2008-03-27 | 21:28:32

överlevde

men benen är lite skakis, speciellt när man går ner för trappor. och armarna, provade hålla upp dem, de skakar. måste ju va ett gott tecken. Nu är det väl bara att vänta in träningsvärken. Har man inte tränat sig svettig på två år så lär ju musklerna få en chock av det här...

imorn blir det vila, dvs ca två timmar sammanlagt promenad. Om inte nån frivillig tar morgonpromenaden =)

Söndag är planerad också, uscha... får väl se om det blir av... peptalk behövs!!! Men godiset är det iaf slut med nu. Förutom choklad då... och kakor gills inte som godis! =) Måste dessutom bli lite bättre på att laga mat, det har blivit lite sisådär med det efter magsjukan som jag hade här för nån vecka sen. Tappade lite matlusten då...

resten av kvällen kommer att tillbringas i soffan med en kopp te (earl grey) och en dålig film (American Pie 2).

2008-03-27 | 18:37:55

pumpa musklerna

vad har jag nu gett mig in på??!! Bodypump, shit shit.. jag kommer döööööö! Men vad gör man inte för sin kära syster.. eller vänta nu, kanske gör jag det för att bli stark, orka lyfta tunga hästben och dra ut kalvar och välta kor. Jepp, så var det ju! För att inte slita på kroppen och få ont, för att va stark och klara av att klämma åt "masch-tången" (stavning??) själv och inte behöva be bonden om hjälp varje gång...

åter ikväll, om jag överlevt.

2008-03-26 | 12:44:00

usch vilket härligt solsken

Sol ute. Det finns äppelträd som bara väntar på att jag ska sätta sågen i dem.
Det finns även en hel pärm och en tjock bok om reproduktion som vill bli läst.
Och en hund som gärna tar en till långpromenad i skogen.
Och nya gardiner att hämta uppe på stan.
Och massa mat i skafferiet som man kan småäta.

Jag är mest trött. Somnar i soffan titt som tätt. Har lite ont i huvet också. Ska dricka ett stort glas vatten och äta en frukt och se om jag blir nå piggare. Usch usch..

2008-03-24 | 11:05:26

funderingar... om lite allt möjligt.

Vaknade tidigt, trodde kl var 9 men den där uppe gick visst en timme före, hon var bara 8. Ja ja.. det var ju bra. En timmes promenad, frukost och nu borde jag väl sätta fart då. Har iofs redan satt igång diskmaskinen och städat lite i köket. Sen ska jag vika tvätten från igår, städa kattlådan och så gå ut och bråka lite med äppelträden. Usch och fy vad hemska de är! De på framsidan, ut mot vägen, är helt vildvuxna! Helst skulle man vilja ta en motorsåg och röja lite... men inte då. Det ska varsamt säljas ut grenar som ska sparas och grenar som ska bort. Knipsa med sekatör och såga med en liten smidig "grensåg". Hmm... måste ju finnas ett bättre sätt.... Och jag har ju inte en aning om ifall jag gör rätt heller, kanske knipsar fel grenar! Äh, de växer ju ut igen =)

Igår var jag ut till stallet och kikade på AP:s nya pålle! Skulle ta kort, hade kameran med mig, men det enda jag kom ihåg att fota var min egen hund, haha! Som om jag inte redan har ett par tusen halvt misslyckade kort på honom... Filippa var iaf superfin och verkade trevlig! Jag är lite avundsjuk, men samtidigt så vet jag att just nu finns det inte plats för en häst i mitt liv. Jag prioriterar så mkt annat. Skulle hemskt gärna ha nåt att rida på ett par ggr i veckan eller så, men mer än det har jag inte tid till. Och inte råd heller för den delen. Idag är det hopptävlingar, jag har ingen bil så kan inte bara åka ut en liten sväng och kika. Måste isf ragga skjuts dit och hem, eller gå hem... Man är ganska beroende av bil. Inte bra.

Sen när jag köpt mig min egen gård, typ nåt sånt här kanske: GÅRD , då vill jag ha en häst eller två. Tänker mig att jag ska köpa en vuxen stabil valack som jag kan rida ut på och ha hunden med mig och som jag kan ha en medryttare till och kanske ska den vara inkörd också. En snäll och stabil häst helt enkelt, som man kan låta även mer oerfarna ryttare sitta upp på och prova. Ingen supertalang men den får gärna va utbildad åtminstone LA dressyr och kunna hoppa lite... Behöver inte ha superteknik men gärna bra "hopphuve", typ kunna taxera själv och va snäll och inte stanna (hehe jag är så feg så behöver en supersnäll pålle). Sen ska jag ha en unghäst, och den ska bli min supertävlingspålle. Inte för att jag nånsin kommer ha tid att satsa på dressyren igen, känns det som, men man kan ju drömma! Och så vill jag ha två katter och två hundar. Och kanske ett gäng höns, skulle kännas bra att kunna äta ägg som man verkligen vet hur hönsen har haft det. Egentligen är det samma sak med mjölk och kött. Mjölkkorna har det minsann inte så kul jämt, och ekologisk mjölk är ingen garanti för att djuren har det bra!!

Usch det där har jag upprört mig över mycket sista tiden. Det här är min åsikt:

Den som är vegetarian för att "det är synd om djuren" bör inte heller äta ägg eller mjölkprodukter. Det är minst lika synd om mjölkkorna och värphönsen, om inte mer. Ska man äta nåt av animaliskt ursprung så ät viltkött, lamm eller ekologiskt nötkött. Fisk kan va ok, men där finns det ju mycket annat att tänka på, inte äta odlad fisk, inte äta fisk som håller på att bli utfiskad osv.... sånt har jag inte helt koll på.

Och angående ekologiska, KRAV-märkta produkter så tycker jag att KRAV är en märkning som inte är till för djurens bästa utan för miljön. Ät gärna ekologiska vegetabiliska produkter, spannmålsprodukter, frukt och grönt. Men tro inte att KRAV-märkningen garanterar lyckliga kossor som får gå på bete jämt och må bra!!

Man ska leva som man lär, sägs det, men såhär äter jag:

* Finska mjölkprodukter, pga att Valio har sånt bra laktosfritt sortiment och jag tål inte laktos.
* Helst närproducerade ägg, från frigående höns eller höns i inredda burar. Ibland ekologiska pga att hönsen då får foder som är bättre, men jag har inte riktigt bestämt mig för om jag tycker att ekologiska ägg är bättre än vanliga, så jag brukar köpa vilket som. Närproducerade är dock ett plus.
* Svenskt kött. Sällan fläskkött. Jag har inte råd att köpa ekologiskt men hade jag pengar skulle jag köpa mer vilt och ekologiskt nötkött. Alltid svenskt kött, inte danskt eller finskt! Man tror att det inte är nån skillnad, Danmark ligger ju så nära! Men det är skillnad på djurhanteringen. Danmark producerar helt sjukt mycket fläskkött per år och vissa delar av produktionen, t ex slakterierna, är nog bättre än i Sverige, men andra delar tycker jag att vi är bättre på.
* Helst svenska grönsaker och frukt. Ekologiskt i den mån jag har råd.
* Samma med spannmålsprodukter och allt annat, prioriterar ekologiskt och närproducerat i den mån jag har råd.
* I övrigt prioriterar jag mycket efter "nyttighet".

2008-03-23 | 12:44:51

Solig söndag i Fagersta

Jag sitter och väntar på att mitt nytvättade hår ska torka lite så att jag kan gå ut i solen! Det är nämligen ingen vårsol utan en vintersol ackompanjerad av -5 grader och en gnutta snö på marken. T o m snödropparna i slänten fryser.

Har idag försökt vara duktig. Har varit ut med hunden, tvättat en maskin tvätt, ätit frukost, hämtat ved ur källaren så att jag kan elda ikväll (törs ju inte gå ner ikväll och hämta ved, då är det ju mörkt  i källaren!), duschat, tvättat en maskin till, tvättat hundens tassar med Fungoral och nu som sagt sitter jag och slöar en stund innan vi ska gå ut i trädgården. Planen är att börja beskära äppelträden lite. Jag börjar med det på baksidan av Lilla Huset för att få lite övning innan jag ger mig på dem som står ute mot vägen.

Igår var det lite påskmiddag här hemma, inget speciellt men lite gravad lax och sill och potatis och ägg förståss. Ska äta rester idag, mums! Mormor var här. Kvällen spenderades hos kusinerna och vi spelade kort och drack en öl. Mycket trevligt!! Sen skulle de ut på GM, gratis inträde lockade ju visserligen men.. ni vet hur jag är... orka trängas bland massa fyllon, hög musik så man inte kan prata med varandra, dyra drinkar som man inte har råd at köpa, dålig musik och trångt på dansgolvet så man kan inte dansa heller... Nä, inget för mig. Funkar med rätt attityd, sällskap och promille alkohol i blodet. Men som sagt inte igår. Satt hemma och kollade på King Arthur istället lite halvengagerat.

Undrar om Leila har en hårtork? Hmm... bör undersökas... och kanske ett par termobrallor också, jag skojar inte när jag säger att det är kallt ute.

Pojken är i Edinburgh nu. Nej, jag är inte avundsjuk. Varför skulle jag vara det??!! suck.. livet är inte rättvist!


nu sätta lite fart, hej!


2008-03-19 | 22:33:12

grisveterinär

(inlägg skrivet 19/3 men blev tydligen inte publicerat då, bara sparat)

jag klarade gristentan, trots (eller tack vare) mina mycket kreativa svar.

Klarade även besättningsbesöket idag. Satt mest på kontoret och ritade av ritningar. Och så skrev jag lite nr på provrör, mycket bra jobbat av mig!

Luktade gris, kastade mig i duschen så fort jag kom hem.



haft tv-kväll idag, är ju onsdag! Så "men in trees" följt av "grey's anatomy" kan väl inte bli mycket bättre?!
har också ätit upp allt godis. Nu sova, imorn fler grisar. Av varianten små och söta hoppas jag.

godnatt

2008-03-18 | 12:03:32

sockerberoende

Jag har på kort tid lyckats skaffa mig ett fint litet sockerberoende. Köpte en påse godis till ambulansjouren och sen var det ju massa tårta och fika i helgen också. mums! men ack så farligt, går och nallar på godiset hela tiden nu...

Men men, snart påsk och det lär ju inte bli mindre godis ätet då. ska nog ta tag i det här beroendet, efter påsk... =)

Har idag skrivit en deltentamen i grissjukdomar. Började plugga ca kl 12 igår och läste väl kanske 5 timmar sammanlagt under e.m-kvällen. Allt enligt instruktioner från vår lärare: "Men det här är enkelt, det läser ni in på en eftermiddag!" Och eftersom vi hade en eftermiddag avsatt för inläsning dagen innan tentan så antog jag att det var då man skulle plugga. Hmm... eller så hade man ju kunnat vara ute i lite god tid, läst igenom kompendiet och sen repeterat igår, vi fick ju faktiskt ut information och kompendium redan i september... men men... är jag nånsin ute i god tid? nej. och hur gick det då? hyfsat, kanske godkänd t o m. Hittade på lite grejer som vanligt men det lät smart det jag skrev.

Nu lunch, sen lite grisbilder i e.m. Ute snöar det för fullt. Ska nog lura med pojken på en långpromenad i e.m. Orka gå ensam i det här skitvädret! =)

kram på er

2008-03-16 | 12:06:33

solig söndag

Jag har haft besök! Hela min familj kom hit, körde den låååånga vägen hit bara för att hälsa på mig! Vad ni är gulliga =)

Vi lunchade på stan, asiatisk buffé, mums! Glass till efterrätt, men vissa saknade kaffet.

Sen en runda i lite affärer, hann med att spana på gardiner, datortillbehör, skor, jeans, martiniglas och lite tröjor och sånt. Det blev ett par pösiga jeans för mig (och Leila, du kanske hade rätt, en stl mindre hade nog inte skadat... men med ett skärp i funkar de fint! och det fanns ju inte 27or.) och två blåa koftor från HM och så en tunn vit top med 3/4-ärm. Finfint! Ska köpa en gul t-shirt eller linne också, och hitta ett par vårskor hade jag tänkt mig. Sen blev jag lite förtjust i en väska på lindex, hmmm... den ska jag nog inte köpa dock. Lite onödigt och dyrt.


Fika hos mig, tre sorters tårta! Och folket fick äntligen sitt kaffe. Sen for de hemåt, syster skulle på fest och jag likaså.

Dekadensfest. Jag vet fortfarande inte riktigt vad det betyder men såhär var det iaf:
En satt i morgonrock, en i kalsonger bara (såna "y-front" eller vad de nu heter, uuuhhh!!!), en annan i siden-morgonrock och mysbyxor, två hade klätt upp sig i vita blusar och korta svarta kjolar och svarta stay-ups, resten (inklusive jag) hade väl helt vanliga bekväma vardagskläder på sig, typ jeans och en t-shirt. Vissa drack lite öl, vissa drack lite cider, andra drack lite portvin och nån drack lite av varje. Ingen var dock märkvärt berusad. Det spelades spel, tittades på Monty Python, jag läste lite i en bok... Slö fest, mycket trevligt! Ghanim var med, han hälsade först artigt på alla och hitade sen en hög med kuddar på golvet att bädda ner sig i. Han verkade trivas.

Idag ska jag gratta Jenni, hon fyller som alla vet 30!! Tjohooo!! GRATTIS!

2008-03-13 | 09:19:38

morgon

Nu har jag varit hemma från skolan i en hel vecka. Det är så skönt så jag skulle lätt kunna fortsätta med det en vecka till, speciellt med tanke på att nästa vecka börjar mina grisveckor. Inte är man så sugen på dem direkt.

Ghanim är lite sexuellt frustrerad nuförtiden, löptider på Gälbo... taxen löper, Asta löper... alla hans tjejer luktar supergott så det är klart att man som kvarterets Casanova har mycket i huvet just nu. Han har absolut inte tid att lyssna på mig, han förstår inte varför jag inte också vill följa det där spåret där hon den där snygga tjejen gått, och stanna och slicka på alla kissfläckar... mmm... Jag försöker undvika åsen, distrahera med lek och godis (funkar inte alls) och vara stenhård på att man inte stannar och nosar, slickar och dreglar över kissfläckar. Det hjälper ju inte mycket, men kanske lite. Om en vecka åker vi till Fagersta, ska bli skönt.

Imorn är det jour. För att förbereda mig inför det ska jag:

*tvätta en maskin så att jag har rena jeans och en fleecetröja.
*laga mat till matlåda
*handla frukt och bröd och kanske lite sallad
*gå och lägga mig tidigt
*packa lilla ambulansryggsäcken med stetoskop, plånbok, vattenflaska och en extra tröja.

Magen har varit dum. Först mådde den illa. Sen blev den jätteond. Sen mådde den illa och blev dålig. Sen blev den ond igen. Sen ville den inte ha nån mat för den mådde illa, sen blev den ond för att den var så tom. Dumma mage. Sen började den helt plötsligt vilja ha mat igen, massor med mat!! Och då blev den dålig. Klantiga mage. Nu är den väl ok igen. Den vill ha mat ofta, god mat. När den är hungrig är den lite ond. Så jag försöker ta hand om den på bästa vis, ge den god mat, många gånger om dagen så att den inte hinner bli tom emellan. Försöker också muta den med fullkornsbröd och havregrynsgröt för att den inte ska bli dålig. Det blir nog bra.

Sommarlov, kan det blir sommarlov nu??? Kanske dags att börja en nedräkning? hmm... orkar inte just nu men ska nog kolla upp det.

Nu ska jag slumra en stund, sen ut med hunden en promenad, sen ska jag rasta valpen idag också! Skoj!! Fast han är ju stora killen nu, hade visst kommit på att taxen luktade gott... hehe...

Och min mössa är återfunnen.

2008-03-11 | 17:24:39

Vårtecken

  • Blåsippor
  • Tussilago
  • Krokus
  • en Myra
  • massa Fågelkvitter


2008-03-07 | 13:16:05

sjuuuuk

jag har råkar ut för nån slags elak magsjuka/matförgiftning

det elaka med det hela är att fast jag egenligen inte mår sååå dåligt, så kan jag inte få i mig nån mat. Vilket gör att jag blir svag och darrig och illamående.


usch usch


äter gröt/välling och dricker te med socker och salt i (enligt sjukvårdsrådgivningens hemsida) blä

det kommer inte upp iaf, det är ju positivt. ska nog ta en dusch nu och se om jag kan känna mig lite fräschare.

2008-03-04 | 20:05:11

*grrr*

igår RS på en gård = tvätta alla kläder
idag feber på en häst = tvätta alla kläder

har jag nån tvättid? har jag några rena kläder till imorn? (fick mina kläder åka med i tvättmaskinen igår??)

svar: nej



och kallt ska det bli också.

RSS 2.0