2009-08-03 | 20:32:50

En dag kvar till semester.

Så otroligt trött nu. Jag har jobbat sen kl 8 i fredags morse, kom hem idag 19.30. Och nej, jag är inte klar. Jag har massor kvar.

Och då kanske nåt smartass säger att "men, du har väl haft en lugn jour?" jo, men visst. Men jag kallar det ändå att jobba hela helgen, för jag har ju fan inte varit ledig iaf.

I morse kl 6 ringde en bonde om ett livmoderframfall på ko. Jag var på plats vid 7, livmodern var på plats i kon vid 8 och då skulle även jag varit på plats på stationen och svarat i telefon. Men inte då. Strax före 9 kastade jag mig in, slängde in hundarna under skrivbordet, böt om till smådjursoutfitten och tog in min första patient - avlägsnande av fästing. Fast jag förstår att de ville komma in med den, jag fick sedera den för att få bort fästingen... Tyvärr var inte dagens övriga fall lika enkla att lösa och när jag till slut, ca kl 17.30 fått iväg den sista patienten hade jag bara en hel hög med pappersarbete kvar. Kl 19 gav jag upp, åkte förbi en pizzeria på vägen hem, och nu sitter jag här, otroligt trött. Och mätt.


Nu vill mina grabbar gå en långpromenad, det har snart gått en timme sen de fick sin middag så det borde nog va ok att släppa dem lösa i skogen. Det har de nämligen inte fått vara sen i torsdags. Stor nackdel med jourhelger. Om kanske 7 minuter ska jag gå ut.. alldeles snart...

Och sen måste jag packa inför semestern. Och sova. Imorn har jag min sista patient kl 13 och sen måste jag komma iväg så fort som möjligt. Vill gärna hinna hem till mamma&pappa innan midnatt och hinna sova nån timme för sen måste jag vidare till färjan nästa f.m.  - Gotland, Visby, v 32, medeltidsvecka!

Jag har iaf hunnit sy en massa i helgen, hehe... Fast jag är långtifrån klar ändå, men det är som det är. Jag kommer iaf ha nåt att ha på mig.

- underklänning /särk i vitt linne
- klänning i gult tunnt ylle, med knappar i ärmarna (denna är jag ganska stolt över eftersom den är helt handsydd!)
- klänning i rött ganska tunnt ylle (sydd på maskin, inte så snyggt gjort, men det får duga till i år. Går ju alltid att sy om den till nästa år!)
- Struthätta i tjockt ylle, fodrad med det röda yllet. Öppen fram, ganska lång. Handsydd, men inte helt färdig än... Kanske även lite för tjock för sommarbruk egentligen.
- Huvudduk i linne.

Jag har även en önskelista med grejer jag "vill ha"/kommande projekt:
- knappar till den gula
- sy om den röda för hand, snortajt och med snörning i sidan.
- en tunnare hätta i grönt ylle
- kortärmad överklänning, förslagsvis i Handelsgillets diamatkypert.... aahhh... nästan 300 kr/m bara...
- ett riktigt snyggt bälte
- ska även köpa nån slags spänne till min tjocka struthätta
- tunnare linne till en finare huvudduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0