2007-11-19 | 16:55:10

min hunds underliga beteenden

Emilia utmanade mig, såhär ska det tydligen gå till:

skriv 6 underliga saker om ditt husdjur och utmana i din tur 6 vänner att skriva 6 underliga saker om sina husdjur..

jag har inte 6 vänner med husdjur OCH blogg! har nog inte ens 6 vänner med blogg.
men kan ju skriva lite om mitt lilla djur iaf.

1) Ghanim har oftast inte tid att hälsa på nya bekantskaper i den åh så roliga hundhagen. Hans taktik när han träffar nya kompisar är istället att rusa förbi dem i full fart och hoppas att det hänger på så att de kan leka tafatt ihop!
2) Ghanims bästaste bästa polare är den übertråkiga huskyn Miro som gör sitt bästa för att ignorera den hoppande salukin. ju mer han ignorerar, desto roligare är han, enligt Ghanim. fast nån enstaka gång ibland så kan inte Miro hålla sig utan måste springa ett varv eller busa lite med nån skojig leksak tillsammans med Ghanim (som då är överlycklig)
3) Ghanim är duktig på att städa. Om katterna hos mamma har spillt mat utanför skålen så är den långa nosen där och slickar upp smulorna när ingen ser. Men maten som liger i skålen får man ju inte ta, det har han koll på!
4) Han gillar att pussa folk i skägget. Matte pussar han aldrig, men mattes bekanta som har skägg pussas det gladeligen på i tid och otid. Nästan så matte blir lite avundsjuk...
5) Det mysigaste som finns är att sova på rygg i mattes säng, kanske t o m bli kliad på magen. Men så fort matte drar på sig pyjamasen så försvinner hunden som en blixt från sängen. Aldrig i livet att han skulle dela säng med matte, hon både sparkas och snarkar!
6) Märgben, såna riktiga färska, som alla andra hundar kastar sig över och slurpar i sig på två sekunder, de är Ghanim mycket skeptisk mot. De ska tas försiktigt med framtänderna i nån slamsa och bäras till ett bra gömställe där de får ligga tills de mognat. Ett jättebra gömställe är i soffan, bakom nån kudde. Ett ännu bättre är i mattes säng...

Så, nu har jag iaf delat med mig av min hunds underliga beteenden. Fast jag fick fundera för att komma på nåt, har ju vant mig så vid honom så jag tycker inte han är så konstig (längre) .

Tyvärr så vet jag inte nån som jag kan utmana, men känner du dig träffad så får du gärna berätta om ditt husdjur, om det så bara är en liten dammråtta under sängen!

2007-11-18 | 19:43:00

hemma igen

har varit en vecka i skara, därav frånvaro. har lärt mig om hur ett slakteri fungerar, vad veterinären har för uppgifter. hur man kan arbeta med djurskydd genom att titta på döda djur, hur Gorbys piroger görs, och kåldolmar. att det är kallt i en -35 graders frys, att skara inte har nåt HM och att jag kan göra svåra saker som jag egentligen inte vill kunna göra.

nu är jag hemma, fick en liten förkylning av Karin, den hoppade över till pojken och muterade sig till en dunderinfluensa. nu ligger han däckad i min säng (känner mig lite skyldig så tar hand om honom på bästa möjliga sätt)

Bäbisen har kommit hem, han ligger på golvet och drömmer... det rycker i hans tassar.. söt...

jag ska lyxa till den lite med en kopp te och en sprillans ny "Femina" i soffan (nej, ska inte plugga till duggan imorn, så viktigt är det inte) och sen ska jag nog också sova tidigt ikväll.

godnatt!

2007-11-10 | 15:20:22

på g

fest  idag igen, phlugan. alla vet & vet stud i sv är bjudna.
jag äter pannkaka och ångestar över frisyr.
bajs.
frisyr är jobbigt, borde nog boka tid hos kicki.
nu bråttom, sminka och gå till Jenni, kanske kan de hjälpa med frisyr? annars utsläppt. mamma tyckte iaf det var finast... snygg klänning har ja iaf! och kul ska vi ha!

och om nån undrar så lever jag, men svarar inte på mobilen just nu, den ligger kvar i bilen...


2007-11-06 | 20:49:30

tisdag, ambulansvecka 1

idag kom jag hem från skolan kl 18. rusade bort till korridoren för att hämta Ghanim som pga viss utpressning hade tillbringat dagen hos Björn. Han hade dock redan hunnit lämna Ghanim hos mig och stuckit till URK.

jag kom hem, gosade med hunden, käkade lite, släade lite. kom på att jag nog borde gå en sväng m djuret men eftersom Björn redan varit ut med honom på dagen så var det ju inte absolut nödvändigt så jag sket i det. gick runt gälbo bara, bort till parkeringen, åkte till sunnersta och skulle handla. egentligen behövde jag väl inte nåt speciellt men kände för att handla lite.

*äpplen
*satsumas
*bröd
*tuggpinnar till hunden
*mazariner

men glömde tuggummi.

tänk vad mycket man kan komma på att man behöver! ok, inte mazarinerna, och jag hade ångest i typ 5 min innan jag till slut köpte dem. åt en i bilen. ångrade mig för den var inte så god. åt ett äpple. nu har jag tre mazariner kvar. det var fyrpack.

nu är det Betty och snart desperate.

RSS 2.0