2009-11-27 | 15:40:22

Emirs favoritlekar:

1. Springa fort och jaga Ghanim
2. Jaga svansen
3. Döda giraffen/flodhästen/råttan/pip-ringen och slita ut inälvorna (luddet)
4. Pipa med pip-ringen
5. Bita i kopplet och springa fram och tillbaka
6. Hästleken (kopplet i munnen som en häst och sen dra)
7. Känguruleken (studsa studsa studsa)
8. Härja i soffan och ha ner alla soffkuddar på golvet
9. Brottas och bitas i sängen
10. Dragkamp med råttan/flodhästen/pip-ringen
11. Jaga fåglar! (är nog egentligen högre upp på listan)
12. Den där underliga leken där man ska få matte att ge en godis genom att man gör olika saker, t ex sitta fint


2009-11-25 | 21:15:14

Ytterligare en grå novemberdag

Hundar vaccinerade (sparade pappersarbetet till dig, Jenni).

Jag var även ut på en promenad och fotade springande hundar.
Har ni sett deras snygga lysande gula täcken? De sitter hyfsat, lite tajt fram över bogarna, jag funderar på om de går att sy om på nåt vis för att bli bättre?

2009-11-22 | 19:24:58

HusHus. In the bushes.

2009-11-20 | 15:09:37

vårvindar

Det känns som vååår! Som om Gotland bestämde sig för att skippa vintern och gå direkt till mars. Solen lyser, gräset är grönt och det blåser varma vindar. Termometern visar på 9 grader och jag hade nog egentligen kunnat strunta i mössan, men det är ju mössäsong så jag tar på mig den av ren vana när jag ska gå ut.

Om nån undrar så var ridningen inställd i tisdags, ridläraren var sjuk, så det är därför jag inte skrivit nåt om det. Det är inte så att jag ramlade av eller nåt annat hemskt som jag vill hemlighålla.

Idag är det som sagt sooool ute! Och vad gör jag? Sitter inne med halta-Lotta (Emir). Nejdå, han var knappt halt igår och inte alls idag så vi gick en lugn promenad bort till östercentrum mitt på dagen för att posta ett brev. Eller planen var iaf att gå en lugn promenad. Sen kan man ju alltid jaga löv, fåglar, leka med pinnar, bita i kopplet eller bara allmänt studsa runt som en otämjd känguru. Inne vid östercentrum insåg jag att min valp behöver social träning. Försök gå med ett brev och en snäll hund i ena handen och en helvild hund i andra handen. Försök sen hindra den helvilda hunden från att kasta sig över främmande människor, skälla på barnvagnar, hoppa efter förbipasserande cyklister och jaga duvor och kajor. "valpen min tycker om att ha skoj, man får ha tålamod, oj, oj, oj..."

Nu sover valpen. Pojken ringde och berättade att han fått en till intervju! Han är ju bara så bäst!! Han har nu fixat tre anställningsintervjuer på 9 dagar, fick första jobbet, ställde in andra intervjun och nu fick han då en tredje intervju! Det är ett tokbra jobb i en trevlig stad där vi verkligen vill bo så vi får se...

Jag ska gräva ner mig i mitt exjobb nu igen. Usch, redovisningen närmar sig och jag lär väl få magsår innan dess. Vad tror ni om att öppna café? Sommarcafé? Baka bullar är rogivande. Och koka kaffe. De doftar så gott av nykokt kaffe och nybakta bullar! Nej, jag ska skriva exjobb, redovisa exjobb, plugga till omtenta, KLARA omtenta, bli veterinär och få ett bra jobb på en trevlig smådjursklinik. Det är planen iaf.


2009-11-19 | 18:38:56

Novembermörker

Idag är det synd om oss.

Emir blev halt igår efter att hundarna busat i Lummelunda, så han vilar idag. Det är synd om honom. Han har dessutom en massa överskottsenergi som han använder åt att göra hyss. Det är synd om oss. Ghanim vill helst ligga i sängen hela dagen, eftersom det är mörkt och regnigt ute men han var tvungen att följa med Björn ut och springa. Det är synd om honom. Och Björn får släpa på en envis och ovillig saluki på hela sin löprunda i regnet. Det är synd om honom också. Jag mår lite illa, har slarvat med maten. Så lite synd om mig är det också. Och Emir påpekar att det är allra mest synd om honom, eftersom hans mat står på diskbänken och tinar och han måste vänta på att Ghanim kommer hem innan de får äta. Han kanske svälter ihjäl under tiden!!! Hmm, ser precis att han försöker ta sig ett litet snacks ut min jackficka, kan där ligga godis måntro?

Men snart är mina fina surdegsbröd färdiggräddade och ikväll ska vi mysa framför ett avsnitt Morden i Midsomer så det kanske blir ordning på den här dagen också till slut. Kan ju hoppas iaf.


2009-11-18 | 13:42:17

Lista

  • Kliva upp i tid, ställa kl på 7.
  • städa i köket
  • tvätta minst två maskiner
  • fixa nya p-piller
  • till Lummelunda och släppa hundarna lösa
  • äta "bollar" till middag (kroppkakor, inte min idé...)
  • skriva resultat-delen på exjobbet


Men verkligheten är förståss lite annorlunda. Emir skulle upp och bajsa i natt, inge löst men han var visst nödig. Sen vid halv 6 tiden kräktes han också. så jag sov till kl 8 istället och gick sen ut med djuren. Diskat en del och städat lite i köket men inte klart. Sorterat tvätt men inte tvättat än. Fixat piller. Och nu ska jag fika lite kaffe och en kanelbulle från ICA, sen drar vi till Lummelunda en sväng. Exjobbet och tvättandet blir efter det, när hundarna är nöjda och trötta. Ikväll ska pojken och jag ta en promenad inne i stan, det är så mysigt att gå bland alla de fina husen på kvällen! Det kommer jag att sakna när vi flyttar... Visby är vackert, synd att det ligger på Gotland.


2009-11-16 | 21:55:28

Det går undan!

Idag har vi firat med god mat, renskavsgryta och som efterrätt fruktsallad med glass. Jag har världens bästa pojke!

ps. kan nån fixa jobb åt mig i Norrtälje, för vi flyttar åt det hållet vid årsskiftet...


2009-11-11 | 11:06:39

Ponnyridning/rodeo

Ponnyskrället och jag var inte helt överens igår. I traven är han superfin. Vår ridlärare är förtjust i skolor och skänkelvikningar så vi red sånt idag med. Skänkelvikning och slutor längs långsidorna och sen på diagonalerna och så längs medellinjen. Ett par bakdelsvängningar klämde han också in i lektionen. Det blir lösgjorda och mjuka hästar iaf! Jag fuskade lite och skippade nån långsida och gjorde tempoväxlingar istället så att ponnyn skulle hålla sig alert. Och han ökade på rätt fint men jag orkade inte hålla ihop det mer än halva långsidan i taget. (Jag är nog en jobbig elev, jag gör lite som jag vill. Är ju van att rida privathäst och privatlektion och bestämma mycket själv var det passar med volter, tempoväxlingar osv.) Men iaf, sen var det då galoppen. I vänster varv gick det ok. Och med ok så menar jag att vi iaf galopperade flera varv och att ponnyn böjde på nacken och inte bockade och inte bröt av till trav. I höger varv var det jobbigare. Ponnyn (Davy heter han) ville inte fatta galopp utan bara ökade traven. Halvhalt och ny fattning med en touch av spöet resulterade i en bakutspark. Den första var ju inte så farlig så jag drog upp huvet på honom och gjorde om fattningen, lite mer bestämd. Resultat - rodeo. Arg ponny som bockar. Arg ryttare som dessutom börjar oroa sig för att ramla av. Ponnyskrället fick jobba som tusan i trav istället och när han kändes lite bättre försökte jag mig på ett par nya fattningar. Lite protester men till slut tog han iaf ett par galoppsprång i höger galopp så det fick väl vara bra så. Jag frågade lite oroligt vår ridlärare om hur ponnyn är att hoppa då? Kanske är han vild och bockar då med? "Nejdå, han är så snäll så. Jag har aldrig sett honom bete sig såhär förut!" Hmm.. hur ska man tolka det? Uppenbarligen gillar ponnyn inte spö iaf, och jag är inte kaxig nog att säga åt han när han sparkar mot spöet, då sitter jag nog inte kvar. Så nästa gång blir det sporrar istället för spö så får vi se vad han säger om det. Och låga krav i galoppen. Den fina formen och energin vi har i traven är det bara att glömma. Målet för nästa vecka är att galoppera i bägge varven, lätt sits och "lätt" hand, det enda som gäller är framåt. Ska försöka fota ponnyn också, så ni får se hur söt han ändå är!

2009-11-10 | 13:00:42

Halloweenfest och annat

I torsdags åkte vi över till fastlandet. Fredagen spenderades i Fagersta och var fulltecknad. Promenad, hälsa på mormor, handla salladsgrejer och öl (och nya Blossa 09 glöggen), långpromenad inklusive plockande av trattkantareller i regnet, snabblunch, fika på Vallonen med vänner från förr, brödbak och så lite slöande i soffan framför idol innan kvällspromenaden. Hann även med att plocka ihop en outfit för lördagens fest.

På lördagen åkte vi hyfsat tidigt till Uppsala, lunchade på stan (Café Unico) och jag hälsade lite snabbt på Jenni och Loketoke. Sen åkte vi ut i skogen, mitt ut i ingenstans. Det var en söt liten stuga på ett fint ställe men tyvärr var det ju så mörkt så vi såg inte så mycket av det under kvällen. En fest där på sommaren, grilla nere vid sjön och basta och bada... det vore fint det!

Festen var kul. God mat, mestadels trevligt folk. Vi spelade lite spel (jag förlorade...) och tittade på vampyrfilm. Jag var nog först i säng av alla... trött som tusan. Jag hörde inte ens när alla andra ramlade in nån gång framåt småtimmarna.

Det var inte direkt kul att sätta sig i bilen och åka mot Gotland igen. Gotland sucks. Inte lika mycket som Gran Canaria kanske, men det tar ändå nästan 7 timmar härifrån till Fagersta. Så ganska mycket sucks.

Igår var jag ganska seg. Idag lite mindre seg. Ska strax iväg och handla hundmat och gå en sväng med djuren i regnet. Ska försöka få med mig pojken, han "jobbar hemma". Så han bråkar på mig om mitt exjobb. Ah, han försöker väl va snäll men jag blir irriterad.

Ikväll är det ridning på lilla ponnyn, återkommer med rapport!

2009-11-04 | 11:05:56

Ponnyridning

Igår var det dags för hästbyte på ridskolan. Lite ledsamt att inte rida den prickige, men det är ju bra med omväxling! På tavlan stod det att en "Marit" skulle rida på hästen "Davy". Efter lite detektivarbete listade jag ut att denna "Marit" var jag och jag hittade även efter en stund den lille Davy. Han var en stor D-ponny, en fux, som stod snällt i sin spilta och nosade på mig när jag var in för att hälsa. Han hade inte ätit upp sitt kraftfoder och min veterinärhjärna tänkte genast "kolik? har den bajsat? har den ätit sitt hö?". Ingen bajs sågs till men det var å andra sidan välmockat och prydligt i stallet. Davy såg ut att vara i god form och inget hö låg kvar i spiltan så jag sadlade på och gick ut i ridhuset.

Det var en rolig liten ponny! Han travade på så sött i rätt form men var lite lat. Bad man honom ta i lite så tyckte han att man var jobbig. Petade man lite med spöet så slog han mot det! I galoppen fick jag lägga på spöet ett par ggr och jisses vad den kickade! Tur det bara var en liten ponnyskrutt, annars hade jag ju hamnat på backen!! Men söt var han och gjorde skolor och skänkelvikningar gladeligen. Övningen för dagen var lite komplicerad. Först öppna 1/4 av långsidan, sen sluta in mot medellinjen, sen öppna rakt fram igen och så sluta en bit till innan man rakriktade och kom ut mitt på kortsidan. Sen hörnpassering och samma övning igen. En bra övning på så vis att man fick träna på att bli snabbare i sin ridning och inte sita och nöta, några steg öppna, sen byte till sluta. Jag tycker dock det skulle varit tempoväxlingar på den andra långsidan så hästarna höll energin uppe, det blev lite tradigt med så mycket skolor. Sen var jag väldigt förvirrad i början innan jag förstod övningen och det hade underlättat om ridläraren varit med nere i ridhuset och gått och visat. Nu sitter han bara på läktaren i kortändan och ropar åt oss. Funkar hyfsat...

Men jag börjar komma ihåg hur man gör nu. Igår kunde jag sitta i sadeln utan att lägga upp stigbyglarna. Jag har hittat balansen och kan rida hästen i galoppen också. Nu önskar jag bara att jag kunde rida fler ggr i veckan!


Dagens övning, det gröna är öppna, det röda sluta.


2009-11-03 | 10:25:27

Uppdatering - magen

Igår gick det sådär med maten. Berodde mest på att vi var och handlade igår e.m. och tills dess fick jag äta det som fanns hemma, vilket inte var så mycket. Men igår kväll blev det sill och potatis till middag! Mums! (blir samma till lunch idag) och som efterrätt åt vi fruktsallad. Jag tog små portioner och åt långsamt. Mådde lite illa innan jag ätit och hade lite ont i magen efter jag ätit men det var ändå ok.

Idag drack jag lite proviva på morgonen. Diskade sedan och fixade frukostgröt som jag åt i lugn och ro vid kl 8. Sen har jag vilat lite och nu grejat med exjobbet (ska fortsätta med presentationen hela dagen är planen). Nu vid 10 blev det mellis, lite yoghurt och en kopp te. Jag rapar lite men har inte ont. Sitter i soffan med en filt (det är lite småkallt i lägenheten) och det är skönt att sitta still och slappna av.

Det är sol ute idag! Blåser som vanligt, men sooool!!! Kanske blir galgberget, inte uppepå berget men nedanför. Där är inte så blåsigt. Finns en fin stig där som heter kärleksstigen som jag brukar gå! Emir blir helt tossig när det blåser så det är skönt att gå på lite vindskyddade ställen. Han är ju ganska vild och galen ändå... Pojken ska spela badminton med sina jobbarkompisar idag och jag ska iväg och rida ikväll. Annars är planen att baka bröd (köp inget bröd nu mamma, jag tar med mig´på torsdag!) och fixa med exjobbet som sagt. Nu såg det helt plötsligt ut som om jag hade mycket att göra, egentligen skulle jag väl tvätta en maskin också. Hmm... ja, kanske är det stressmage ändå? Ska försöka bli av med ett stressmoment nu - exjobbet.


---------------------

Magen har fått lunch. Sill och potatis. Och ett ägg och en knäckemacka. Den är nöjd men verkar ha en massa att göra, den säger kurr och knorr och bubbel.

Pojken kommer hem tidigare idag så vi hinner ta en solskenspromenad tillsammans! =)

Och Emir var faktiskt LUGN på lunchpromenaden!! Helt otroligt, undrar om han är sjuk?? Eller, han bet lite i kopplet, studsade runt lite och busade men han drog inte i kopplet och han lyssnade på mig! Han kan om han vill!

Nu ska jag sno ihop en deg (eller min Electrolux Assistens ska...) och sen vila lite. Eller först vila på maten kanske =)

2009-11-02 | 11:00:52

Magen

Min mage är missnöjd.

Jag har gått runt senaste tiden och omväxlande varit uppsvälld och gasig, rapat, haft ont i magen, varit vrålhungrig ca en timme efter mat, mått illa och varit äcklad av viss mat, varit så hungrig att jag mår illa m.m. En gång blev jag så matt och yr att jag trodde jag skulle kräkas eller svimma. Gjorde dock ingetdera utan cyklade hem från stan och vilade i soffan en stund inna jag gick ut med hundarna.
 
Nej jag är inte gravid. På sin höjd skendräktig.

Så nu ska jag försöka vara snäll mot magen. Magen ska få bra mat på regelbundna tider. Har ni några tips på snäll mot magen-mat?

Frukost: Gröt, laktosfri mjölk och ett rivet äpple. Juice.
Mellis: te och macka? eller ska jag undvika bröd ett tag? frukt och yoghurt kanske är bättre?
Lunch: kokt fisk? fisksoppa? utan grädde och sånt, bara snällt med buljong och kanske lite potatis och morot?
Mellis: mera yoghurt? eller lite välling? Kan man göra välling själv? jag gillar välling... eller kanske en varma koppen?
Middag: Ris? vill minnas att min mage brukar tycka att ris är ok mat. Gärna med fisk till. Eller kyckling.
Kvällsmat: strunta i den? brukar må illa på kvällarna. eller äta nåt litet? jag vet inte...

Ska iaf inte lyssna på pojkvänner som tror sig veta. Jag känner min mage bäst och vet vad den brukar gilla och vad den inte brukar gilla. Så nu ett tag blir det så lite veteprodukter som möjligt, inget rött kött och enbart laktosfria mjölkprodukter. Kanske t o m köper en proviva, trots att pojkvännen är mycket skeptisk. Ha!


Är detta bra mat för magen?


2009-11-01 | 13:13:09

Höstig oktober


Emir har hittat en finfin pinne.


I den här vackra skogsdungen fick grabbarna busa!


Björn fotat men med min mobil.


Finska rågbröd i ugnen. Gott gott!RSS 2.0