2009-06-26 | 23:05:51

nostalgi och filosoferingar

Har jag förresten nämnt hur mycket jag saknar Uppsala och alla mina underbara vänner där?


Tiden på gälbo är nu tyvärr slut för min del, men mina vänner kommer jag ha kvar länge till! Och jag hoppas att ni kommer ihåg mig trots att jag för tillfället bor lite långt bort. Förhoppningsvis kan jag snart flytta söderut igen...Midsommarveckan var härlig på många sätt. Framförallt för att jag hade tid att träffa och umgås med en del folk som jag förut träffade varje dag till frukost, varje dag vid simpsons på eftermiddagen och Seinfelt på de lite för sena kvällarna. Folk som jag gått hundpromenader med flera gånger i veckan. Folk som jag sprungit på i tvättstugan och pratat med. Jag har blivit van vid att ha alla mina vänner på 5 min gångavstånd. Det är hur mycket värt som helst att ha det så! Nu kanske jag aldrig mer kommer ha sån tur, men om jag ska fundera på vad jag vill, nu och med resten av livet, så vill jag helt klart bo och leva i närheten av mina vänner. För till stor del är det ju de som gör livet kul att leva! Och jag är inte en sån som skaffar mig nya vänner på en gång i en ny stad. Jag tar ett tag på mig att acklimatisera mig, att hitta människor jag trivs med och att börja umgås med dem, och framförallt att låta dem lära känna mig. Så nu vill jag ha kvar mina underbara vänner från studenttiden i Uppsala!


Kan nån bara ge mig ett jobb där???


De bästa pojkarna!


ps. kl är nu 23, jag har glömt dra ner rullgardinen så jag har inte fattat att det är så sent redan.. norrland alltså... förvirrande på många vis.

2009-06-25 | 21:16:48

hundblogg

Ska blogga lite om hundarna så ni som inte är intresserade behöver inte läsa.

Hundarna kommer ju alltid i första hand, men senaste tiden blir det mycket jobb och inte så mycket tid för hundarna. Idag slutade jag dock tidigt så vi har hunnit gå en sväng runt sjön, bada, busa på ett fält och slöa en del också.

Igår jourade jag och hundarna hade jättetråkigt. Inga långpromenader alls, bara kissrundor. Men vi var hemma hela e.m. och kvällen så det var iaf skönt.

I tisdags vanlig arbetsdag. Promenad längs grusvägen och bus på en åker.

I måndags åkte vi mest bil. Hann iofs gå en morgonprom på åsen i Uppsala och en kvällsprom här på grusvägarna.

Förra veckan var vi i Uppsala och hade jättetrevligt! Ghanim gillar Uppsala, han känner sig som hemma och är mycket gladare där. Han nosar på alla bekanta ställen och hälsar på alla bekanta människor. Emir är glad jämt. Vi har träffat fina salukisar och busat. Vi har gått förbi agilitybanan och hälsat på Emma och testat några hinder. Grabbarna har varit ensamma i lägenheten några timmar, det är bra för det blir inte så mycket ensamträning nu.

äh, orkar inte blogga mer, ska kolla på lite weeds! (ja, beroende...)


2009-06-24 | 14:48:13

jourar

hittills:

en mastit
två avhorningar och kastrationer
2,5 timme i bil
en sticka i fingret (mitt finger alltså)

2009-06-24 | 07:25:15

morgonblogg igen

Jour idag. Sedan två vanliga arbetsdagar innan helg.
På ett normalt jobb skulle man ha det såhär:
Om jag går jour i e.m./natt så jobbar jag inte under dagen. Jag jobbar inte heller följande dag.
På mitt jobb är det inte så. Jobba vanligt, jobba jour 8-8, jobba vanligt två dar till.
Behöver jag säga att jag inte är förtjust i det?

Jag har sovit dåligt. Drömt konstiga saker. Vaknat av att valpen kissat på golvet mitt i natten, fast han i princip är helt rumsren nu i övrigt. Vaknat av väckarklockan alldeles för tidigt. Och nu har jag väl egentligen lite bråttom. Ska bara hoppa i jobbkläderna och packa ner lite hundmat innan jag åker.

Men jag är inte helt nöjd. Rent generellt. Och eftersom det här är MIN blogg så får jag klaga precis hur mycket jag vill i den!

Jag vill inte bo i bushen i norrland. Jag vill inte jobba på DV. Jag vill ha ett jobb där jag vet att jag får lunch varje dag. Ett jobb där jag vet när jag kommer hem på e.m så att jag kan ha ett liv i övrigt. Jag vill ha en lägenhet i ett trevligt hus i ett trevligt område nära ett bra promenadområde. Nära min pojkvän. Nära mina vänner. Nära min familj. Jag vill gå en agilitykurs med Ghanim och med Emir också så småningom. Jag vill gå ut och äta på restaurang. Jag vill gå på massage regelbundet.

Nu måste jag skynda.


2009-06-23 | 07:26:18

arla morgonstund

ägnas åt att söka jobb. tyvärr har jag en känsla av att den där tjänsten redan är tillsatt och att annonsen bara ligger kvar ändå... men inte mitt problem, jag söker ändå! fast jag inte har hälften av den erfarenhet de vill ha. man kan inte få allt, och jag är iaf väldigt trevlig! och snabb på att lära mig nya saker.


nu dags att fara till nuvarande jobbet!

2009-06-22 | 22:12:26

bajs-norrland

just nu skyller jag allt på norrland.

att jag är för trött om kvällarna för att orka göra nåt - jobbar i norrland
att jag inte har några vänner här - norrland
att livet är trist - norrland
att distans suger - norrland

norrland suger.

ge mig ett jobb, gärna i mellansverige, gärna kanske i Uppsala/västerås/sala/heby-trakten
ge mig en lägenhet
ge mig ett skäl att skriva lika positiva blogginlägg som http://jamilllas.blogg.se/

2009-06-22 | 08:37:55

Midsommar

Tvärtemot flera utav mina kollegor inom DV så har jag varit ledig under midsommar. Jag har faktiskt varit ledig ända sedan i tisdags. Helgen gick jag jour så tisdagen ägnade jag åt att sova ikapp, men sen satte jag mig i bilen och körde de 60 milen söderut till Uppsala. E4an är inte så spännande, men lättkörd.

På onsdagen inhandlades under största hemlighet ett födelsedagspresent på stan, även ett par flyttkartonger lyckades jag komma över. På kvällen kom pojkvännen från Visby och vi åt sushi. Jag var allmänt förvirrad, lyckades åka för att hämta sushi utan min plånbok och glömma bort tiden...

På torsdag hade jag och hundarna en dejt med Ninni och hennes salukisar. Jättekul hade vi allihopa och Ninni fotade massa fina bilder! Ska se om jag kan få lägga upp nåt här... Träffade även bästaste agilitytränaren Emma och visade upp min blivande agilitystjärna för henne (Emir alltså). Förhopnningsvis får jag jobb i Uppsala så jag kan gå mer kurser med hundarna, det är så roligt! Rallylydnad och agility blir det! Och kanske lite spår för lillkillen.

Fredag midsommarafton. Sillunch mitt på dan hos en kompis med en massa folk där! Emir behöver lära sig lite hyfs men Ghanim är en dröm att ha med på fest. Han har varit med förr och vet hur man beter sig. Ett varv runt för att stillsamt hälsa på alla, sedan hitta en bra liggplats. Kanske kolla lite senare om det finns nå matrester kvar. Emir däremot skulle härja, stjäla mat, bita på Ghanim, hälsa och hoppa på alla... Jag fick ha honom i koppel sittandes bredvid mig vid bordet, sedan fick de gå ut på den lilla uteplatsen en stund. Efter maten gick jag en promenad med grabbarna och sedan fick de faktiskt vara ensamma hemma resten av kvällen när vi skulle grilla och dricka sprit. En mycket rolig och ganskaså intressant kväll blev det! I like it... Kvällen slutade sittandes i soffan på korridoren drickandes drinkar med två av mina allra bästa vänner till kl 5 på morgonen. Helt perfekt!

2009-06-13 | 15:02:11

Tuggisar.

Ghanim och Emir fick varsin tugg-grej idag. Eftersom de har det ganska tråkigt nu när jag går jour så tänkte jag va lite snäll. Det var nån slags fläta gjord av lamm, kanske av hud? eller nån mag-del? tarm? den luktade lite illa iaf.

Emir åt upp sin på två minuter.

Ghanim har noga grävt ner sin i min säng och ligger nu och vaktar den. Det har han gjort i flera timmar.
Viktigt att tuggisen får mogna ett tag och viktigt att vakta den så att valpen fattar att man inte tar Ghanims grejer. Inte ostraffat.

2009-06-08 | 20:20:32

Sömnbrist, och värre blir det väl

Nu tror jag nog att myggen är på ingång. Förhoppningsvis är det så som min hyresvärd säger - det blir inte så farligt mycket mygg här! Men hon är ju en sån där norrlänning och dem ska man aldrig lita på i myggfrågor.


Jag har hemlängtan. Jag trivs ju så bra hemma. Det kluriga är att jag inte riktigt vet var hemma är för tillfället.
Hemma är INTE:

denna tillfälliga bostad i norrland
den uppsagda lägenheten i studentstaden
pojkvännens andrahandstvåa på ön


kanske mammas och pappas hur fortfarande får räknas som hemma? Fast jag inte bott där på sex år.


Så efter att det här "första-veterinär-jobbet-prova-på-att-jobba-på-distrikt"-projektet är över tror jag att nästa projekt blir att hitta ett hem åt mig. Kanske blir det pojkvännens andrahandstvåa på ön i några månader iaf. Sen är ju planen att jobba, bli rik, betala av studielånen, köpa ett fint hus!

Nu är jag toktrött, skjutsade pojken till flyget i morse kl 05.15, sedan har jag jobbat. Och mer jobba lär det bli, på tisdag kommer jag sova halva dagen, sedan åka söderut, längtar!!! Vem vill fira midsommar med mig i Uppsala??

2009-06-05 | 19:03:27

Plugga mera??

Hur tänkte jag nu egentligen??

Jag har precis anmält mig till en distanskurs i pedagogik på Uppsala universitet till nästa läsår. Nåt om vuxnas lärande och kompetensutveckling. Spännande, visst, men... har jag inte redan pluggat i 5,5 år?

Ah, jag tror det är en bra kurs att läsa! Och ångrar jag mig så struntar jag i det helt enkelt!


Annars funderar jag på att byta karriär, dagen har varit sisådär. Jag har diagnosticerat en kviga som icke-dräktig men med stort frågetecken, dvs brunstpassning i tre veckor och om ingen brunst - ny dr.us!!

Jag har klämt på en stor tjur som hade ont i benet. Well, jag kom fram till att den hade ont i benet.

Jag har tittat på en mycket halt häst och funderat över var tusan jag ska göra med den? När jag redan åkt därifrån kom jag förståss på en massa grejer jag hade kunnat gjort. Men då var det så dags.

Så egentligen har jag inte gjort något vettigt alls idag.

Nu ska jag snart åka och hämta pojken vid flyget, men hinner nog sy lite innan det är dags att åka! =)

2009-06-04 | 20:18:01

Om jobb och vilda valpar

8 arbetsdagar kvar tills jag är ledig en hel vecka vid midsommar. Då åker jag söderut, jippiii!!

Jag har hittills:

Varit på ett otal mastiter.
Kalkat en ko som jag egentligen inte tror var en pares. Den blev bättre men dog sen nästa dag.
Avhornat ett antal kalvar.
Rullat en livmoderomvridning och dragit ut en levande kvigkalv!
Säkert gjort nå mer som jag inte minns just för tillfället...

Idag var en lugn dag, jag jobbade på kontoret hela dagen. Skrev sånt jag hade kvar, fixade med provsvar m.m. Har fortf journaler att skriva men men.. har iaf hunnit med alla förrättningsunderlag och provsvar och det kändes viktigast.

Hundarna är superduktiga på att vara på jobbet. Idag på e.m. skulle vi ha personalmöte och då hörde jag lite gnäll efter en stund, så sista timmen fick de sitta i bilen idag. Men det gjorde nog inte dem nånting, de har gott om plats i bilen och tycker det är rätt mysigt där.

Emir är väldigt olik Ghanim på alla vis och ibland väldigt jobbig. Men ibland helt underbar också. Till exempel när han stjäl allt han kan komma åt i matväg är han inte så underbar, eller när han tuggar sönder mina kläder för att de luktar hundgodis. Men han är så cool och tycker livet är kul mest hela tiden. På jobbet är han lugn och ligger snällt vid skrivbordet eller i bilen, när vi kommer hem sen så är han lite galen en stund, men somnar sen snällt på kvällen. Han går fint i koppel ibland, ibland drar han som en galning. Han är superduktig att ha lös, men när han och Ghanim leker är det inte lönt att ropa efter dem. Ah, han är väl som vilken valp som helst! Snart fyller han 6 mån, och sen väntar väl en härlig tonårsperiod.. suck...

Nu ska jag fortsätta sy på min 1800-tals klänning. Det går sakta men säkert framåt, hoppas jag hinner klart i tid!

RSS 2.0