2010-09-21 | 14:55:07

regn ute, regn i sinne

Haft en underbar helg i Jämtland!

Nu hemma igen, inte sådär superspännande direkt. Nä, vad möts man av? Tråkig lägenhet, arbetslöshet, tråkiga promenadvägar, folk tamigtusan överallt. Bilar, avgaser, härjande och stök. Jag vill ha lugn, ro, klar luft, gott om plats och naturen utanför dörren!! Elaka bajsvärld som inte ger mig ett jobb och ser till att vi kan köpa hus och flytta ut på landet. Jag har inget tålamod alls!

Och nu ska jag ner i tvättstugan. Så spännande är mitt liv idag. Regnar gör det också.

2010-09-15 | 11:17:56

hemmafru

Passet var kasst. Men min rygg tyckte iaf lite om det. Så kanske går jag på det nästa vecka ändå, mjukstart var det... annars tänkte jag prova på yogan också i nästa vecka.

Sen tog jag en tur till Kungsbyn där hundarna sprang som de små idioter de är.
Efter det lite pyssel hemma och sen kom kära sambon hem och vi gjorde en utflykt till Skultuna. Kikade runt lite och visst var det fint ute vid messingsbruket. Annars såg det väl inte så spännande ut vid Skultuna.
Låter som en bra dag va? Den avslutades dock mindre bra med bl a tråkiga kikärtsburgare med hamburgerbröd som hade möglat och fick slängas...

Idag bakar jag bröd på det sista av supermjölet Manitoba Cream. En surdeg på rågsurdegsgrund matad med vanligt vete. Sen på med ljummet vatten och lite dinkel och låta det stå en liten stund, sen vetemjöl och knåda läääänge.. maskinen gick säkert 20 min. och så lite salt och klart. Eller inte klart förstås, men klart för att jäsa.

Nu ska jag städa. Det är bra, eller hur? Städa, och sen äta lite och sen promenera lite. Och sen kommer käraste hem i em och vad ska vi hitta på då? Nåt roligt. Ska det tydligen vara. Sååå... får klura lite. Nu sätta fart.

2010-09-14 | 10:31:47

snart är det dags!

att börja min nya karriär som hurtis! måste dricka mitt morgonte först bara, hmm... är det så smart? kommer bli brutalt kissnödig mitt i passet.... men måste ha mitt morgonte!

hurtbulle, hahaha....
lite nervöst. men hoppas det är bra folk, bra instruktör och kul pass.
sen ska jag till kungsbyn och låta djuren springa sig trötta.
därefter vet jag inte riktigt... det är väl städa, fixa, greja, söka jobb som gäller idag med. blir nog bra det där.
kanske ta mig det där badet nu när badrummet är städat och fint!


2010-09-13 | 15:16:36

lite struktur

blir lite mer struktur om man skriver upp vad man ska göra, vad man gjort osv. sen kan man ju skriva här så kanske nån läser och gottar sig lite i att de är duktigare, eller så tycker de att jagä r duktig, eller oavsett så spelar det ju ingen roll.

hursom, idag är första dagen på mitt nya liv. haha.
hade massor med energi imorse och kände mig riktigt laddad!
så jag har uträttat massor!

idag har jag köpt ett klippkort på friskis. imorn ska jag testa ett pass.
idag ska jag laga mat till kära sambon som kommer hem från jobbet om en timme.
idag har jag sökt ett jobb.
och framförallt:
idag har jag satt fast fronten på badkaret, som lossnat för en vecka sen eller två.. har även skurat badkaret med starka kemikalier och nu är det fint nog för att jag ska kunna ta mig ett bad!


2010-09-10 | 11:11:49

frihet

Vikariatet är slut och därmed även stressen, känslan av otillräcklighet, magont, onda käkar och huvudvärk efter att ha pressat tänder hela nätterna. Otacksammare jobb får man leta efter, oavsett vad man gör så gör man fel. Det tar för lång tid, kostar för mycket, man gör för mycket, man gör för lite, man lyssnar inte eller så lyssnar man och då tycker nästa att det tar för lång tid... jaja, så var det med det. En erfarenhet och otroligt lärorikt. Och måga underbara människor också, sköterskor som kämpar och gör sitt bästa fast de har det precis lika jobbigt. Stora kramar till alla er!

Nu är jag iaf arbetslös. Letar nytt jobb och planerar livet. Hittills har jag ingen direkt plan. Jag behöver ett jobb, en inkomst. Det är prio ett.

Annars finns det nåt som är tänkvärt (googla):
downshifting

Och läs på www.alternativ.nu där det är en härlig blandning av folk med drömmar, både orealistiska och mer verkliga.

Dags för promenad med djuren, frågan är vart man ska gå... är det värt att ta bilen 5 min bort för att kunna gå i skogen? Bensin är dyrt... men skogen är fin :)

RSS 2.0