2009-07-28 | 13:15:40

Lista

  • sovmorgon - till kl 07.50, inte helt nöjd
  • laga matlådor - hittills 4 st pasta och köttfärssås, ska bli mer är tanken
  • sy på klänningarna
  • klippa ut delarna till hättan
  • handla mat - styker denna punkt, klarar mig ett tag på det jag har hemma och orkar inte åka in till vännäs.
  • långpromenad - kanske runt sjön?
  • tvätta - håller på!
  • duscha - ska, efter promenaden tror jag.

Jag och mamma pysslar i mitt nya kök, i början på maj när jag flyttade in här.
Nu är det inte många veckor kvar innan jag flyttar ut igen. Emir övervakar det hela.

2009-07-26 | 15:04:29

Bostad sökes i Uppsala

Nej, saker och ting har inte löst sig. Varför lär jag mig aldrig att inte glädjas åt sånt som inte är 100 % klart?

Jag behöver nånstans att bo i höst, åtminstone från oktober och framåt. Så, nån som vet nån som känner nån som vill hyra ut i Uppsala? Eller behöver en inneboende?

2009-07-25 | 23:49:26

mera musik

gå in på youtube
sök på Lasse Lindh
välj en låt
klicka, lyssna
njut

2009-07-24 | 15:05:27

pannkaka

upp som en sol, ner som en pannkaka. jag ska lägga mig under täcket och komma fram nån gång i höst.

2009-07-24 | 07:23:31

Godmorgon!

Jag har en plan. Den är hemlig. Hihi! Spännande! Men den involverar sökande av ett eller två jobb, håll tummarna att jag får nåt av dem!

Idag ska jag jobba, sen ska jag sy mig en klänning. Den mystiskt försvunna saxen dök på ett mystiskt sätt upp på köksbordet imorse. (Det här är alltså inte själva planen, men planen för helgen.)

Ah, måste åka, jag och en av assistenterna ska köra in bilen till verkstaden för att kolla bromsarna på den. De låter illa och jag blir nervös av att köra runt i en bil med ev dåliga bromsar.

2009-07-23 | 18:50:04

torsdag

jourdag idag. inte kul. usch har ni tänkt på vad slarvigt och fult jag skriver? hmm, ska kanske skärpa mig, men men...

det har hänt mycket nu sista tiden:

* blivit singel
* skaffat lgh i Uppsala
* flyttat ur gamla lgh i Uppsala
* sålt gamla bilen
* klippt mig
* ja... vad mer? det där räcker väl?


idag är en tråkigt dag, den får gärna fortsätta så.

i helgen ska jag sy mig en klänning. haha, igen! en enklare denna gång. blir nog bra.

tipsa mig om bra musik! jag behöver bra musik.

2009-07-21 | 22:16:10

Länge sen sist.

Nu är det bara du och jag, Ghanim. Och Emir. Men ni vet som i Emil? "du och jag Alfred, du och jag". Så nu är det bara du och jag Ghanim, och Emir.

Det känns på samma gång oändligt tomt och som en stor lättnad. Att äntligen ha fattat ett beslut, att stå för det. Att inte längre vela. Och allting är egentligen precis likadant som förut, fast på samma gång helt annorlunda.

Nu ska jag fokusera på mig. Mitt liv, min framtid, vad jag vill och vad jag känner. Jag har en plan, samtidigt som framtiden ligger helt öppen. Singel.

I kväll lyssnar jag på Weeping Willows. Underbart...

2009-07-09 | 10:16:29

Ledig, laddar för helgen.

Idag är jag ledig. Som vanligt när jag är ledig är det blandade känslor. Försöker förbereda mig för jourhelgen genom att vila, äta, långpromenera hundar, göra matlådor. Måste även fixa massa hemma, typ tvätta, sy, städa... Helt plötsligt blev det inte så mycket vila och jag får antingen ångest för att jag inte vilar tillräckligt eller för att jag inte gör tillräckligt med saker nu när jag ändå är ledig.


Men hittills har jag rastat hundarna, ätit frukost, kollat på ett avsnitt scrubs och nålat lite. Ny ska jag duscha, sy, gå långpromenad, skriva inköpslista, äta nån slags lunch. Kolla att jag har pengar på kontot. För i e.m. ska jag in till stan och klippa mig och färga håret. Jag blir inte nöjd när jag bleker det själv, så nu betalar jag hellre massor med pengar för att få det bra. På hemvägen tänkte jag handla på kvantum, och senare ikväll laga mat till helgen. Ska nog köpa nån färdig matlåda också. Hittade förresten låglaktos-drickyoghurt igår, köpte på mig några och ställde i kylen på jobbet. Kan vara bra att ha i helgen. Jourhelger är inte mina favorithelger.


2009-07-08 | 23:10:23

Gammalt och nytt.

Jag har bytt upp mig. Min gamla Camilla är ersatt med en yngre och fräschare Eva. Jag har stora förhoppningar på Eva, hon verkar pigg och alert! Men kanske kommer jag sakna Camillas charm, nyckfullhet och egensinnighet. Ah, sånt är livet, man hittar något bättre, går vidare, släpper det gamla. Jag tror Eva och jag kommer att ha mycket roligt tillsammans och skapa många vackra ting. Min nya symaskin och jag.

2009-07-06 | 21:14:55

En dag mindre kvar till "semester"

Idag drömmer jag om ett trädgårdscafé. Där jag får odla vackra blommor, goda jordgubbar och baka mumsiga kakor. Där jag kan inreda fint med små kaffekoppar med blommor på, såna som mormor har. Och gigantiska temuggar att dricka grönt, rött eller svart te ur. Jag vill ha en uteservering med lummiga äppelträd, blomvaser på alla borden och glada gäster. Jag vill bre goda mackor, göra mumsiga sallader, baka muffins och sockerkaka och prinsesstårta.

Idag har jag klämt analsäckar på en hund. Försökt få en förstoppad katt att bajsa. Dragit ut ett grässtrå ur halsen på en katt. Hittat en hot-spot (eksem) på en hund. Blivit klöst av en katt. Gjort en ultraljudsguidad cystocentes på samma katt. Funderat allvarligt på mitt karriärval. Fast cystocentesen var coolt. Då stoppar man en nål rakt in i urinblåsan och drar ut urin. Och man kan se nålen på skärmen när man har ultraljudet. Precis som med ballongen i vattenbadet i skolan, minns ni? =) Ge mig specialiseringstjänsten i bilddiagnostik på Ultuna!! Vill ha!! Ge mig!!

RSS 2.0