2010-01-25 | 16:23:04

bloggtorka

nä hörrni, jag har viktigare saker för mig än att blogga. rädda djur och så t ex.  höres en annan gång!

2010-01-20 | 20:22:42

Norra Storsjöbygden

Tisdag morgon, bilen packad och vi styr kosan norrut. Lunchar i sundsvall och är framme i Östersund ca halv fyra på e.m. Vi installerade oss i vårt lilla rum med bäddsoffa och handlade mat och snokade runt på vet.stationen lite.

Onsdag, dvs idag, var första arbetsdagen och faktiskt hade de planerat in lite introduktion till mig idag. Jag har fått se var alla grejer finns, fått följa med Carro och kalka en ko, fått lära mig labbet, röntgen m.m. Förmodligen glömt hälften till imorn...

Imorn går jag på smådjur, men har inga egna patienter utan ska väl mest gå med de andra och kika. Det var en del inbokat så det ska bli kul. En honkatt som ska kastreras, en halt hund, ett par öroninflammationer och nåt annat smått och gott.

Sen är det då helgen.

Jour fre-sön. Ensam förmodligen. Vanligtvis är de två här men den andra veterinären är sjuk. Jag ser INTE fram emot det, men kanske överlever jag på nåt vis ändå. Om mina patienter gör det, det är en helt annan fråga.

uppdatering: ensam fre-lör, får en jourkompis på sön. så på lördagen är vi två veterinärer (såvitt jag vet) som jobbar i hela jämtland. Jämtland är stort vet ni.

2010-01-14 | 08:57:09

Lista över 2009 - i brist på bättre

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jobbade som veterinär för första gången. Blev sambo på riktigt för första gången.


2. Höll du några av dina nyårslöften?
 Hade inga nyårslöften.

 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jomen visst, en hel hög...

4. Dog någon som stod dig nära? En släkting, men inte så närstående.


5. Vilka länder besökte du?
 Höll mig till Sverige.

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
 Ett hem.
 

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Just nu känns det som 1a sep eftersom Emir gjorde illa sig då.

8. Vad var din största framgång 2009? Överleva 4 månader på distrikt i norrland.


9. Största misstaget?
 Har gjort många missar, men i slutändan har de flesta rett ut sig och t o m slutat bra.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
 Nej, jag har faktiskt varit rätt frisk under året! Haft en del spänningshuvudvärk och lite stressmage då och då men det är väl självförvållat. Måste lära mig att inte oroa mig och inte bli så stressad över saker.


11. Bästa köpet? Finaste fina Emir.

12. Vad spenderade du mest pengar på? Hundarna. Valpinköp 10000 kr, veterinärkostnader säkert 10000 det med. Och så det vanliga; mat, försäkring, bajspåsar och tuggben m.m. ca 2000 kr / mån. Helvette vad det är dyrt med
hund(ar)!

 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Blir glad när jag ser mina djur springa och busa på ett fält och vara lyckliga! Björn fick jobb, det gjorde mig också jätteglad. Och att vi lyckats reda ut saker och ting, flytta ihop och trivas hur bra som helst har gjort mig glad många gånger.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
 Hmm... nån som spelades på radio i somras kanske? Då åkte jag mycket bil och lyssnade på p3. Kan inte komma på nån speciell sång just nu dock.

 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. I början ledsnare men mot slutet gladare. Så det är ju bra!


16. Vad önskar du att du gjort mer?
 Ägnat mer tid åt att träna mina hundar och att ha roligt med dem. Och även till att umgås med vänner, pojkvän och familj. Svårt att hinna med allt, speciellt om man envisas med att bo på omöjliga ställen som norrland och gotland.

 

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jobbat. Nä, pengar är ju bra... men ändå.


18. Hur tillbringar du julen?
 För första gången i mitt liv inte med familjen utan istället med Björns familj. Var mycket trevligt och hundarna skötte sig exemplariskt.


19. Blev du kär i år?
 Ja, men i samma person som sist, men denna gång mycket mer än förr.

20. Favoritprogram på TV? Morden i Midsomer. Har även plöjt mig igenom alla säsonger av Weeds, How I met your mother och Greys Anatomy. Inte på TV dock.

21. Bästa boken du läste i år?
 Knappt läst nån bok, är fortfarande studieskadad. Men lyckades lyssna på de första två böckerna om Arn på talbok och de var över förväntan! Måste få tag på resten också...

22. Största musikaliska upptäckten?
 Gråfötterna!!! "blubbeliblubbeliblubb"

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
 Nja, jag var i norrland och firade väl inte direkt min födelsedag. Jobbade mest.


25. Något du önskade dig men inte fick?
 Tror inte jag önskade mig nåt alls.


26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
 Jobbade i norrland som distriktsveterinär och hade bakat lite lätt brända miffins att ta med mig till jobbet. Men det var ändå ingen som fattade att det var min födelsedag så...


27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
 Om Emir inte blivit halt. Om jag haft mer pengar, dvs haft ett bra fast jobb så jag slapp oroa mig för det.


28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
 Klädstil? Mys. Inredningsstil? Flyttkartong.

29. Vad fick dig att må bra? Björn, hundarna. Handarbete, dvs sy grejer och nålbinda grejer. Får mig att känna mig nyttig och det blir fint resultat.

30. Vad har du lärt dig utav 2009? Massor. Valpar är jobbigare än man minns. Jobb på distrikt är läskigt men ger bra betalt. Det viktigaste är relationerna man har till människor. Vårda dem och du mår bättre. Ring en vän och prata lite, krama extra på pojkvännen när han kommer hem från jobbet, ha en mysstund med den vilda valpen trots att du vill strypa den och baka ett bröd och ta med till dina föräldrar nån gång så blir de glada.


2010-01-05 | 16:48:12

Nytt år, bara snabb uppdatering.

Nån slags korta anteckningar om varje dag:

1/1
I knutby mest hela dagen. Åkte hem på e.m och handlade lite mat på hemvägen. Middag: Ostfyllda tortellini med champinjonsås. Star Wars Episode I på kvällen.

2/1
Hemma. Grejat och försökt få lite ordning. Skidåkning och långpromenad, härligt väder! Emir och Ghanim lösa ca 10 min i trädgården - inte halt efter! Middag hos mamma & pappa, köttgryta med klyftpotatis. Star Wars Episode II på kvällen.

3/1
Hemma. Grejat lite mer. Kallt ute. Bara korta promenader. Lite träningsvärk sen skidandet. Lagat hemmagjord pizza med skinka och zucchini på. Mums! Star Wars Episode III på kvällen.

4/1
Hemma. Ridning med Åsa, kul kul! Kallt som tusan ute. Bara korta promenader. Emir lös ca 5 min i trädgården - inte halt efter! Star Wars Episode IV på e.m.

5/1
Hemma. Björn i Uppsala. Ännu kallare ute och bara små promenader <30 min med djuren. Emir lös ca 5 min i trädgården - lite halt efter... Star Wars Episode V på e.m. Middag hos mamma & pappa. Lite träningsvärk efter ridningen.


RSS 2.0