2009-03-04 | 22:22:08

uppdatering och träning

En liten uppdatering av vårt liv.

Vi var på Gotland i ca 1,5 vecka. Jag lyckades ju bli förkyld så första tiden fick pojken ta hand om oss alla tre. Sen mot slutet av förra veckan var jag pigg igen. På söndagen flyttade pojken in i den tvåa han ska bo i under resten av tiden han jobbar i Visby. Den var riktigt fin med trägolv, balkong och havsutsikt!

På måndag morgon tog jag och hundarna färjan över till fastlandet. Vi hade bokat en djurkupé vilket var väldigt lugnt och skönt, det kommer jag garanterat att göra nästa gång jag åker! Blev inte så brutalt dyrt heller, jag åkte på en billigare avgång och bokade biljett i god tid.

Killarna var snälla hela resan, även i bilen. Emir sov mesta tiden. När vi kom fram till Fagersta hade han fullt upp med att hälsa på min familj och att undersöka det nya spännande stället. På kvällen skulle jag basta och hade då tänkt att Emir skulle sova under tiden, men det hade varit en lång dag för honom och han var nog lite övertrött för han ville inte riktigt lugna ner sig. Men när vi skulle gå och lägga oss somnade han så snällt i sängen med mig.

Igår fick grabbarna busa i trädgården. Vi har ju hängat in en del av trädgården för att kunna ha altandörren öppen på somrarna så att Ghanim kan gå in och ut som han vill. Det är tydligen en perfekt valp-rast-hage! Med ganska djup snö i så var det riktigt jobbigt att springa runt och efter ca 5 minuter var Emir trött och ville gå in och sova. Ghanim hade också jättekul ute i snön och verkade uppskatta att busa med Emir! Kul att han börjar se fördelar med valpen också, istället för att bara tycka att den är dryg och jobbig...

I natt fick jag sova hela natten utan att behöva ta ut Emir en enda gång! Det har hänt ett par nätter innan också, men oftast så vaknar han och behöver kissa vid kl 4. Men imorse klev vi inte upp förrän kl 7 för att kissa, äta frukost, bajsa, leka lite och sen somna om (japp, matte somnade också om).

Dagen har annars sett ut ungefär som igår. Busa, äta, sova, kissa, bajsa, busa, sova... det är så ett valpliv ser ut!

Grabbarna har busat ute idag med. Emir har hälsat på katterna, Sandy tyckte han var ok medan Tiger var mer skeptisk. Emir var nyfiken men höll sig på avstånd. Klokt.

Vi har även tränat lite. Jag smyger in lite träning i busandet och ibland kör vi rena träningspass på 1-2 minuter ett par gånger per dag... Hittills har jag jobbat med att få till bra belöningar, utvecklat kampleken och tränat på att inte ta godisen ur handen innan jag säger varsågod. Han får också vänta på varsågod innan han får sin mat. Han har spontat bjudit på beteendena "sitt" och "puss" =) Vi övade puss med omvänt lockande litegrann (om man nu kan säga så) dvs att jag höll godisen i handen med armen utsträckt åt sidan och han fick den när han pussade mig. Jag har försökt fånga ett spontant "ligg" men då det inte händer så ofta så har jag hjälpt till liiiite med att gömma en leksak i handen och hålla handen stilla på marken tills han la sig ner och då plockade jag fram leksaken och fortsatte busa. Lite lekapportering med tennisboll har vi också provat, idag tror jag faktiskt han fattade att bollen är nyckeln till godiset!

Det är lite lurigt med maten, han blir ganska stressad av att inte få den och brjar "nicka" med huvudet om jag försöker vänta in att han tar ögonkontakt. Så jag får nog träna på ögonkontakten i en annan situation och bara nöja mig med att han sitter lugnt en sekund innan han får sin mat.

Kul är det iaf, han är hela tiden glad och vill göra saker! Man riktigt ser hur han tänker och klurar ibland. Och han jobbar villigt för godis, så jag försöker få in mycket lek som belöning också. Jag passar också på att öva mycket inkallning och han kommer som ett skott då han vet att han får godis! Stå fint har vi också tränat på men än så länge går det trögt...

Han är en mycket duktig och söt valp! Just nu ligger han brevid i soffan och snarkar högt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0