2008-05-29 | 17:47:12

gammal och klok

inspirerad av kvackspexet tänkte jag här komma med lite råd till er yngrekursare inför åk 5 och kanske även åk 4.

Bra-att-ha:
- en bra handkräm, alltid i väskan. Händerna ska tvättas och spritas i tid och otid och det är inte så bra för huden...
- en bra nagelsax/fil också bra att ha i väskan. Vassa naglar är aj aj på operationer och rektaliseringsövningar, och när man är ute med ambulansen vet man aldrig när man får tillfälle att stoppa armen i en korumpa!
- när vi ändå är inne på skönhetstemat så kan det va bra att investera i ett bra schampo, balsam, hudlotion, ansiktstvätt osv eftersom man som sagt tvättar sig och duschar oftare än ofta under dessa år. Kobajs i håret, vaginalslem i armhålan, hunddiarré på byxorna och kattkräk på skorna. För att inte tala om alla de underbara dofter man stöter på och drar med sig hem. Ko, häst och inte minst gris. Hunden är förtjust, pojkvännen mindre...
- apropå pojkvän/flickvän så är det bra att utrusta sig med en med mycket tålamod. Han/hon bör inte heller ha några större krav på att faktiskt umgås med sin respektive under dessa år. En hög toleransnivå gällande ovan nämnda dofter och kroppsvätskor är också ett plus liksom frivilliga hundvaktsutryckningar.
- hundvakter är annars bra att ha ett gäng, för de kommer att behövas! Långa dagar, sena kvällar, jourer, ambulansåkande och ingen lunch... Lova inte att vara hemma en viss tid, för du kommer inte att vara hemma då.
- matlådor. Alltid bra att ha i frysen för de där 15 min luncherna då du även ska hinna rasta hunden och kanske kissa själv också. En mat-termos  är super inför den kalla ambulansvintern. Och glöm inte att äta så fort ni får tid för man vet aldrig när nästa tillfälle till en matpaus kommer. Och studenter är ju kända för att äta hela tiden...
- varma kläder inför vintern, underställ, lager på lager, fleece är ett populärt material. Och ett par sköna varma yllesulor i stövlarna är guld värt när man är ute i ett kallt stall och ska vaccinera 15 hästar. 
- inför åk 5 är en almanacka att rekommendera. I den skriver man upp sitt schema och försöker desperat komma ihåg alla datum för tentor, praktiska prov, inlämning av EEF-plan m.m. T o m jag har försökt (men inte helt lyckats) ha lite struktur på tillvaron. Att göra i ordning pärmar för varje kurs redan i början av terminen kan kännas som överkurs men är ett hett tips. Då kan man bara stoppa in papprena i varje pärm efter föreläsningen och även om de är i oordning och inte renskrivna så vet man iaf var man har dem.


Och kom ihåg att ha roligt! För det är jätteroligt, och vi är så duktiga allihopa! Man lär sig massor, får göra massor och se ännu mer. Sen ska man inte stressa över sommarjobb, det finns jobb. Och man behöver inte kvacka om man inte vill. Själv ska jag mest sola och bada i sommar!

kram kram och LYCKA TILL!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

en fråga vilka fyror läser din blogg?

2008-05-29 @ 21:32:44
URL: http://leeilas.blogg.se
Postat av: Åsa

Vilket tur att man inte ska plugga där...*ler* Det var en hel den du kommit på under alla dessa år. Ser ut att bli fint väder i helgen! *kul*

2008-05-30 @ 06:09:54
URL: http://www.laddaskafferiet.blogg.se
Postat av: Emilia

Tänk om vi fått denna information tidigare och inte hade behövt komma fram till allt detta själva!? Jag tycker du gör en bra insats för att underlätta alla yngrekursares tillvaro! Tittade på det fina huset vid sjön - helt underbart!

2008-05-30 @ 09:48:23
URL: http://emilia.bloggagratis.se
Postat av: Jamilla

Det är lugnt, förstår att du ville prata med alla du inte träffar så ofta :)
Filmkväll nån dag låter nice!

2008-06-01 @ 19:58:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0