2010-02-24 | 14:42:30

Vår i sikte!

Idag lyser solen och det är så ljust ute att jag insett att jag borde köpa mig ett par solbrillor.

Och jag kom på att snart är det vår! Och i vår börjar jag jobba på Strömsholm! Vilket innebär att jag kommer få tillbringa våren på Strömsholm!! Vänta lite så ska jag förklara:

I min ungdom pysslade jag mycket med hästar och sånt. Och eftersom jag är uppväxt i närheten av strömsholm så åkte jag förståss dit ofta, på tävlingar, träningar, hingsvisningar, kurser, veterinärbesök osv. Jag tyckte alltid det var så himla fint där på våren. Våren kommer liksom alltid en vecka tidigare till Strömsholm. När vi precis fått tussilagosar i dikeskanten har de redan fullt med krokusar och grönt gräs. Ni förstår kanske hur jag menar. Vackert är det iaf! De gamla stallbyggnaderna, den fina naturen, de vackra hästarna... Aaahh... Jag har alltid sagt att nån gång ska jag vara på Strömsholm en vår. Jag ska gå en kurs, jobba, eller göra nåt annat som ger mig möjlighet att vara där på våren. Och nu ska jag ju det!! Och jag får stanna över hela sommaren också :)

Är väldigt glad för mitt vikariat!
2010-02-24 | 14:34:18

Vinter i Visby

Bilderna är från december. Innan vi flyttade till fastlandet alltså.
Ringmuren. Fotad nedanför Botaniska ungefär, vid strandpromenaden.


Muren igen. Och lyktstolpe a la Narnia.


Utsikt över Visby, fotad från ovanför domkyrkan.


Domkyrkan själv, hon är fin!


Och så muren, igen. Jag gillar den!


2010-02-24 | 14:25:10

Den röda hinken


Titta matte vilken fin hink jag har hittat!


Den tar jag med mig!


Måste hålla i den fast jag ska kissa.


Hej morbror, kolla min fina hink!

Emir hittade en röd trasig leksakshink. Han lekte med den flera dagar, varje gång vi gick ut. En dag tog han med sig hinken på promenad. Han bar den i över en kilometer, ända bort till Botaniska trädgården i Visby. Där lämnade han hinken. Så nu har trädgårdsmästaren i botaniska en finfin röd hink när han gräver i rabatterna!


2010-02-23 | 16:17:27

Ghanim - den ståtlige


Spanar över sitt kungadöme. Eller iaf Gotland. Höstpromenad nånstans vid Brucebo vill jag minnas.

2010-02-22 | 16:16:25

I skidspåret

Den här vinter har ju varit helt underbar om man gillar snö och kyla. Självklart gillar jag snö och kyla!! Sen finns det förståss gränser, det behöver egentligen inte vara kallare än -15 tycker jag. Men lite häftigt är det ju när temperaturen kryper neråt -30, snön har ett härligt ihåligt knarrande ljud och den torra vinterluften biter i kinderna när man går ut. Hundarna fryser och får kramp i sina tassar, det är däremot inte så roligt. Jag försöker klä på dem varma täcken men det hjälper ju inte så mycket för tassarna. Vid -20 och kallare blir det inga långpromenader. Men nu äntligen börjar man märka av våren! Solen värmer gottt när den behagar kika fram och småfåglarna kvittrar i trädgrenarna. Sen att vi fick ca 2 dm nysnö i helgen är kanske inte så vårigt, men ganska härligt det med :) I trädgården ligger nu säkert närmare 70 cm snö på sina ställen. Riktigt jobbigt att pulsa i, men kul!

En dag i början på januari drog vi på oss skidorna och tog ett varv i spåren. Tyvärr har det bara blivit den enda gången, men nu när det är ljusare lite längre på dagarna kanske vi faktiskt kommer iväg nån mer gång. För det var härligt att åka skidor, även om varken jag eller Björn är några mästare!

2010-02-22 | 12:11:02

Emir min finaste bäbis

Emir har ju som ni vet varit halt sedan september. Tidvis är han bättre, men sen blir han sämre igen. Ett tag var han i princip helt bra och fick springa lös varannan dag men sen började han bli halt de dagar han varit lös. I mitten på januari var vi till en ortoped på Ultuna och hon diagnosticerade en ligamentskada i carpus på hans vänstra framben. Dessa skador är svåra att få att läka och eftersom han gått med den så länge och det inte velat läka rekommenderade hon operation. Den 12 februari var vi till Uppsala igen, denna gång för MR undersökning. Med den undersökningen hoppas vi kunna hitta exakt var det skadade ligamentet sitter och därmed kunna bestämma vilken sorts operation det blir. Det finns lite olika varianter, mer eller midre omfattande. Nu väntar vi på svar från MR-undersökningen för att kunna boka en tid för operation. Sen kommer Emir att gå med gips ett tag och därefter försiktigt få börja gå promenader igen. Om allt går bra är han helt återställd nån gång i sommar. Men det är en lång väg kvar. För tillfället får Emir gå promenader i koppel, men inte vara lös. Han är inte halt och har inte ont nu, men blir halt om han springer lös. Man ser också på hans rörelser att allt inte står rätt till i hans vänstra framben. Tassen pekar lite utåt och han trampar igenom mer på den sidan. Emir förstår inte varför han inte får vara lös och busa, han är ju lika glad som vanligt och har massor av energi! Våra promenader liknar en cirkus och han tar alla tillfällen att skutta runt och busa. Men jag är glad så länge han är glad, han kommer behöva sitt glada humör de kommande månaderna.


En trött kille efter MR-undersökningen, väntar på att antisedanet ska kicka in så han orkar resa sig upp.


Skönt att sova ruset (butorphanol) av sig hemma i soffan med favorit-giraffen!


Närbild på den snea sötnosen!


Skogspromenad i snön, blev lite lustiga färger på bilden...


Idag är det kallt, -20 tror jag det visade nu. Så idag blir det inga naken-promenader, istället byltar vi på oss dubbla täcken, dunjacka för matte och sen blir det väl nån lite kortare runda bara. En halvtimme klarar vi men sen börjar tassarna frysa! Ghanim säger att det är dags att gå ut nu, han kan ha rätt... Lika bra att bege sig!RSS 2.0