder på! Annars låter han pip och gnäll och ser ut som världens ynkligaste tills han får komma upp i famnen, gärna innanför jackan... Än så länge funkar det att bära honom när jag tar ut Ghanim på kissrunda. Ghanim vill inte bajsa precis vid huset så vi måste gå iaf 15-20 min för att han ska känna sig bekväm med att uträtta sina behov. Så jag hinner bli lite trött i armarna, lillen är tung! Snart kan han ju gå själv hela rundan, speciellt när det blir lite varmare ute... Långpromenaderna får bli lite lidande nu, men tack vare snälla vänner som lånar Ghanim på långpromenad eller passar valp medan jag går ut med Ghanim så har det iaf blivit en timme om dagen nu den här veckan. Skönt för Ghanim att få komma ut en stund och slippa det lilla monstret....

2009-02-19 | 19:48:13

Man kan ana att de är släkt...

   
            Emir  9v                                                  Ghanim 9 v

2009-02-19 | 09:32:22

Får jag presentera...



På bilden är han 6 v och hemma hos uppfödaren i Glimåkra.

2009-02-18 | 13:36:11

Omröstning:

1 - Caspian (ur Narnia-böckerna)
2 - Samir (entertaining companion)
3 - Nadir (one of a kind)
4 - Emir (prince)
5 - Wahid (unik)




2009-02-17 | 20:03:03

Namn på nytillskottet?

Nu är det lite lätt panik med namnförslagen. Herrn har anlänt och verkar efter allt att döma trivas utmärkt! Han ät sin mat, lekte med alla Ghanims leksaker, bajsade ute, kissade inne och däckade sen i soffan. Bilresan gick också bra. En valp orkar skrika i ca 10 min innan den somnar. En valp kan även bajsa i buren i bilen och äta upp bajsen innan man ens hinner stanna bilen. Blä! Detta kan upprepas under resans gång.


Lillen somnat sött.

2009-02-13 | 12:25:32

Smartskaft!

Har precis gått en en-timmes-runda i skogen men gick den på 45 min. Det var dessutom minst 20 cm snö på stigen och ingen som gått där innan. Nu är jag varm, svettig och minst sagt rosig om kinderna. Hur smart är det när jag måste åka iväg på intervjun om en halvtimme? Och gärna hinna äta nåt innan det? Men jag har ju åtminstone en timme i bilen på mig att lugna ner mig lite...

Wish me luck!

2009-02-12 | 17:44:22

Intervjuer och mera snö.

Nu börjar jag bli lite nervös! Och fundersam. Det här med jobb alltså.

- hitta lämpligt jobb att söka
- skicka in ansökan
- komma på intervju

Är framme vid punkt tre nu. Jag var på en intervju förra veckan, ska på en imorn. Den imorn är jag ganska nervös för, men det blir nog bra. Skulle ju vara ett riktigt bra jobb. Men det var ju det där Lillamysan sa också... Jag vet inte, svårt det där. Hur man ska göra.

Imorn kommer också pojken hem från Gotland! Jippii!! Gissa om vi ska kramas! =) Heeeela helgen!

Hade väl några till jobb jag skulle skicka in en ansökan till. Jag tror det löser sig.

Jag är annars med på plan Ö! Jag kan baka kladdkaka och kanelbullar! Och sy förkläden i blommigt tyg!

I tisdags fick Ghanim busa med Fenix, igår gick vi 1,5 timme pulsande i skogen i 30 cm snö. Idag var vi och hälsade på i bushen och pulsade lite till. Vissa jagade älg... gissa vem? Det var alldeles färska älgspår i snön så jag antar att det var svårt för en saluki att hålla sig i skinnet, och på stigen uppenbarligen... Kul hade han iaf!

2009-02-09 | 09:49:26

Snö!

Det går framåt med jobbsökandet! En intervju avklarad, en på gång och två ansökningar som ligger ute (dvs jag väntar på svar). Ett antal samtal att ringa i veckan angående sommarjobb och sen hoppas jag det ska lösa sig.

Annars funderar jag på en sån här:


Red Hawk's Tzion Yeeshai


Namnförslag emottages tacksamt, han kan ju inte heta Tzion till vardags! Men nåt arabiskt är ju förståss fint och passande.

Ghanim och jag är i Fagersta och njuter av snö snö och snö! Härligt! Men lite kallt om tassarna... Vi ska ta en rejäl promenad i skogen lite senare idag så ska han få springa sig trött i snön.

2009-02-03 | 12:54:09

Umeå

Förra veckan spenderade jag fyra härliga dagar hos syster i Umeå. Ghanim och jag tog nattåget upp på tisdag kväll. Vi hade sån tur att vi bara var två hundar med varsin matte i en kupé som var gjord för 4 pers. Dessutom var det gott om plats på golvet. Ghanim är världens snällaste och duktigaste hund! Han hälsade snällt på blandrastiken vi hade som ressällskap, la sig sen ner på sin fäll och sov resten av vägen. Jag försökte sova omväxlande i stolen och liggandes på golvet brevid Ghanim. Det gick väl sådär...

Väl framme i Umeå möttes vi vid station av syster. Ghanim blev glad! Vi sov nån timme på förmiddagen och tog det sedan rätt lugnt. Frukost, långpromenad i Stadsliden, lunch, slöa lite... Jag och Ghanim var lite slitna efter resan. På kvällen var planen att vi skulle till ett café och lyssna på ett band som skulle spela. Smarta som vi var tänkte vi även äta där, men det gick minsann inte! En underlig baguette och sista skvätten spenatsoppa var vad de hade att bjuda på. Inte den lyxiga sallad vi haft i åtanke direkt... Bandet var dock bra med roliga låtar och det var trevligt folk på caféet!

Torsdag började slött, för vissa. Vissa andra klev upp tidigt och gick ut med djuret. En sväng i Hagaparken fick duga som morgonpromenad och sen blev det en längre tur upp vid Gammlia på dagen. Som kompensation för den uteblivna salladen kvällen innan gjorde syster en supermumsig sallad med allt möjligt gott i till lunch! Sen var det shopping som stod på schemat. Jajjemen. Arbetslösa och luspanka är vi, men det är ju tokrea! Gäller att passa på! =) Efter två timmar var vi slut, ont i fötterna och blodsockret i nivå noll. En liten paus med vitamindryck alternativt en cola och sen orkade vi en stund till. Resultatet blev ett par jeans, en liten kofta och två fina linnen för totalt 380 kr! Därtill en fin julduk och lite apoteket-shopping... Fortfarande vill jag ha en svart kjol.. Modell lite finare.

På fredagen var en träff inbokad med dessa tre vid Nydalasjön. Ghanim fick springa lös på sjön, jättekul att bli jagad av pudeln! Men ganska snart fick han snö i tassarna och då blev det lite jobbigt att springa... pudeln var iaf supertrevlig och jag funderar allvarligt på en sån. På kvällen blev det hamburgare på O'Learys, mums!

Lördagen var hemresedag. Buss till Sundsvall och tåg därifrån till Uppsala. Ghanim och jag har aldrig åkt så långt buss, så lite nervös var jag allt. Hade inte heller helt koll på var bussen gick ifrån och var jag och Ghanim skulle få plats att sitta. Jag hade ringt i förväg och kollat att det var ok att ta med hunden och enligt den mycket trevliga kvinnan jag pratade med så var det "inga problem!" Hon hade uppenbarligen aldrig satt sin fot på en sån buss. Efter mycket om och men, tjafs och byte av plats fick vi till slut klämma in oss på två platser. Ghanim låg där jag skulle haft mina fötter och jag satt i fyra timmar snett med benen ut i mittgången. Återigen måste jag berätta att min hund är världen bästa. Trots trängsel och bök så var han lugn och snäll hela tiden och när vi fick våra platser till slut la han sig ner och sov hela vägen till Sundsvall. Han var nog lite trött eftersom vi gick en promenad innan och träffade på en saluki som han fick busa med i skogen. Kul, tyckte Ghanim! Tågresan gick fort, X2000, och sen kom pojken och hämtade oss vid station.

Sammantaget en härlig minisemester i Umeå! Tack syster!


RSS 2.0