2011-01-06 | 22:08:28

Olycksbarnet Emir

Hans vänstra framben har ju funkat riktigt bra. Visst, lite snett och vint är det ju, men så länge det fungerar att springa på så är det ingen som klagar!
I höstas lyckades han smälla i det högra frambenet och få en senskideinflammation. Verkade inte ha så ont men fick ändå äta Rimadyl och vila en omgång. När han började va lös igen svullnade det upp lite igen, men verkar ju inte göra ont så det läker nog så småningom.
I mellandagarna var vi på koll hos farbror Lennart som kände och klämde på herr långben. Han hittade en del spända muskler i ländryggen, bl a höftböjarmusklerna. Han gissade på en myosit, dvs muskelinflammation orsakad av t ex en sträckning eller nåt som sen inte fått läka ordentligt. Röntgen av rygg och höfter ser ok ut. Medicinering, koppelvila och rehab ordinerades.
Hos rehab-Kerstin blev Emir ordenligt och grundligt tittad på, klämd på och mätt. Han har ngt mindre muskelomfång på vänster vad och lår. Han ömmar också på vänster sida, men inte på höger. Musklerna är spända och ömma. Tillsammans med Kerstin diskuterade vi orsaken till detta, och det kan vara p g a hans gamla benskada. Under tiden som han var konvalescent (från 8 mån till 14 mån ålder) växte han fortfarande en del. Eftersom han bara gick i koppel så hängde inte musklerna med i utvecklingen riktigt. Vattentrasken hjälpte bra och under sommaren rörde han sig rätt bra. Lite rakare rygglinje och han lyfte på fötterna så att jag faktiskt fick klippa bakklorna också. Han gick även mindre i passgång under sommaren. Under hösten började han släpa bakfötterna igen och nu har jag inte klippt de klorna sen i somras. Nu passar han ganska mycket och kutar gärna med ryggen... Inte bra alls.
Planen nu är att fortsätta med medicineringen enligt doktorns order. Detta för att bryta smärtan och få honom att slappna av i ryggmusklerna och använda dem rätt. Vi har fått flera övningar som ska göras 2-3 ggr per dag. Styrkeövningar som innebär att stå på tre ben och belasta vänster bak mer. Balansövningar som innebär att lyfta på diagonala benpar och hitta balansen. Mera styrka genom att trycka emot när jag trycker med handen mmot hans sida samt framåt och bakåt. Vi ska även börja gå i vattentrasken igen, så fort hans sår under tassen läkt. Det kommer nog att bli bra, min lilla bäbis ska ju inte behöva ha ont i ryggen! Och när han inte längre har ont i ryggen och med massor med socialträning hoppas jag att hans humör kommer förbättras också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0