2009-03-28 | 09:15:34

Jobbångest

Emir har varit lite lös i magen ett par dagar och natten till igår kräktes han två gånger. Det kan ju vara en orsak till våra små olyckor inomhus. Nu är jag jättenoga med att han både kissat och bajsat innan jag lämnar honom och hittills har det gått bra. Ska träna minst 1 gång / dag att lämna honom nu och efter tentan blir det lite mer intensiv träning. Om tentan går bra som har Emir ca 1 månad på sig att lära sig vara ensam flera timmar för sen är det dags att börja jobba! Frågan är var jag ska jobba?

Även om jag får ta med mig hundarna till jobbet så lär de ju få sitta på nåt kontor eller så medan jag har patienter men jag kan iaf rasta dem på lunchen och sitta med dem på min fikarast. Jag får se hur det löser sig...

Men kan ju passa på att annonsera lite:

Jobb sökes!

Nyutbildad (TF) veterinär söker jobb fr o m maj-okt, hela eller del av perioden.
Intresserad av både heltid och deltid.


Har du ett jobb åt  mig?  Hör av dig! =)

2009-03-26 | 15:29:11

Ensamträning

Gick ju inte så bra med träningen i söndags, läs tidigare inlägg. Idag hade vi varit ut på en lunchpromenad, sen åt jag lunch, valpen var trött, sov snällt så jag bestämde mig för att ta ut Ghanim en liten stund. Om jag tänker efter lite så borde jag förståss rastat valpen innan jag gick ut, men vi hade ju relativt nyss varit ut och dessutom var han trött så det verkade onödigt att väcka honom och släpa ut honom. 10 min senare kommer jag in till en bajsluktande lägenhet, kisspöl på golvet och bajsiga tassavtryck i köket. Bajsen självklart spårlöst borta. Valpen rapade bajs-rapar. Den är nog världens äckligaste valp.

Duscha valptassar, torka golv, vädra....

Sen tog vi tag i träningen mer på allvar. Carro kom hem och blev kommenderad att ignorera valpen. Jag och Ghanim gick ut, var ute tre minuter, kom in igen, stog i hallen, bytte ett par ord med Carro, ignorerade valpen, gick ut tre minuter igen. Upprepade ett par gånger. Emir var något orolig och travade fram och tillbaka i lägenheten när vi gått ut.

När Carro åter gått ner till skolan (hon är sådär duktig och pluggar typ konstant nu inför tentan, det ger mig dåligt samvete) så busade grabbarna lite, Emir blev snart lite trött och la sig på bädden för att vila. Då passade jag på att ta ut Ghanim tre minuter igen, och den här gången låg Emir kvar på samma plats och halvslumrade när vi kom in! Ghanim tycker visserligen att hans matte helt blivit vimsig, men jag tycker ändå att det gåt framåt idag.

Imorgon tror jag att jag ska göra samma sak, när Carro är i skolan. Vara noga med att ha en nyrastad valp, gå ut 5 min i taget flera gånger i följd. Jag tror det blir bra. Han måste ju lära sig! Jag som tyckte det gick så bra förra veckan, hoppas det här bara är en tillfällig svacka... Kan ju också vara att det är soligt och fint ute och Emir har kommit på att det är kul att gå ut och busa och därför vill följa med! TIdigare har det ju varit så kallt att han helst inte gått ut alls. Mitt mål var ju att kunna lämna honom 30 min den här helgen utan att jag behöver vara orolig, men det kanske vi får skjuta lite på. Lämna honom 30 min till nästa helg däremot ska inte vara en orealistisk målsättning!

2009-03-23 | 00:12:53

tid är relativt

"snart" är ett diffust begrepp.

"snart" kan betyda att man ska i lugn och ro dricka sin kopp med te och sen snabbkissa båda hundarna och gå och lägga sig.

"snart" kan också betyda att man bestämmer sig för att ta ut Ghanim på en liten kvällspromenad medan valpen sover, man är borta i 20 min och möts sen av en glad, vaken valp som rivit kompostgallret och står i hallen, en bajsluktande lägenhet (ingen bajs synes dock) och kissiga tass-avtryck på hela golvet. Efter att ha parkerat hundarna i hallen, öppnat alla fönster, torkat det värsta kisset med toapapper, spolat av valpens tassar i duschen, torkat golvet i hela lägenheten (tur man bor litet!), hängt ut hallmattan på vädring, släppt ut hundarna från hallen, matat valpen, skruvat fast en krok i väggen för att göra kompostgallret rymningssäkert, utav bara farten snabbstädat badrummet och bäddat iordning åt Carro så är klockan helt plötsligt över midnatt.

Nu tänkte jag borsta tänderna och gå och lägga mig. Godnatt!

2009-03-22 | 21:22:03

Utflykt

Bilder!


Vi tog med oss Lisa och de små ut på utflykt.

Usch, om jag tänker efter har nog inte Ghanim gått en enda promenad idag... stackars hund... men han var ut i morse på fältet och morgonkissade/bajsade med valpen. Sen var vi ute vid sjön i nästan en timme mitt på dagen då hundarna sprang runt, grävde gropar och letade godis. Sen har vi varit på besök och spelat spel så det har ju ändå hänt en del idag. Stackars lille Ghanim... vi får ta en rejäl promenad imorn som kompensation.

Nu sover båda grabbarna gott, jag ska ta en kopp kvällste och sova snart jag med.

2009-03-22 | 10:06:55

Emir 10,5 v

Nu är han redan 14 v så de här bilderna är lite gamla, men jag har inte lyckats ta några uppställningsbilder efter det...

Tänk så liten han var för bara nån vecka sedan! Det är väldigt svårt att fota en sprattlande skuttande valp. De här bilderna var de bästa vi fick till, och de är långtifrån bra! Efter det har jag inte lyckats hitta nån som kan hjälpa mig att fota, men vi tränar på att stå fint iaf... ibland.... =)

2009-03-18 | 22:21:04

Ett tips värt att kolla in.

Här finns lite bilder på mitt lilla monster.

2009-03-13 | 10:11:01

Valpar är söta... när de sover!

och så sjunger vi!

"valpen min, tycker om, att ha skoj!
man får ha, tålamod, oj oj oj!

om en strumpa är försvunnen,
så har valpen den i munnen!

(sista raderna med ansträngt glad röst:)

men det gör, men det gör,
ingenting!"


Ibland vill man bara strypa den. Idag välte den min fina fina orchidé som jag fått av pojkvännen för snart tre år sedan på min födelsedag. För tillfället står den i full blom och är urtjusig! Som tur var klarade sig både blomstängeln och krukan som genom ett mirakel. Lille Emir uppfattade snabbt att matte inte var glad och han gömde sig under soffbordet tills stormen bedarrat. Klok hund, trots allt.

Ghanim fick busa med den söta pudeltjejen ute på åkern så han är glad iaf.

Nu blir det en mycket sen frukost, har inte hunnit med den innan eftersom det har rastats hund, städats blomjord (orchidékompost för att vara exakt) och tvättats kissiga hundfiltar. (Varför är det så bra att kissa i Ghanims bädd? Nu har vi köpt en med galonöverdrag, Bia-bädd-kopia, och har filtar i som är lätta att tvätta...) Annars hade vi första helt "rumsrena" dagen i förrgår, men det var nog mest tur...


"Men jag är ju bara liten och söt!"

2009-03-11 | 10:16:46

inte bara hund

Jag försöker ta reda på vad som är viktigt i mitt liv, vad som får mig att må bra och vara nöjd med mig själv.

Mina hundar förståss. Och när jag lyckas få mina hundar att må bra. Just nu gnäller Ghanim och känner sig lite bortglömd vilket ger mig lite dåligt samvete för att han nog är lite understimulerad nu med nya valpen i huset... Men när jag har två hundar i god kondition, blanka i pälsen, mätta och belåtna och trötta efter en lång promenad, lite bus och lite träning, då mår jag bra!

Vackra saker. Jag gillar fina saker, inredning och kläder och konst och allt sånt. Jag vill gärna ha det fint omkring mig och gärna blommor och gröna växter. Jag vill ha fina kläder och känna mig själv lite fin. Tyvärr händer det sista alltför sällan då det är så enkelt att sunka ner sig när man bara är hemma med valp...

Vänner är viktiga. Att de finns där. Att jag har tid att träffa dem ibland. Att jag kan hålla kontakten med dem, om det så bara är via facebook...

Just nu har jag snöat in på hundträning (fått hem "hundtränaren - en årsbok för dig som älskar att träna hund"), hundmat (försöker laga eget men valpen får valp-torrfoder och nu får även Ghanim mest torrfoder eftersom jag inte har råd med annat), och att sy en medeltida klänning till medeltidsveckan på Gotland i sommar. Så just nu är det ganska viktigt...

Sen borde jag kanske tycka att plugga, omtentor, exjobb och söka jobb är viktigt också. Och det gör jag väl egentligen, men det finns ju bra mycket roligare saker här i livet! Apropå det så är omtenta nr 2 nu skriven, förhoppningsvis gick det bra. Omtenta nr 3 är om ett par veckor så det är bara att ladda om och börja plugga till den.

Nu kom valpen och la sig i mitt knä, jag måste nog ta en tupplur tillsammans med den =)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

.. pojkvän och familj självklart också viktigt. Var inte meningen att glömma men valpen och tuppluren avbröt mitt bloggande =)


2009-03-06 | 23:05:13

Några bilder från dagens bus:


2009-03-06 | 13:06:31

Gosgrabbar


"I brist på en riktig kudde får morbrors beniga salukirumpa duga!" - Emir


2009-03-04 | 22:22:08

uppdatering och träning

En liten uppdatering av vårt liv.

Vi var på Gotland i ca 1,5 vecka. Jag lyckades ju bli förkyld så första tiden fick pojken ta hand om oss alla tre. Sen mot slutet av förra veckan var jag pigg igen. På söndagen flyttade pojken in i den tvåa han ska bo i under resten av tiden han jobbar i Visby. Den var riktigt fin med trägolv, balkong och havsutsikt!

På måndag morgon tog jag och hundarna färjan över till fastlandet. Vi hade bokat en djurkupé vilket var väldigt lugnt och skönt, det kommer jag garanterat att göra nästa gång jag åker! Blev inte så brutalt dyrt heller, jag åkte på en billigare avgång och bokade biljett i god tid.

Killarna var snälla hela resan, även i bilen. Emir sov mesta tiden. När vi kom fram till Fagersta hade han fullt upp med att hälsa på min familj och att undersöka det nya spännande stället. På kvällen skulle jag basta och hade då tänkt att Emir skulle sova under tiden, men det hade varit en lång dag för honom och han var nog lite övertrött för han ville inte riktigt lugna ner sig. Men när vi skulle gå och lägga oss somnade han så snällt i sängen med mig.

Igår fick grabbarna busa i trädgården. Vi har ju hängat in en del av trädgården för att kunna ha altandörren öppen på somrarna så att Ghanim kan gå in och ut som han vill. Det är tydligen en perfekt valp-rast-hage! Med ganska djup snö i så var det riktigt jobbigt att springa runt och efter ca 5 minuter var Emir trött och ville gå in och sova. Ghanim hade också jättekul ute i snön och verkade uppskatta att busa med Emir! Kul att han börjar se fördelar med valpen också, istället för att bara tycka att den är dryg och jobbig...

I natt fick jag sova hela natten utan att behöva ta ut Emir en enda gång! Det har hänt ett par nätter innan också, men oftast så vaknar han och behöver kissa vid kl 4. Men imorse klev vi inte upp förrän kl 7 för att kissa, äta frukost, bajsa, leka lite och sen somna om (japp, matte somnade också om).

Dagen har annars sett ut ungefär som igår. Busa, äta, sova, kissa, bajsa, busa, sova... det är så ett valpliv ser ut!

Grabbarna har busat ute idag med. Emir har hälsat på katterna, Sandy tyckte han var ok medan Tiger var mer skeptisk. Emir var nyfiken men höll sig på avstånd. Klokt.

Vi har även tränat lite. Jag smyger in lite träning i busandet och ibland kör vi rena träningspass på 1-2 minuter ett par gånger per dag... Hittills har jag jobbat med att få till bra belöningar, utvecklat kampleken och tränat på att inte ta godisen ur handen innan jag säger varsågod. Han får också vänta på varsågod innan han får sin mat. Han har spontat bjudit på beteendena "sitt" och "puss" =) Vi övade puss med omvänt lockande litegrann (om man nu kan säga så) dvs att jag höll godisen i handen med armen utsträckt åt sidan och han fick den när han pussade mig. Jag har försökt fånga ett spontant "ligg" men då det inte händer så ofta så har jag hjälpt till liiiite med att gömma en leksak i handen och hålla handen stilla på marken tills han la sig ner och då plockade jag fram leksaken och fortsatte busa. Lite lekapportering med tennisboll har vi också provat, idag tror jag faktiskt han fattade att bollen är nyckeln till godiset!

Det är lite lurigt med maten, han blir ganska stressad av att inte få den och brjar "nicka" med huvudet om jag försöker vänta in att han tar ögonkontakt. Så jag får nog träna på ögonkontakten i en annan situation och bara nöja mig med att han sitter lugnt en sekund innan han får sin mat.

Kul är det iaf, han är hela tiden glad och vill göra saker! Man riktigt ser hur han tänker och klurar ibland. Och han jobbar villigt för godis, så jag försöker få in mycket lek som belöning också. Jag passar också på att öva mycket inkallning och han kommer som ett skott då han vet att han får godis! Stå fint har vi också tränat på men än så länge går det trögt...

Han är en mycket duktig och söt valp! Just nu ligger han brevid i soffan och snarkar högt...

2009-03-03 | 11:38:12

Hemlängtan?


2009-03-01 | 18:00:54

Ghanim - mitt finaste


Strandpromenaden i Visby, 1 mars 2009.
En helt underbar dag och en helt underbar promenad med min underbara hund.


RSS 2.0